Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα Γιαννιτσά υποδέχθηκαν τις ιερές εικόνες του Ποντιακού Ελληνισμού (βίντεο)


Μετά την Έδεσσα τις ιερές εικόνες του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά, του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Βαζελώνος και του Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου η πόλη των Γιαννιτσών.
Τις ιερές εικόνες συνόδευαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στην υποδοχή συμμετείχαν πολυάριθμοι κληρικοί εκ της συνοδείας των Σεβ. Αρχιερέων και από την περιοχή, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης και Β. Βασιλειάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δ. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών φορέων.
Ιδιαίτερη συμμετοχή στην υποδοχή είχαν οι τοπικοί φορείς: Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών, Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών, Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας, Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Πέλλα», Σύλλογος Κρητών και Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών «Μινωίτες», Σύλλογος Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας «Η Στράντζα», Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών, Σωματείο Αγ. Γεώργιος Χαλιναράς, Σύλλογος Ποντίων Μεσιανού και ο Σύλλογος Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας «Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης». Συμμετείχε επίσης ο Σύλλογος Ποντίων Εδέσσης «Άγ. Θεόδωρος Γαβράς», αντιπροσωπεία του οποίου μετέφερε την ιερά εικόνα του αγίου μεγαλομάρτυρος του Πόντου Θεοδώρου του Γαβρά (11ος αι.), του εορταζομένου στις 2 Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός με Αρχιερατική Συγχοροστασία. 
Οι ιερές εικόνες πριν την επίσημη υποδοχή στην Μητρόπολη Γιαννιτσών, όπου θα  παραμείνουν μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 3/10, οδηγήθηκαν στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού, στη Νέα Τραπεζούντα Γιαννιτσών (Τσαλί) όπου τελέσθηκε τρισάγιο.
psgn
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Παρέλαση βουλευτών, πολιτευτών, δημοτικών συμβούλων και μεγαλοπαπάδων.Απο δίπλα το "χριστεπώνυμο"πλήθος που τιμά τη "θαυματουργή" εικόνα.Κοινωνική διαστρωμάτωση και πολιτική υποκρισία σε πλήρη ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Τι χρωστάει ο απλός λαός να πληρώνει όλων αυτών τις φιλοδοξίες και τις φιέστες... εν ονόματι των ιερών εικόνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... τι χρωστάει ο απλός λαός να πληρώνει όλων αυτών τις φιλοδοξίες και τις φιέστες... εν ονόματι των ιερών εικόνων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όλοι αυτοί που λέτε είναι μόλις πριν δυο μήνες Ε Κ Λ Ε Γ Μ Ε Ν Ο Ι.(ΕΚΛΕΚΤΟΊ).Οπότε...ΤΟΥΜΠΕΚΑ.Αυτούς θέλαμε αυτούς πήραμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς αυτοί που σχολιάσαμε εδώ ΔΕΝ ψηφίσαμε κανέναν από αυτούς στο βίντεο.Το ΤΟΥΜΠΕΚΑ σου επιστρέφεται.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς πιστεύεις στην Δημοκρατία (ελπίζω) η οποία δεν είναι τέλεια αλλά κάτι καλύτερο δεν έχουμε οπότε το ΤΟΥΜΠΕΚΑ ισχύει και για σένα και για μένα που επίσης δεν τους ψήφισα αλλά δέχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών και πιστεύω ότι να κρίνεις τόσο δεικτικά έναν νεοεκλεγμένο φανερώνει προκατάληψη και εμπάθεια οπότε .....τουμπεκέισον pleaseeeee

      Διαγραφή
    3. Φίλε...όχι ότι με τάπωσες αλλά τι να κάτσω να συνεχίσω.Ουτε γνώμη πρόκειται να σου αλλάξω ούτε εσύ εμένα.Καλή συνέχεια...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.