Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Λουκέτο" στα Λουτρά Αλμωπίας την Παρασκευή γιατί στερούνται του Ειδικού Σήματος του ΕΟΤ - Γενική Συνέλευση και ενημέρωση από τον Χρ. Μπάτση


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία των Λουτρών Αλμωπίας τα οποία, όπως φαίνεται κινδυνεύουν με... λουκέτο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και τους εργαζόμενους σε αυτά.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο νέος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης και Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, τα Λουτρά στερούνται του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) -όπως ορίζεται στην Υπουργική απόφαση 2704/2018 του Υπουργείου Τουρισμού. 
Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (με ημερομηνία λήψης 20 Σεπτεμβρίου 2019) προς τα αρμόδια όργανα αλλά και την Αστυνομία για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων, δηλαδή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «όλων των εγκαταστάσεων αλλά και όλων των υποστηρικτικών χρήσεων, όπως αποδυτήρια κ λ.π.» είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί. 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες έναν αγώνα διάσωσης της σημαντικής τουριστικής Δημοτικής Επιχείρησης, προκειμένου να ανατρέψει την παραπάνω απόφαση, να εκδοθεί το σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της. 
Από τη Γενική Συνέλευση έλειπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθανάσιος Χατζηδημητρίου και (ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης των Λουτρών και πρώην Δήμαρχος) Δημήτρης Μπίνος.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών Χρήστος Μπάτσης, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος και στο πρόβλημα από την ημέρα που έλαβε γνώση,  τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η σφράγιση. "Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη", σημείωσε.
Ο νομικός που χειρίζεται την υπόθεση αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στις ενέργειες που θα γίνουν για να ανασταλεί η απόφαση κλεισίματος των Λουτρών.
Παρόντες στην αίθουσα της συνέλευσης ήταν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Λουτράκι, καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή, ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με την λειτουργία της Λουτρόπολης του Πόζαρ, μας τόνισε ότι «συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας και συζήτησε μαζί του για το θέμα. Τα λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας αποτελούν τον 2ο βασικό πυλώνα ανάπτυξης και τουρισμού στην Πέλλα. Για αυτό γίνεται κάθε προσπάθεια από τον Δήμαρχο να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε», μας είπε χαρακτηριστικά.
Ο σημερινός πρόεδρος της Επιχείρησης πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος μας μίλησε για την διαδικασία έκδοσης του σήματος η οποία όπως είπε είναι πολύ χρονοβόρα, ενώ τόνισε ότι για το ειδικό σήμα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αρχή έγινε όταν λουόμενος υπάλληλος του ΕΟΤ έκανε καταγγελία για μικρό τραυματισμό του. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβουν αυτοβούλως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και να κάνουν έλεγχο στην επιχείρηση η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία της Αλμωπίας αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδος. 

HE karatzova.com


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Απορία: Πως λέγεται ο δήμαρχος που επί 5 χρόνια ασχολιόταν μόνο με τα λουτρά και τελικά κατάφερε να τα κλείσει κι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθεστε και πιστεύετε ότι θα κλείσουν τα λουτρά έλεος απλά με παιχνίδια ανέδειξαν την ανεπάρκεια του νέου δημαρχου

      Διαγραφή
    2. Μα όλο αυτό πιστώνεται στον προηγούμενο δήμαρχο. Είναι δυνατόν να φταίει ο Μπάτσης;

      Διαγραφή
    3. Γιατί ο μπατσης που ήταν τόσα χρόνια αντιδήμαρχος δεν ήταν έλεος που δεν έχει ευθύνη

      Διαγραφή
  2. H αλήθεια παλικάρια είναι ότι τα λουτρά με τόσο χρήμα θα έπρεπε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες και να τηρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Και αυτό δεν υπάρχει κατά την άποψη μου. Αντίθετα τόσα χρόνια βλέπω έναν δήμαρχο να ποζάρει στο φβ και να τοποθετεί κάτι απαίσιες μπάρες που θυμίζουν ότι μπαίνεις σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Καλύτερα τα κατάφεραν τα παιδιά του Λουτρακίου με την οργάνωση εκδηλώσεων. Ακόμα και οι ιδιώτες επάνω από την σίγουρη κονόμα δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από ότι ένα καφενείο. Τα λουτρά είναι κεφάλαιο για όλο το νομό όχι μόνο για την Αριδαία. Συνέλθετε γιατί θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρόκειται μόνο για τα λουτρά. Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες της περιοχής, Αριδαίας, Λουτρακίου, Όρμας, ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις παραγωγής τουριστικών προϊόντων, ο θρησκευτικός τουρισμός που αναδείχθηκε λόγω της επισκεψιμότητας των λουτρών, κ.α.
    Θα καταρρεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας της περιοχής και του νομού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε και τι έγινε ποιος νοιάζεται

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι πραγματικά για τους δημάρχους μας, ΑΡΙΔΑΙΑ, ΕΔΕΣΣΑ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ένα τόσο όμορφο νομό για προσωπικό τους όφελος τον χαντάκωσαν

      Διαγραφή
  4. Σιγά μη κλείσουν τα λουτρά όλο μπαρούφες τρομάζετε τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα λουτρα αν τελιμα δεν τα κλειαει ο ΕΟΤ θα κλειαουν μονα τους σε λιγα χρονια... Οι υποδομες τους θυμιζουν δεκαετια του 60 και πραγματικα πεοκαλουν θλιψη. Γι αυτο και τα τελευταια χρονια οι μονοι τακτικοι επισκεπτες ειναι βορειοι γειτονες μας που ερχονται στα λουτρα μαζι με τις προμηθειες τους. Δυστυχως σε οποιο μερος δεν εγιναν επενδυσεις σε υποδομες και ειχαν στοχο μόνο τον φθηνο τουρισμο στο τελος εκλεισαν. Θα πρεπει να επανα σχεδιαστουν και να γινουν επενδυσεις, οδικο δικτυο υποδομες, δραστηριοτητες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ιδιωτικοποίηση τώρα Μπάτση,μην ασχολείστε καν,βγάλτε τις άδειες σας όπως πρέπει βρείτε έναν κολοσσό κ δώστε τα μετά θα είσαι δήμαρχος για πάντα με το καλό που θα γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σωστό σχόλιο που διάβασα

      Διαγραφή
    2. Η ιδιωτικοποίηση έρχεται ούτως ή άλλως. Κοίτα στο ΤΑΙΠΕΔ. Και, ναι μεν, ο κολοσσός θα αναμορφώσει τα λουτρά, θα ανεβάσει το τουριστικό επίπεδο αλλά εμείς θα πρέπει να πληρώνουμε 50 ευρώ είσοδο για να μπούμε. Κι αν γίνουν 5άστερα μέσα στα λουτρά σιγά μην δουλέψει ο ξενώνας και το 3στερο του Λουτρακίου και της Όρμας. Αν ο κολοσσός το κάνει all inclusive σιγά μην πάει κανείς να φάει στην ταβέρνα του παρακείμενου χωριού.

      Διαγραφή
    3. ως απαντηση στον φόβο σου θα σου πω το εξής,η μύκονος και η σαντορίνη που είναι οι πιο ακριβοι προορισμοι στην ελλαδα
      δεν εχουν καταλύματα με 30 κ 50 ευρώ??έχουν κ σιγουρα δουλεύουν..Ας μην φοβαμαστε την εξέλιξη την υποβαθμιση να φοβομαστε,οσον αφορα τα 50,00 ευρώ που αναφέρεις θα σου πω το εξής η πίσινα απολλων που υπάρχει σημέρα στις ιδιωτικες πισίνες στα λουτρά τι ακριβώς προσφέρει κ κοστίζει 20,00 ευρώ?? παντοφλες,πετσετες? τσαι?? τιποτα από όλα αυτα δυστυχώς αλλα κάποιος ειδήμων εκλεγμενος αποφασισε οτι 20 είναι καλά για αυτην την υπηρεσιά 30 λεπτων..
      Μονο η εξέλιξη ενός ιδιώτη μας ζώζει όλους απο αρχάγγελο έως άψαλο και σαρακηνους..

      Διαγραφή
  7. Μόνο η πισίνα αξίζει όλα τα άλλα γκρέμισμα Μπαίνεις λες και βρίσκεσαι σε λαϊκή αγορά. Αισχος. Παλιά κτίρια βρόμικα και γυφτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.