Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολυδύναμο Ιατρείο Πέλλας: Ιδρύθηκε πριν από… 10 χρόνια και ακόμη δεν λειτούργησε!!!


Πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα στην λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας. Ζήτησε να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου, με δεδομένο ότι στην Πέλλα λειτουργούν το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος που αποτελούν  πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, ώστε η λειτουργία του κατάλληλα εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες περίθαλψής τους.

Προσπάθειες… 10 ετών!
Το -σοβαρότατο- θέμα κατασκευής και λειτουργίας Πολυδύναμου ιατρείου στην Πέλλα δεν είναι καινούριο. Πριν από 10 χρόνια, ο  -τότε Καποδιστρικός- Δήμος Πέλλας, επί δημαρχίας Απόστολου Τσαλταφερίδη, είχε παραχωρήσει κατάλληλο οικόπεδο στον κεντρικό δρόμο της Πέλλας για την κατασκευή του πολυιατρείου και μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του έχει καταρτίσει τις απαραίτητες τεχνικές μελέτες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Μάλιστα, όπως επισημαίνει σήμερα στην Η.Ε. Karatzova.com ο κ. Τσαλταφερίδης, το θέμα είχε προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. «Σε επαφές που είχα κάνει στην Αθήνα ο ίδιος προσωπικά στο αρμόδιο Υπουργείο είχα συναντηθεί με τον τότε Διευθυντή της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. (Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων) από τον οποίο είχα λάβει επίσημη διαβεβαίωση για την υλοποίηση του έργου», τονίζει ο πρώην Δήμαρχος και σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος Πέλλας, προσθέτοντας ότι «το πολυδύναμο ιατρείο στην Πέλλα είναι ένα σημαντικό και αναγκαίο έργο για την περιοχή. Η υλοποίησή του θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα καθώς εδώ και λίγα χρόνια λειτουργεί και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, που μαζί με τον αναπλασμένο αρχαιολογικό χώρο της Πελλαίας χώρας προσελκύουν περισσότερους τουρίστες». 


Το ιστορικό του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας
Με την υπ’ αριθμ. Υ3α/ΓΠ106161/31-8-2009 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Ιατρείο Πέλλας με διασφαλισμένη πίστωση 380.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 091/5) για την κατασκευή του. Στην ίδια απόφαση επίσης, υπήρχε πρόβλεψη για την σύσταση θέσεων ιατρικού προσωπικού: μία θέση παθολόγου, δύο θέσεις γενικής ιατρικής, μία θέση παιδιάτρου και μία θέση οδοντιάτρου, καθώς επίσης και νοσηλευτικού προσωπικού ήτοι: δύο θέσεις ΤΕ νοσηλευτικής, μία θέση ΤΕ μαίας-μαιευτών και μία θέση ΤΕ επισκεπτών-τριών Υγείας. Επιπλέον, οι μελέτες προέβλεπαν και την λειτουργία ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου και γι’ αυτόν τον λόγο έγινε τροποποίηση της αρχικής μελέτης του υπογείου του κτιρίου ώστε να δοθεί το απαραίτητο ύψος σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας ακτινολογικού εργαστηρίου.
«Η Κυβέρνηση που προήλθε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009, αφού επί δύο έτη κωλυσιεργούσε, στην συνέχεια ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι σταματά την υλοποίηση του και ότι προχωρά αντ’ αυτού στην μετατροπή – υποβάθμιση του από Πολυδύναμο σε Περιφερειακό Ιατρείο. Εάν εμείς θέλαμε να κάνουμε Περιφερειακό Ιατρείο θα το είχαμε κάνει από το 2008, τότε που υπήρχε πρόγραμμα κατασκευής σε όλη την Χώρα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς όμως το απορρίψαμε αυτό, γιατί θέλαμε κάτι καλύτερο για την Πέλλα, καθότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και καθιστά αναγκαία την σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου. Στην συνέχεια ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο για να προχωρήσει το έργο κι αποδεχθήκαμε το νέο κτιριολογικό πρόγραμμα, ώστε στην συνέχεια να κατασκευαστεί 2ος όροφος με την προσθήκη άλλων δύο ιατρείων. Το έργο μάλιστα, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2015, όμως λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων ΄΄πάγωσε΄΄ η κατασκευή του», σημειώνει ο βουλευτής Γ. Καρασμάνης.
Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει η έγκριση σκοπιμότητας, που σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και ότι το έργο είναι έτοιμο προς κατασκευή, επιβάλλεται να δρομολογηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες.
Εμείς, για την πληρότητα του ρεπορτάζ, θα συμπληρώσουμε ότι η Πέλλα αποτελεί πλέον έναν σημαντικό πόλο έλξης και ενδιαφέροντος διεθνούς επιπέδου, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εξάλλου οι επισκέπτες που φιλοξενεί ο νομός Πέλλας στην περιοχή αυξάνονται συνεχώς και μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι στο μέλλον, όταν υλοποιηθεί και η ανάδειξη του ανακτόρου του  Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.
Η λειτουργία του νέου πολυιατρείου λοιπόν, με αρκετές ειδικότητες και κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, επιβάλλεται (και) για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών της περιοχής αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής η οποία αποκτά πλέον μία νέα δυναμική. 

Δ. Μπ.
Η.Ε. karatzova.com


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Βασίλης Τζιουβάρας14 Νοεμβρίου 2019 στις 1:29 μ.μ.

    Σημαντικότατο έργο για την Πέλλα, το οποίο όμως δεν βλέπω να ολοκληρώνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.
    Βέβαια μακάρι να ήταν το μοναδικό πρόβλημα στο χωριό. Δυστυχώς όμως ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
    Ξεκινώντας από το άθλιο οδικό δίκτυο και καταλήγοντας στην καθαριότητα και τη γενικότερη εικόνα εγκατάληψης που παρουσιάζει η Πέλλα.
    Ενδεχομένως η μοναδική λύση για αναπτυχθεί ο τόπος και να πάρει λίγη από τη λάμψη της αρχαιότητας είναι η αυτονόμηση της Πέλλας με τη δημιουργία ξεχωριστής Κοινότητας Πέλλας.
    Μέχρι στιγμής η συνένωση με τα Γιαννιτσά δεν μας έχει προσφέρει απολύτως τίποτα. Αντίθετα έχει αποτελέσει τροχοπέδη στην όποια αναπτυξιακή πορεία μπορούσε να έχει ο τόπος.
    Δημιουργία ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν για τρίτη φορά εκλέγετε το κ Στάμκο δήμαρχο ,εσείς δεν έχετε κάποια ευθύνη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΕΛΛΑ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΞ´ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αδικια δεν ευλογειται.Με ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΙΔΡΎΘΗΚΕ ,ήρθε η ωρα ,με ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ να ολοκληρωθεί.Το δικαιούται η ΠΕΛΛΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.