Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άλλοι 23 πρόσφυγες-μετανάστες μεταφέρθηκαν σήμερα σε ξενοδοχείο περιοχής του Δήμου Έδεσσας - 300 συνολικά στην ΠΕ Πέλλας


Σε ξενοδοχείο περιοχής του Δήμου Έδεσσας κατέφθασε σήμερα τα ξημερώματα άλλο ένα λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά περί τους 23 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη με λεωφορεία που έχουν προορισμό δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

Και αυτό το λεωφορείο, όπως το χθεσινό με 32 άτομα που αποκαλύψαμε, έφθασε με άκρα μυστικότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες  από τη Χίο και από τη Μυτιλήνη, οι οποίοι αιτούνται ασύλου.

300 πρόσφυγες και μετανάστες στους δήμους Έδεσσας και Πέλλας

Συνολικά αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Πέλλας και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία και σπίτια στους Δήμους Έδεσσας και Πέλλας, φιλοξενούνται 300 μετανάστες και πρόσφυγες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένονται να έρθουν άλλοι, καθώς από την αρχή ο προγραμματισμός για την περιοχή μας ήταν να φιλοξενήσει 300 άτομα. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να εγκατασταθούν σε στρατόπεδο- hot spot  αλλά τελικά επιλέχθηκε η λύση των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, όλοι οι αιτούντες άσυλο, για τους οποίους έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός, μεταφέρονται σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για μίσθωση ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα, από την οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προέκυψαν περίπου 2.000 θέσεις, που αξιολογήθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία. 'Αλλες 5.000 θέσεις σε ξενοδοχεία λειτουργούν ήδη, ωστόσο στην πλειονότητά τους έχουν καλυφθεί. Ο διεθνής οργανισμός προχώρησε και σε νέο διαγωνισμό για μίσθωση ξενοδοχείων που θα ολοκληρωθεί στις 11 Νοεμβρίου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επόμενες προσκλήσεις, με στόχο να βρεθούν ακόμα περισσότερες θέσεις.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι στόχος της αξιολόγησης που γίνεται στα ξενοδοχεία, είναι να υπάρξει ίση κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη τη χώρα. Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν αποφασίσει, ο αριθμός των αιτούντων σε όλους τους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας να μην είναι μεγαλύτερος από το 1% του πληθυσμού του νομού, όπως αυτός προκύπτει από την απογραφή του 2011. 

Η.Ε. karatzova.com

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. μπραβο την εδεσσα χωρίς φασαρίες και τραμπουκισμούς σαν τους απολίτιστους του κάμπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτό θα σου φέρουν κι άλλους τόσους ώστε να μη μπορείς να τους διώξεις μετα

      Διαγραφή
    2. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΝ.
      ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;
      ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΨΗΛΑ.
      ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ.
      ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
      ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

      Διαγραφή
    3. Παρτε και αλλους, εσεις οι πολιτισμενοι πρωτευουσιανοι των βουνων.Παρε και στο σπιτι σου αμα θες.....δικαιωμα σου.

      Διαγραφή
    4. Προς 7.26 Εσένα πρόσεξε μην έρθουν και σε βιάσουν και μετά θα τρέχεις να φέρεις και άλλους!!!

      Διαγραφή
    5. Το 2016 υπήρχαν πράγματι , συνάνθρωποι μας που φιλοξένησαν στα σπίτια τους πρόσφυγες !!!Για σένα 7.26 ¨φιλέσπλαχνε ¨ ,υποθέτω και ¨βαθιά θρησκευόμενε¨αυτό ανήκει στην σφαίρα του ανεξήγητου!!! Πρόσεξε αύριο είναι τετάρτη , μην φας κρέας και τυρί!!!

      Διαγραφή
    6. Άλλη μια ευκαιρία να φαγωθουμε η Έλληνες μεταξύ μας μην την χάσουμε κάποτε μαλώναμε για τους μετανάστες από Ρωσία και Αλβανία χαμός στα κανάλια αν δώσουμε την σημαία σε κάποιον Αλβανό τώρα φτου και πάλι από την αρχή για τους μετανάστες από 70 χώρες να φαγωθουμε μεταξύ μας και δώστου εμείς να βυθιζόμαστε στην φτώχεια η ζωή μας κατάντησε σε μια ουρά στην τράπεζα με ένα χαρτί στο χέρι για να πληρώσουμε την δόση αυτούς άραγε ποιος τους συντήρει ποιος πληρώνει πετρέλαιο ρεύμα τηλέφωνα

      Διαγραφή
  2. Το 30 αύριο 1000 σιγά σιγά θα μας κάνουν κατάληψη και σεις ΕΛΛΗΝΕΣ να μαλώνετε σαν τα σκυλιά,και όταν όλους μαζί θα μας βιάζουν τα παιδιά μας ,και θα σκοτώνουν να σας δω τότε τι θα κανετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον δήμαρχο μας τους έφερε δίπλα στα σπίτια μας εντός της Εδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι αλήθεια για το ξενοδοχείο στο κέντρο???

      Διαγραφή
    2. Το ξενοδοχείο Έλενα δεν έχει μετανάστες.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.