Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Παιονίας Κ. Σιωνίδης: "Έκαναν παραχωρήσεις χωρίς αντίκρισμα και τώρα ζητάνε και τα ρέστα"


Στο  έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου, για το  θέμα  αποδοχής του προγράμματος ένταξης πολυπολιτισμικού  διαμεσολαβητή στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου,  που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 και αφορά την ενεργοποίηση  κάποιου, που γνωρίζει την Αραβική γλώσσα και κουλτούρα , προκειμένου να διευκολύνει την επικοινωνία  των προσφύγων που έχουν προσωρινή άδεια παραμονής  με τις δημόσιες υπηρεσίες, η μείζον αντιπολίτευση του δήμου Παιονίας  με την καθοδήγηση του κ. Γκουντενούδη ψήφισε αρνητικά.
Όσα χρόνια συμμετέχω στα κοινά του τόπου μου τέτοια ανακόλουθη πολιτική  συμπεριφορά  δεν θυμάμαι να  συνάντησα από «αυτοδιοικητικό» και μάλιστα δύο μόλις μήνες αφότου έπαψε να ασκεί τα καθήκοντα του  δημάρχου.  Το ότι οι  δημότες  επέλεξαν άλλη   διοίκηση κι αποδοκίμασαν την δική του  στις εκλογές του Μαΐου είναι ανθρώπινο να τον στεναχωρεί και λογικό να τον  οδηγήσει σε αυτοκριτική και μεταβολή  θέσεων. Οι πολιτικές όμως που ακολούθησε ή η αδράνεια που επέδειξε σε κρίσιμα θέματα σαν διοίκηση είναι μπροστά μας και δεν διαγράφονται με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Μπορεί οι δημότες να αποδοκίμασαν για παράδειγμα, ότι  ενέδωσε στην  εγκατάσταση προσφύγων  στο αεροδρόμιο  της Νέας Καβάλας,    λαμβάνοντας αόριστες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις,  με  συνέπεια  ο δήμος σήμερα  να στερείται από έναν αναπτυξιακό πνεύμονα (βλέπε αερολέσχες , αεραθλητισμό , και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων και δράσεων), αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.
 Η παρουσία των προσφύγων και μεταναστών  έχει παγιωθεί και πρέπει να αγωνιστούμε     για το κλείσιμο ή τουλάχιστον για την μετεγκατάσταση τους σε άλλο χώρο και την αναλογική αριθμητικά παρουσία  τους στον δήμο. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί και προγραμματική μας δέσμευση.
Το να  εναντιώνεται η  αντιπολίτευση  σε μία δράση που η ίδια απεδέχθη σαν διοίκηση το 2018, δράση  σχετική με ένα θέμα που το εξέθρεψε για  χρόνια και το περιέφερε υπερήφανα από μικρόφωνο σε μικρόφωνο σαν το υπέρτατο επικοινωνιακό της πλεονέκτημα, λέγεται αυτοδιοικητική ασυνέπεια. Το να κρεμιέται δε στα κάγκελα του λαϊκισμού αντιγράφοντας ακραίες συμπεριφορές είναι  ύψιστη υποκρισία όταν προέρχεται  από τους ίδιους  που τα τελευταία χρόνια σαν διοίκηση :
- Ενέδωσαν στην εγκατάσταση προσφύγων στο αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας απερίσκεπτα και χωρίς δεσμεύσεις.
- Παρείχαν  άμεσα νερό   συνδέοντας το αεροδρόμιο με τα δίκτυα της Νέας Καβάλας και του Βαφειοχωρίου χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.
- Έδωσαν άδεια για χρήση του βιολογικού καθαρισμού του Πολυκάστρου επιβαρύνοντας υπέρμετρα την λειτουργία του.
- Δεν διεκδίκησαν και δεν πέτυχαν κανένα ανταποδοτικό έργο ύδρευσης και αποχέτευσης για την ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου.
- Δεν διεκδίκησαν την ενίσχυση του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας που υπέστη σοβαρότατες φθορές.
- Ενώ φρόντισαν για την αποζημίωση πληγέντων δημοτών από το προσφυγικό, η κατανομή των αποζημιώσεων έγινε με πρόχειρο τρόπο καθόσον έμειναν χωρίς αποζημίωση πολλοί δημότες.
- Δεν διεκδίκησαν τα χρήματα για την αποπληρωμή της αποκατάστασης των πρόχειρων  καταυλισμών από τοπικούς εργολάβους που   παραμένουν τρία χρόνια απλήρωτοι   .
- Συμμετείχαν στο πρόγραμμα ERASMUS ,ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ για την εκπαίδευση των προσφύγων στη δομή της Νέας Καβάλας με εκπαιδευτικούς ,υπολογιστές  και άλλα μέσα υποστήριξης.
- Συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ευρώπη των πολιτών». Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών για την  υποδοχή των προσφύγων, με ταξίδια   υπαλλήλων και  συνεργατών του κ. Γκουντενούδη,  στην Ιταλία και την Μάλτα.
- Αποδέχθηκαν, μη εκφράζοντας αντιρρήσεις όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία, το πρόγραμμα του πολυπολιτισμικού διαμεσολαβητή τον Αύγουστο του 2018.
Η μεταβολή της πολιτικής θέσης ενός αυτοδιοικητικού είναι κατοχυρωμένο συστατικό της δημοκρατίας μας , ακόμη και αν γίνεται με καιροσκοπικά ή συμφεροντολογικά κριτήρια και η θέση αυτή πρέπει καταγράφεται στα δημοτικά συμβούλια.
Οι νέες εύπεπτες θέσεις του κ. Γκουντενούδη μπορεί να καταγράφονται στο δημοτικό συμβούλιο αλλά οι πράξεις του  σαν διοίκηση για την Νέα Καβάλα δυστυχώς δεν διαγράφονται.   Ο ίδιος έμεινε με τις ηχηρές και πολυδιαφημισμένες φιλίες του με τους τότε κυβερνητικούς  παράγοντες και ο δήμος έμεινε με τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις που είχε λάβει.
Έκαναν παραχωρήσεις χωρίς αντίκρισμα   και τώρα ζητάνε και τα ρέστα.
Εμείς τον καλούμε να συστρατευτεί σε μία κοινή προσπάθεια για την μετεγκατάσταση των προσφύγων ,την απομάκρυνση των παράνομων λαθρομεταναστών   και την αξιοποίηση  του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας . Αυτός ο αγώνας θα είναι αγώνας όλων και  νικητές  θα είναι   οι δημότες της Παιονίας.
Εάν πάλι επιλέξει  τον στείρο καταγγελτικό λόγο που παρουσίασε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, του  προτείνουμε  να κάνει πολλές πρόβες στον καθρέπτη  γιατί ουσιαστικά καταγγέλλει   τον εαυτό του.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.