Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα Γιαννιτσά οι Ιερές εικόνες της Παναγίας Σουμελά


Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των ιστορικών ιερών εικόνων του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά, του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Βαζελώνος και του Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, στην πόλη των Γιαννιτσών.
Τις ιερές εικόνες, τις οποίες θα συνοδεύσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, θα υποδεχθεί ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στο προαύλιο του ιστορικού ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (παλαιά Μητρόπολη), ενώ στην συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός με Αρχιερατική Συγχοροστασία.

Τα ιερά σεβάσματα του Πόντου θα παραμείνουν στον ιερό ναό, ο οποίος θα είναι καθημερινά ανοικτός, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη το πρωί κατά το πέρας της Θεία Λειτουργίας θα τελεσθεί Μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των κεκοιμημένων μελών όλων των τοπικών Ποντιακών Συλλόγων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.