Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Ακατάλληλο το στρατόπεδο της Σκύδρας όπως και όλα τα στρατόπεδα στο Νομό, για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών


Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, ο Γιώργος Καρασμάνης, μετά την πληροφορία ότι η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να εγκαταστήσει αριθμό προσφύγων - μεταναστών στο Στρατόπεδο της Σκύδρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συναντήσεις με τους Υπουργούς που είναι αρμόδιοι γι΄ αυτό το εξαιρετικά σοβαρό θέμα.
Ο πρώην Υπουργός, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν πληροί ούτε τις  αναγκαίες χωροταξικές προϋποθέσεις – ούτε καν τις στοιχειώδεις υποδομές ασφάλειας και υγιεινής – δεδομένου ότι: Πρόκειται για ένα παλαιό, ερειπωμένο και εγκαταλειμμένο Στρατόπεδο, σε περιοχή κατοικημένη, σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από τα σπίτια οικογενειών.
Συνεπώς, εκτός του ότι είναι προφανές ότι, ουδέ κατ’ ελάχιστον διασφαλίζεται η ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη των κατοίκων, σε συνδυασμό δεν με την παντελή έλλειψη των στοιχειωδών υποδομών που προαναφέρθηκαν, είναι βέβαιο ότι μια τέτοια επιλογή θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις παραδόσεις μας, η ¨φιλοξενία¨ θα έχουν αυτοί οι ξεριζωμένοι, δυστυχισμένοι άνθρωποι! Η ίδια δε ακατάλληλη κατάσταση επικρατεί και σε όλα τα Στρατόπεδα του Νομού μας!
Άλλωστε, το Στρατόπεδο της Σκύδρας έχει κριθεί ακατάλληλο και πριν κάποια χρόνια, όταν και τότε διατυπώθηκαν σκέψεις για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών εκεί. Όπως και η σημερινή ηγεσία αναγνωρίζει ότι είναι εντελώς ακατάλληλο.
Η Κυβέρνηση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα χειρίζεται αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα της συνεχούς ροής προσφύγων – μεταναστών στη χώρα μας, το οποίο βέβαια κληρονόμησε… Και απόφασή της είναι, ένας αριθμός αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων να μετεγκατασταθεί στην ενδοχώρα και κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις – ποσοστό που θα κυμαίνεται από 0,5 – 0,7 % του πληθυσμού κάθε νομού- σε χώρους οι οποίοι πληρούν τις καλύτερες κατά το δυνατόν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής – και σε απόσταση τουλάχιστον τρεισήμισι με έξη χιλιόμετρα από οικισμούς.
Όλο αυτό το διάστημα, ο Γιώργος Καρασμάνης ήταν και παραμένει σε συνεχή επικοινωνία και με τη Δήμαρχο της Σκύδρας, την οποία σήμερα Τρίτη ενημέρωσε ότι το Στρατόπεδο Σκύδρας κρίνεται εντελώς ακατάλληλο για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Αυτά να τα έλεγες στη Σκύδρα που σε καλέσαμε και ήσουν τάχα στην Καστοριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Parte.tus.sto.spitisas.kirije.kara.....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή Καρασμάνη μας λές πως εσυ ώς βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου και της ΝΔ δεχεσε να έρθουν στο Νομό Πέλλας περισσότεροι από 1000 λαθρομετανάστες γιατι το 0,7% που λες στις 150.000 πληθυσμό που ζουνε στην Πέλλα μας κάνει 1050 άτομα πακιστανων αφγανων μαροκινων μουσουλμάνων και όπως όμορφα τα γραφεις εχεις βρει και το μερος που θα τους βαλεις - Casa dp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΡΑΣΜΆΝΗς ΕΊΠΕ: αριθμός αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων να μετεγκατασταθεί στην ενδοχώρα και κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις – ποσοστό που θα κυμαίνεται από 0,5 – 0,7 % του πληθυσμού κάθε νομού.
    ΑΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασε μας πια ρε καρασμανη μονο η θεση σου σε ενδιαφερει ουτε οι μεταναστες ουτε η εθνικη οδος. Παντελως ανυπαρκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...ένας αριθμός αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων ....
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ;
    ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΣΥ ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;

    ...ποσοστό που θα κυμαίνεται από 0,5 – 0,7 % του πληθυσμού κάθε νομού...
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΘΑ ΔΙΝΑΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ;
    ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
    ΚΑΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ 10% ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΗΓΕΝΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η Ε.Ε ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

    ...και σε απόσταση τουλάχιστον τρεισήμισι με έξη χιλιόμετρα από οικισμούς....
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ.

    ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΡΑΓΙΑ , ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

    KAΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ:
    Κυβέρνηση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα χειρίζεται αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα...

    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΙ. ΟΠΩΣ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

    ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΠΩΛΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν μπουν στα σπίτια μας στα χωράφια μας επιχειρούν να βιασουν τα κορίτσια τότε πλέον τότε τα ωρολόγια θα γυρνούν ανάποδα σκέψου πολιτικε τι πας να κάνεις στειλτους όλους πίσω τώρα που είναι όρθιοι δι άλλως ...
    Εξαφανιζων από την Ελλάδα μας .
    ..... Να φύγουν να πάνε αλλού σε άλλο πλανήτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Casa dp, μήπως είσαι υπερβολικός, με αφορμή αυτά που γράφεις το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω , γιατί μεγεθύνεις τα πράγματα,ο πλυθισμος είναι 137000,και γιατι κατ' ανάγκην Ο,7% και όχι 0,5%,και με δεδομένο ,ότι ήδη 3 ξενοδοχεία,φιλοξενούν 350 οικογένειες μιλάμε για άλλους 350.Όμως βιομηχανικές εγκαταστάσεις πού να πληρούν τους όρους ασφάλειας και υγιεινής και να απέχουν από οικισμούς 3,5 χιλιόμετρα την μικρότερη απόσταση και την μεγαλύτερη 6 χιλιόμετρα, όσο και αν έψαξα στο νομό, δεν βρήκα.Εκτος και άν τους βρήκες εσύ,πες τούς.Για φαντάσου ο Ερτογάν να σου εξαποστειλει 3,5 εκατομμύρια πληθυσμό ,για να δούμε τα παλληκάρια της φακής τι θα κάνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕν θέλουμε κανέναν στο τοπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια χαρά είναι το στρατόπεδο καλοδεχούμενοι είναι ,ξίδι για τους υπόλοιπους 400 άτομα μια χαρά είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε φιλαράκο! 400-500 άτομο στον νομό άνετα μπορούμε να φιλοξενήσουμε, και άσε τους άλλους να κράζουν, ετσι και αλλιώς κάνεις δεν τους ακούει χρονια τώρα.

      Διαγραφή
  11. Καλά να πάθουν η Σάμος και η Λέσβος που είναι κοντά στην Τουρκία. Ευτυχώς που η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιόρισε τις ροές και φυλάει τα σύνορα.. Τελικά όλοι κρύβουν μέσα τους ένα φασίστα, που θέλει να λέγεται πατριώτης. Τελικά Καρασμανη συμφωνείς με το σχέδιο της κυβέρνησης σας ή συμφωνείς αρκεί να μην αφορά το Νομό και τους ψηφοφόρους σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9.41 τον είδα το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μουσείο μακεδονικων Σπουδών στην Καστοριά.
    Αλλωστε γιατι να κρυφτεί,ποιόν να φοβηθεί; 25 χρόνια βουλευτης είναι.
    Δεν έχει δείξει τετοια δείγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ!!!ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΠΙΕΡΙΑΣ ,ΚΙΛΚΙΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κλπ)ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ !!!ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ,ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΕΙ ΜΟΝΟ Ο Κ . . ΟΣ ΜΟΥ.ΕΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.