Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή: Πολίτικο Θεσσαλονίκης - Βυζαντινό ραβανί με κρέμα (βίντεο)


Υλικά

Για το σιρόπι
500 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας

Για την βάση
1/2 κτγ μαστίχα
200 γρ ζάχαρη
500 γρ χοντρό σιμιγδάλι
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτγ μαγειρική σόδα
450 γρ γάλα

Για την κρέμα
1200 μλ γάλα
250 γρ ζάχαρη
120 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
2 κρόκοι
70 γρ βούτυρο αγελάδος

Για το στόλισμα
Κανέλα σκόνη
40x27

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό,ζάχαρη 1 στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε με την βάση μας και σε ένα μπολ προσθέτουμε την μαστίχα αφόυ πρώτα την έχουμε σπάσει σε ένα γουδί με μια κουταλιά ζάχαρη  συμπληρώνουμε τη ζάχαρη  ,το σιμιγδάλι(χοντρό),το μπέικεν,την μαγειρική σόδα και το γάλα και τ ανακατεύουμε πολύ καλά.Έπειτα λαδώνουμε μια φόρμα 40χ27 και ρίχνουμε το μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.Μόλις ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στην καυτή βάση σιγά σιγά .

Σύνεχίζουμε με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,την ζάχαρη,το κορν φλάουρ ,τους κρόκους και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια γιατί κάθεται στον πάτο το κορν φλάουρ και κάνει σβώλους !

Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.Την ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη  να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα μέχρι να κρυώσει.Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Πριν το κόψουμε το γλυκό πασπαλίζουμε παντού με κανέλα και μετά το κόβουμε.
Το γλυκό μας είναι πεντανόστιμο σε γεύση αλλα και οπτικά τέλειο που θα μπορείτε να το φτιάχνετε σε γιορτες,γενέθλια αλλά και όπου αλλόυ εσείς θέλετε!!!Καλή σας επιτυχία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.