Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς θα κατανεμηθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες στις 13 περιφέρειες της χώρας


Ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε χθες το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως είναι ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα.

 Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια και ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.

Τι σημαίνει όμως αυτό το «1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια» στην πράξη; Για πόσους χιλιάδες πρόσφυγες ανά περιφέρεια μπορούμε να μιλήσουμε με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό;

Ας δούμε πώς κατανέμεται ο πληθυσμός ανά περιφέρεια με βάση την τελευταία απογραφή πληθυσμού της χώρας το 2011:
Με βάση λοιπόν τον πιο πάνω πίνακα, οι περιφέρειες θα έχουν «πλαφόν» στην υποδοχή προσφύγων ως εξής:

– Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη το όριο είναι 6.000 πρόσφυγες
– Στην Κεντρική Μακεδονία 18.000 πρόσφυγες
– Στη Δυτική Μακεδονία 2.830 πρόσφυγες
– Στην Ήπειρο 3.360 πρόσφυγες
– Στη Θεσσαλία 7.300 πρόσφυγες
– Στα Ιόνια 2.000 πρόσφυγες
– Στη Δυτική Ελλάδα 6.800 πρόσφυγες
– Στη Στερεά Ελλάδα 5.470 πρόσφυγες
– Στην Πελοπόννησο 5.770 πρόσφυγες
– Στην Κρήτη 6.200 πρόσφυγες
– Στην Αττική 38.000 πρόσφυγες

Να σημειωθεί ότι περιφέρειες όπως Ήπειρος και Κεντρική Μακεδονία που θεωρούνται «υπερφορτωμένες», δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω με νέους πρόσφυγες. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως φιλοδοξούν να έχουν μετεγκαταστήσει ως το τέλος του 2019 περίπου 10.000 πρόσφυγες.

Πηγή: topontiki.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ποιον ρώτησατε που τους πάτε γιατί τους φέρνετε σφραγιστε τα σύνορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΕ UHU Και πήγαινε να τα σφραγισεις.Τα παραμύθια που σου έλεγε ο Κούλης για σφραγισμένα σύνορα τελείωσαν .Η δουλειά του έγινε , έγινε πρωθυπουργός και εσύ οπως πάντα ο πλανεμένος ψηφοφόρος.

      Διαγραφή
    2. Αν θέλουν ούτε ένας δεν θα μπει μπορούν πολύ ωραία να σφραγισουν τα σύνορα χωρίς να τα φυλάει ούτε ένας αστυνομικός

      Διαγραφή
  2. ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θάνος Τζήμερος - Ο Κυριάκος, με τον νέο νόμο περί ασύλου (άρθρο 46, παρ. 1), δίνει οριστική απάντηση στην απορία του Τσίπρα για το αν έχει η χώρα θαλάσσια σύνορα: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΧΕΡΣΑΙΑ! (Όταν το αδίκημα της παράνομης εισόδου το ονομάζεις παρατυπία και καταργείς την ποινή, στην ουσία καταργείς το αδίκημα.) Έτσι η Ελλάδα γίνεται το πρώτο κράτος στον κόσμο το οποίο με πρωτοβουλία της κυβέρνησής του και με τις ψήφους των βουλευτών του αποφάσισε να μην έχει σύνορα. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε.

    Υ.Γ. Προσέξτε τα τρισβάρβαρα Ελληνικά του κειμένου, μόνιμη πληγή των νόμων μας και ένδειξη του επιπέδου των μόνιμων δημόσιων λειτουργών και των αιρετών προϊσταμένων τους. Αυτοί αποφασίζουν για τη ζωή σου.

    https://www.e-nomothesia.gr/kat-allodapoi/prosphuges-politiko-asulo/nomos-4636-2019-phek-169a-1-11-2019.html?fbclid=IwAR141HI8-t_gmgeFjq4kg5I08pQyFh9grZBPoXbUH8F99as4SFtQXbXzaPQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.