Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης για επίδομα πετρελαίου: Ορθά οι γεωγραφικές ζώνες σπάνε σε ορεινές και μη ορεινές


Η Κυβέρνηση νομοθετεί λογικά 

Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα (14/11/2019) κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση τριών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, βελτιώνεται η πολιτική απόδοσης του πετρελαίου θέρμανσης. 
Ειδικότερα, η μεγάλη τομή που πραγματοποιείται είναι ο διαχωρισμός των γεωγραφικών ζωνών σε ορεινές και μη ορεινές, με αποτέλεσμα φέτος για πρώτη φορά θα δικαιούνται το επίδομα και οι κάτοικοι των ορεινών δήμων της Α’ Ζώνης, οι οποίοι χαρακτηρίζονταν μέχρι τώρα ως πεδινοί. Επιπλέον, το κονδύλιο αυξάνεται κατά 10 εκ. ευρώ και δίνεται αύξηση 10% για κάθε ανήλικο τέκνο, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτόν ιδιαίτερα τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Αναφορικά με την τροπολογία και τις αλλαγές που επέφερε στην καταβολή του επιδόματος, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Η κυβέρνηση νομοθετεί λογικά, διορθώνοντας μια μεγάλη αδικία που συντελούνταν όλα αυτά τα χρόνια αποκλείοντας ορεινούς Δήμους επειδή ανήκαν στην Α’ Γεωγραφική Ζώνη. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την πολιτική αποκατάστασης των αδικιών και ελάφρυνσης των πιο αδύναμων και όσων το έχουν περισσότερο ανάγκη και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Κύριε Διονύση , δεν το καταλαβστε καλα, οι κάτοικοι των ορεινών δήμων της Α ζώνης έπαιρναν επίδομα πάντα.Απλα τώρα στην κάθε ζώνη χωρίζονται οι δήμοι σε ορεινούς- που έχουν χαρακτηριστεί με νόμους 3852/ 2010 και 4555 /2018- και σε πεδινους.Στην Α ζώνη όλοι οι δήμοι έπαιρναν το ανώτατο επίπεδο επιδόματος,τώρα οι πεδινοι που ανήκουν σε αυτήν αδικούνται .Τέτοιο πρόβλημα ο νομός μας δεν έχει, γιατί ο μονος δήμος ορεινός ειναι της Έδεσσας που χαρακτηρίστηκε το 2018 με τον νομό 4555. Απλά αποκαταστάθηκε η αδικία ,με πρόταση συναδελφου σας οι κοινότητες που είχαν χαρακτηριστεί με μια κοινοτική οδηγία του 85 ,ορεινές και μειονεκτικές τωρα εξισώνονται με τους ορεινούς δήμους και παιρνουν το επίδομα αυτών. Τέτοιες κοινότητες υπάρχουν πολλές στην Αλμωπία . Αναμφίβολα η απόφαση κυβέρνησης είναι η καλύτερη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διονύση η δήλωση σου είναι λάθος, διόρθωσε την . Αυτό που λες οτι διορθώνει μία μεγαλη αδικια που συντελούνταν σε βάρος των ορεινών δήμων της Α' ζώνης είναι μεγάλη ΠΑΠΑΡΙΑ,απεναντίας όλοι δήμοι της Α' ζώνης έπαιρναν το ανώτατο επίδομα. Για αυτό και ο νομός μας πού ήταν στην Β' ζώνη, ζητούσε η Τζάκρη και ο καρασμανης να πάει στην Α ζώνη. Οπως π.χ ειναι η Φλωρινα οι Σέρρες. .Μάλλον Διονύση δεν το γνωρίζεις το θέμα, εξού και άστοχη η δήλωση σου.Η τροπολογία που αναφέρεις,προφανώς δεν την διάβασες,αναφέρεται μονον στην κατάργηση του ανωτάτου ορίου της συνολικής δαπάνης που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μπορούν να δοθούν τα 10 εκατομμύρια φετος επι πλέον.Η καρατζοβα λίγο πιο κατω το δημοσιεύει αυτο. Ο τρόπος χορήγησης ,ο διαχωρισμός των ζωνών κλπ..και όλες οι λεπτομέρειες γινεται με υπουργική απόφαση. Διονύση καλο είναι να διορθώσεις την δήλωση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμενιτη ανημερωτος οπως παντα σε ολα τα θεματα. Βαλε τους συμβουλους σου να σου παρεχουν πλειρεστερες πληροφορίες για να μην εκτιθεσαι.

      Διαγραφή
  3. Αφηστε τις μπουρδες! Πειτε μας τι ΕΦΚΑ θα πληρωσουμε; Γιατι το ψεμα εχει κοντα ποδαρια. Μπορει να εξαπατησατε τον κοσμο με τα συλλαλητηρια,αλλα οι μικροαγροτες που εξαντληθηκαν αυτα τα 10 χρονια της κρισης ,την οποια παλι το κομμα σου με τον Καραμανλη προκαλεσε, θα σου καψουν τη γουνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νιονιο,σε είδα στην τηλεόραση της Βουλής ,κομπιαζες γιατί;
    Ειναι δυνατόν κοτζάμ βουλευτης,να μιλά χωρίς να γνωρίζει το θέμα, γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.