Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ι. Τζαμτζής: Στόχος της σύσκεψης (για τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας-Γιαννιτσών) είναι να συντονιστούμε ώστε να μην ρίχνει ο καθένας μας «σκόρπιες τουφεκιές»


Σήμερα 25-10-2019 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τις 2 παρακάμψεις του νομού, την παράκαμψη Γιαννιτσών και την παράκαμψη Χαλκηδόνας.
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης τζαμτζής τόνισε μεταξύ άλλων τα  εξής: 

«Πιστεύοντας ότι όλους μας διακατέχει η αγωνία για την πορεία ενός έργου που θεωρούμε απόλυτα πρώτης προτεραιότητας και μιλώ για την εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας- όρια νομού Φλώρινας, ζήτησα να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, καλώντας τους βουλευτές, τους δημάρχους, το επιμελητήριο, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και φυσικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών έργων κ. Πάρη Μπίλια. Στόχος αυτής της σύσκεψης είναι να συντονιστούμε ώστε να μην ρίχνει ο καθένας μας «σκόρπιες τουφεκιές» και να ενοποιηθούν οι προσπάθειες γιατί ο στόχος μας πρέπει να είναι ένας,  να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παράκαμψη Γιαννιτσών και την παράκαμψη Χαλκηδόνας. 
Στη συνέχεια ο κ. Τζαμτζής έδωσε τον λόγο στον κ. Πάρη Μπίλια, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι μελέτες του έργου υπάρχουν και ότι θα περιμένουμε τον έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου. Τόνισε μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και η περιφέρεια θα προχωρήσει τις διαδικασίες για τον καθορισμό της τιμής μονάδος, ώστε να προχωρήσουν σύντομα οι απαλλοτριώσεις. 
Στις αιτιάσεις της κ. Τζάκρη για αργοπορία και καθυστερήσεις ο κ. Μπίλιας απάντησε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες από το 2013 και χρήζουν πλέον κάποιες επικαιροποιήσεις, επειδή όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν δεν έγιναν ενέργειες για να προχωρήσει το έργο.
 Στη συνέχεια το λόγο πήραν η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Δήμαρχος της Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Δήμαρχος της Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπάτσης Χρήστος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος ΤΕΕ κ. Λευτέρης Αβραμίδης. Οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχαν με εκπρόσωπο τους και είχαν ενημερώσει ότι δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν λόγω των υποχρεώσεων τους στη Βουλή. 

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει ενιαία στάση και συντονισμός, συμφωνώντας με  την ενέργεια του Αντιπεριφερειάρχη να προκαλέσει τη σύσκεψη αυτή. 
Ο κ. Τζαμτζής κλείνοντας την σύσκεψη,  η οποία έγινε παρουσία των μέσων ενημέρωσης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για το ενωτικό κλίμα που δημιουργήθηκε, τονίζοντας ότι θα υπάρχει συνεχής συνεννόηση και ενέργειες με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πάρη Μπίλλια και τον Υπουργό κ. Καραμανλή, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να φτάσουμε στην δημοπράτηση του έργου και τόνισε ακόμη ότι  η σύσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί ξανά, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το τι έχει γίνει. 
Ακόμη ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε στην σύνδεση με την Εγνατία οδό, τονίζοντας ότι μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαιτζίδη συνεννοούνται για τις ενέργειες τους απέναντι στο αρμόδιο υπουργείο. 
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την Περιφερειακή ενότητα Πέλλας,  για την διαγράμμιση του εθνικού δικτύου, τον καθαρισμό από χόρτα και δένδρα που κρύβουν πινακίδες και δημιουργούν κίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς και τον φωτισμό σε όλο το δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Πέλλας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Στην σύσκεψη ξέχασες να καλέσεις τον κουλη να σου εξηγήσει τον λόγω που το παραπάνω έργο δεν είναι στις προτεραιοτητες του .Δανη ασκείς πολιτική της δεκαετίας του εξήντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ευτυχώς για τον τόπο επιβραβευεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπερδεύεσαι 9¨01 έπρεπε να καλέσει τον πινόκιο Αλέξη για να το λύσει με ένα άρθρο και ένα νόμο .χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι δεν έχεις δρόμο δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα , αρκεί μην σας θίξουμε τους Κούληδες και τους Αλέξηδες !!!Τράβα στην Υποσαχάρια Αφρική να βρεις τους ομοίους σου και άσε την Ευρωπαική ήπειρο , όπου οι άνθρωποι σκέπτονται!!!

      Διαγραφή
  4. Ναι, να ρίχνετε όλοι μαζί στον γάμο του καραγκιόζη και τα γραφεία τύπου να την λένε το ένα στο άλλο για Κούλη και Αλέξη. Σα δεν ντρέπεστε τόσες δεκαετίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ: ΕΣΥ, Ο ΛΑΚΗΣ, Ο ΑΛΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΕΡΖΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΣΑΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΑΒΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.