Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τη σύνδεση του Μουσείου της Πέλλας με τον Σταθμό «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ζητά ο Δ. Σταμενίτης


Τη σύνδεση του Μουσείου της Πέλλας και του Αρχαιολογικού Χώρου με τον Σταθμό «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με επέκταση των υφιστάμενων δρομολογίων του ΟΑΣΘ ζήτησε ο Δ. Σταμενίτης 

Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Σταθόπουλο με σκοπό τη σύνδεση της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας του Δήμου Πέλλας με τη Γραμμή ΚΤΕΛ Μακεδονία – Κουφάλια. 

Δράττοντας της ευκαιρίας του ανασχηματισμού των συγκοινωνιακών γραμμών ο Βουλευτής ζήτησε από τον Γενικό να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του δρομολογίου του ΟΑΣΘ με αφετηρία το ΚΤΕΛ Μακεδονία και κατεύθυνση προς Κουφάλια μέχρι και τη Δημοτική Ενότητα Πέλλας, συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας απευθείας με τη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, ο κύριος Σταμενίτης υπογράμμισε ότι η πλήρης συγκοινωνιακή της κάλυψη, που μέχρι σήμερα είναι μηδαμινή, είναι επιβεβλημένη καθώς η Δημοτική Ενότητα Πέλλας του Δήμου Πέλλας αποτελεί μια περιοχή που διαθέτει έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας αλλά και ένα από τα πιο σύγχρονα και πλούσια αρχαιολογικά μουσεία της Ευρώπης. Η ανύπαρκτη πρόσβαση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στερεί σημαντικό αριθμό επισκεπτών ετησίως, οι οποίοι εγκαταλείπουν την προσπάθεια επίσκεψης του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου. Σημείωσε δε, ότι η συγκοινωνιακή απομόνωση της ευρύτερης περιοχής επιδρά αρνητικά στη κοινωνική συνοχή και συντελεί στην επιβράδυνση των τοπικών ρυθμών ανάπτυξης και της άμβλυνσης των περιφερειακών ανισοτήτων. Στην πρόταση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών ανταποκρίθηκε θετικά, τονίζοντας ότι κινείται μέσα στα πλαίσια του νέου σχεδιασμού που γίνεται αυτό το διάστημα από πλευράς Υπουργείου και θα πως θα εξετάσει τις δυνατότητες υλοποίησης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ωραία ιδέα! Μπράβο σου, Διονύση!! Μακάρι να υλοποιηθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ρε Διονύση καταναλώσεις τόσο χρόνο,για μια ανούσια ανακοίνωση, να έρχεται το λεωφορείο των κουφαλιων στην Πελλα και να μας φέρνει τουρίστες; Έρχονται με ναυλομενα λεοφωρεια, με ιχ κλπ.Για το μόνο που συμφωνώ η συγκοινωνιακή δυσκολία, αλλά και εδώ τα μπέρδεψες, το Σάββατο στην έκθεση αναρτησες οτι ο δρόμος ειναι ανώριμος και χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες ,την δευτέρα οτι ειναι ώριμες. Ώσπου ηρθε η Τζάκρη,και ο Καραμανλής σας άδειασε όλους. Κοιταξετε να γίνει ο δρόμος, διαφορετικά την άλλη φορά στα σπίτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά ΣΠΗΤΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.