Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Έσπασαν" τα ισόβια για την δολοφονική ληστεία 84χρονου στο Γαρέφι Αλμωπίας


"Έσπασαν" τα ισόβια για 33χρονο που προκάλεσε τον θάνατο ηλικιωμένου όταν πήγε να τον ληστέψει στο σπίτι του, στο Γαρέφι Αλμωπίας. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, τον έκρινε ένοχο χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και τον τιμώρησε με συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών. 

Η ποινή κινήθηκε στο πνεύμα του νέου Ποινικού Κώδικα, όπου η ποινική μεταχείριση της ανθρωποκτονίας με δόλο αμβλύνεται, με δυνατότητα επιβολής πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών διαζευκτικά με τη δυνατότητα επιβολής ισόβιας κάθειρξης. Έτσι η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων (και επιπλέον οκτώ χρόνων κάθειρξη) "έσπασε" στο Εφετείο με τις ψήφους των ενόρκων (4-3) καθώς οι τακτικοί δικαστές ήταν της άποψης ότι θα έπρεπε να επιβληθεί η ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. 

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το Μάιο του 2014, όταν ο κατηγορούμενος μαζί με δύο ανήλικους- τότε- συνεργούς του, μπήκαν στο σπίτι του 84χρονου για να τον ληστέψουν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δράστες έδεσαν πισθάγκωνα και φίμωσαν το θύμα τους ενώ στη συνέχεια έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, από το οποίο πήραν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα όπλο που φέρεται να ήταν κειμήλιο, όπως επίσης κάποια παλιοσίδερα. Τον ηλικιωμένο εντόπισε νεκρό, ένα 24ωρο αργότερα, συγγενικό του πρόσωπο που ανησύχησε επειδή το θύμα δεν έδινε σημάδια ζωής ενώ ο θάνατος αποδόθηκε σε ασφυξία.  

Ο 33χρονος, που είναι ρομά και ουδέποτε αποδέχθηκε την εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη, κατέστη κατηγορούμενος για την υπόθεση όταν λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη, μαζί με τους συγκατηγουμένους του, για κλοπή στην ίδια περιοχή. Τότε, ο ένας από τους ανήλικους και ανιψιός του, φαίνεται πως αποκάλυψε αυθόρμητα το συμβάν με τον 84χρονο, κάτι που όμως ανακάλεσε στην πορεία. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι η αρχική ομολογία του ανιψιού του ήταν προϊόν πίεσης από τους αστυνομικούς. Οι δύο συνεργοί του, ηλικίας σήμερα 23 και 21 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο Ανηλίκων από το οποίο καταδικάστηκαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης που εκκρεμεί. 

ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Μια ερώτηση εαν αμυνθώ σε επίθεση ρομά και τον πυροβολήσω στο κεφάλι ,γενικά στο ψαχνό πάω μέσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ρομα στο χώμα και εσύ στην φυλακή το λεει και το τραγούδι άπλα είναι τα πράγματα θα φας 15 χρονάκια, κάτι εφέσεις, κάτι σε δεύτερο βαθμό, κάτι εργασίες στην φυλακή σε 4,5 χρόνια βαριά βαριά θα είσαι έξω ,αν είσαι ανω των 65 με νόμο παρασκευοπουλου κάτι καμιά μουφα ασθένεια σε 1,5 με 2 χρονιά σπιτάκι σου συμπέρασμα αλίμονο σε αυτόν που φεύγει

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα. Κλέβουν χτυπούν σκοτώνουν κ η αστυνομία δε μπορεί να κάνει κάτι.καποιος κάλεσε την αστυνομία γιατί μπήκαν στο στάβλο του επανειλημμένα κ έκλεβαν σύρματα σίδερα κόντεψαν να τον σκοτώσουν κ η αστυνομία ήθελε να συλλάβει τον ίδιο γιατί αμυνθηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι προστατευμένο είδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι όμως προς εξαφάνιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.