Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα επείγοντα θέματα των αγροτών της Πέλλας στο επίκεντρο συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του ΥΠΑΑΤ


Η Αγροτική Ανάπτυξη και τα επείγοντα θέματα των αγροτών της Πέλλας στο επίκεντρο συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην έδρα του Υπουργείου, στην Αθήνα.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε εκτενώς όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη και οικονομία στην Πέλλα και συζήτησε για άμεσες λύσεις που χρειάζεται να δρομολογηθούν από το Υπουργείο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο που βιώνουν οι παραγωγοί ροδάκινων, μετά από τις σοβαρές καταστροφές στο φυτικό τους κεφάλαιο, από τις απανωτές θεομηνίες κατά τη διάρκεια του έτους. Με στόχο την ανακούφιση των αγροτών, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από το Υπουργείο και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθούν προκαταβολές αποζημιώσεων στους πληγέντες  αγρότες, καθώς και ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων είναι σημαντική και για τη βιωσιμότητα της τοπικής αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αγροτικά εισοδήματα αποτελούν τη βάση της οικονομίας της Πέλλας.

Ο κ. Τζαμτζής παρουσίασε επίσης, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της αγροτικής έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας, μέσα από τη δημιουργία ενός Ερευνητικού Κέντρου για τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να υπάρξει ειδική συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Επόμενο σημαντικό θέμα που συζήτησε ο κ. Τζαμτζής ήταν το καθεστώς απασχόλησης των εργατών γης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι απαιτείται επέκταση του χρόνου παραμονής των εργατών γης, από τρίμηνη σε εξάμηνη, ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη για τους αγρότες που έχουν αυξημένες ανάγκες για ανθρώπινο δυναμικό καθώς, επίσης, και για την πολιτεία, μέσω των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Η αγροτική-κτηνοτροφική ανάπτυξη και οικονομία αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ένας στόχος είναι η αγροτική ανάπτυξη να συνδυαστεί με όλους τους παραγωγικούς τομείς της τοπικής οικονομίας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την έμφαση στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων ποιότητας της Πέλλας, τη χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή (έξυπνη γεωργία), καθώς και μέσα από νέες παραγωγές και την αξιοποίηση των γεωργικών παραπροϊόντων, στο πλαίσιο της λεγόμενης  κυκλικής οικονομίας». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πήρε μπρος και άντε σταματήστε την μπουλντόζα τον Δάνη τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φερτε το νεο ασφαλιστικο στην βουλη για τους αγροτες και θα δειτε ποιοι ειναι οι αγροτες σε λιγες μερες δεν ντρεπεστε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.