Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ημέρα μνήμης και πένθους για τα έξι θύματα των Τεμπών



Ολοκληρώθηκε το ετήσιο μνημόσυνο που κάθε χρόνο διοργανώνεται τέτοια ημέρα στα Τέμπη, για την επέτειο μνήμης του τραγικού δυστυχήματος, που πριν από είκοσι χρόνια στέρησε την ζωή των έξι φιλάθλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι επέστρεφαν από την Αθήνα μετά από αγώνα της «ασπρόμαυρης» ομάδας. 
Την ΠΑΕ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της, Μάκης Γκαγκάτσης. που έστειλε το δικό του μήνυμα, αναφέροντας: «Είναι μέρα πένθους για τον ΠΑΟΚ και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Είμαστε εδώ, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσουμε τη μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη τραγωδία σε όλους τους συλλόγους».
Παρομοίως ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος είπε: «Σήμερα είναι ημέρα λύπης ημέρα μνήμης. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί, σήμερα τα παιδιά θα είχαν τις δουλειές τους τις οικογένειες τους. Οι νεκροί πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις και εμείς δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».
Σύντομο λόγο στους συγκεντρωθέντες φίλους και οπαδούς του ΠΑΟΚ εκφώνησε και ο  Μητροπολίτης Λαρίσης που έψαλε το τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών: «Θέλω να προσέχετε τους εαυτούς σας είναι καλό που παθιάζεστε για μια ομάδα για μια ιδέα και είναι όμορφο κάτι τέτοιο που αγαπάτε τόσο πολύ την ομάδα σας, αλλά να προσπαθείτε να βάζετε όρια στο πάθος σας. Γιατί αν δεν βάζετε όρια θα συμβαίνουν παρατράγουδα και τα παρατράγουδα πάντα έχουν άσχημα αποτελέσματα. Πραγματικά στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν κάνουμε κηδείες και μνημόσυνα για τόσο μικρούς ηλικιακά ανθρώπους. Πάντα να σκέφτεστε τις οικογένειες σας. Είναι πολύ λυπηρό να θάβει η μάνα το παιδί της».
Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν παρευρέθη στο σημείο, έστειλε όμως το δικό του στεφάνι, όπως στεφάνια στην επιμνημόσυνη δέηση απέστειλαν στο μνημείο του δρόμου των Τεμπών και πολλές ΠΑΕ, Σύλλογοι και σύνδεσμοι φιλάθλων, δείχνοντας ότι δεν ξεχνούν  αυτό που έζησε η Ελλάδα και η οικογένεια του Δικεφάλου στις 4 Οκτωβρίου του 1999.
Σήμερα (5/10) το απόγευμα, στην αναμέτρηση του Δικεφάλου με την Λάρισα για το πρωτάθλημα της Basket League oι καλαθοσφαιριστές των δυο συλλόγων θα αποτίσουν φόρο τιμής στους έξι νεκρούς και παρών θα είναι και ο Βιεϊρίνια, που θα εκπροσωπήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αύριο (6/10) στην Τρίπολη, τόσο οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου όσο και αυτοί του γηπεδούχου Αστέρα  θα αφήσουν στεφάνια και λουλούδια σε συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.