Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλείνει η Μόρια - Νέα κλειστά κέντρα για μετανάστες σε πέντε νησιά


Το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Κω και Λέρο. Στα τρία εξ αυτών η χωρητικότητα θα είναι τουλάχιστον 5.000 ενώ στην Κω θα είναι 2.000 και στη Λέρο θα είναι 1.000.

Τα νέα κέντρα θα αντικαταστήσουν υπάρχοντα κέντρα όπως η Μόρια και το Βαθύ, που είναι ανοικτά και θα κλείσουν, ενώ η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσω ενός συνολικού πλέγματος μέτρων, που συμπεριλαμβάνει αποτρεπτικά μέτρα, ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών, να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα, καθώς όσοι δικαιούνται προστασία και οι οικογένειες θα μεταφέρονται στην ενδοχώρα (σε ξενοδοχεία), την ώρα που εκτιμά ότι η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα μειώσει και τις ροές. 

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Στεφανής μέχρι τις αρχές του 2020 στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θα μεταφερθούν 5.000 άτομα σε ξενοδοχεία και 15.000 σε υπάρχουσες αλλά και καινούργιες δομές.

Ο κ. Στεφανής ανακοίνωσε και συγκεκριμένες δράσεις σε ό,τι αφορά τα ασυνόδευτα παιδιά με τον καθορισμό ενός εθνικού συντονιστή σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από πρωθυπουργό. Για τις ΜΚΟ θα οριστεί το πλαίσιο υποχρεώσεών τους ενώ θα παραμείνουν στη χώρα μόνο όσες πληρούν τις προϋποθέσεις. 

Ταυτόχρονα προβλέπεται επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο και τις επιστροφές, ενώ όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη 500 ατόμων στις υπηρεσίες ασύλου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Να τους στείλουν από εκεί που ηρθαν και όχι να κάνουν νέα κεμτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας βγει, ΕΝΑΣ πολιτικός ΕΝΑΣ, να μας πει τι υπογράφτηκε εν αγνοία μας για τους μετανάστες και όλες οι κυβερνήσεις κρατάνε αυτή τη χλιαρή στάση απέναντι στο λαθρομεταναστευτικό. Βουλευτές του νομού, έχετε να μας πείτε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ,ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ,ΤΟ ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.