Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίκαιρη ερώτηση του Λάκη Βασιλειάδη στον υπουργό υποδομών για τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών


Την πορεία υλοποίησης του οδικού έργου «Εθνικός οδικός άξονας ΕΟ2 Θεσσαλονίκη-Έδεσσα» (παρακάμψεις Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών, Μαυροβουνίου, Έδεσσας)
φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης.

Ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ Λάκης Βασιλειάδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το έργο «Εθνικός οδικός άξονας ΕΟ2».

Αναφορικά με το θέμα, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Επιτέλους, να μάθουμε την αλήθεια αλλά και τον σχεδιασμό.
Ως νέος βουλευτής νιώθω την υποχρέωση 1ον ο κόσμος της Πέλλας να μάθει επιτέλους την αλήθεια και 2ον να τελειώνουμε με τα λόγια και να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση του έργου.
Ένα έργο το οποίο δικαιούται και αξίζει ο κόσμος της Πέλλας.
Εδώ και χρόνια, έχουμε ακούσει πολλά αλλά δρόμο δεν έχουμε δει.
Δεσμεύομαι να αγωνιστώ πρωτίστως για να ξεπεράσουμε τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και να επικεντρωθούμε, όλοι μαζί, στην ανάπτυξη της Πέλλας.»

Ακολουθεί όλο το κείμενο της ερώτησης:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Θέμα: Ολοκλήρωση έργου Εθνικού οδικού άξονα ΕΟ2
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25-10-2019 με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα συζητήθηκε το ζήτημα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Όρια Νομού Φλώρινας.
Το έργο Εθνικός οδικός άξονας – ΕΟ2 αποτελεί προτεραιότητα για το Νομό Πέλλας αφού πέρα από την ασφαλή και γρήγορη διακίνηση ανθρώπων & προϊόντων που θα προσφέρει η ολοκλήρωσή του, θα συμβάλει και στην άρση του αναπτυξιακού ελλείμματος που παρουσιάζει ο νομός αφού θα παρέχει μεταξύ άλλων και κίνητρα για νέες επενδύσεις. Εν προκειμένω, έχει κατατμηθεί στα εξής επί μέρους έργα:
1. Παράκαμψη Χαλκηδόνας
2. Παράκαμψη Γιαννιτσών
3. Μαυροβούνι – νότια παράκαμψη Έδεσσας
4. Ανάβαση Άγρα
Σύμφωνα με τα λεγόμενα και τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, τα μεν προαναφερθέντα 1 και 2, «Παράκαμψη Χαλκηδόνας» και «Παράκαμψη Γιαννιτσών» αντίστοιχα, παρουσιάζουν πλήρη μελετητική ωριμότητα, το 3, οδικό τμήμα «Μαυροβούνι – Νότια παράκαμψη Έδεσσας» παρουσιάζει μερική μελετητική ωριμότητα και αναφορικά με το 4, οδικό τμήμα «Ανάβαση Άγρα» οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. 
Μάλιστα σημείωναν ότι το έργο είναι έτοιμο να προκηρυχθεί, όταν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις, και η χρηματοδότησή του θα πραγματοποιηθεί από τα αδιάθετα, τα οποία θα προκύψουν από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2013-2020.
Με δεδομένο ότι το εν λόγω έργο στο σύνολό του είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Πέλλα, τόσο σε επίπεδο διευκόλυνσης της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών, όσο και για την οικονομία του Νομού και για αυτό θα παραμένει πάντα επίκαιρο έως την ολοκλήρωσή του,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες τις οποίες διακινούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφορικά με μελετητική ωριμότητα των έργων, καθώς και τη διαδικασία χρηματοδότησής τους;
2) Ποια είναι τα επόμενα -από πλευράς Υπουργείου- βήματα και τι χρονοδιάγραμμα προβλέπεται για τη συνολική κατασκευή του Έργου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Βασιλειάδης»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Καλά Λάκη πριν ενάμιση μήνα φωτογραφήθηκες με τον γενικό γραμματέα και είπες ότι το τμήμα Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας είναι ώριμο, το μαυροβονι - εδεσσα ολοκληρώνεται η μελετη τώρα λες επιτέλους να μάθουμε την αλήθεια και ο λαός της Πέλλας.Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Τόσα χρόνια αντιδήμαρχος,περιφερειακός σύμβουλος, δεν ηξερες, δεν άκουσες δεν ρώτησες τον αντιπεριφερειάρχη σου;Γλωσεδετη είχες στα περιφερειακά συμβούλια ; και τώρα θα μας πεις την αλήθεια; Τώρα που άκουσες ότι ο Σταμενιτης θα έχει συνάντηση την άλλη βδομάδα με τον υπουργό ,έκανες πάλι γκάφα, όπως με τα νοσοκομεία και σε αδειασανε ο Σηφακης και η Τζάκρη, τώρα άδειασες μόνος σου τον εαυτό σου.Διωξε, αυτούς που σου γράφουν,αυτές τις αηδίες.Κρατα Λάκη μέτρο και κώδικα,αλλιώς δεν σε βλέπω καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάκη ο Αντιπεριφερειάρχης σου ο Τζαμτζής στη σύσκεψη που αναφέρεις είπε ότι το έργο έχει μελέτες. Το ίδιο είπε και ο Περιφερειάρχης σου ο Τζιτζικώστας. Τώρα τους πας στον Υπουργό για να τους ελέγξεις; Και σε ποιόν Υπουργό; Αυτόν που είπε πριν από ένα μήνα ότι οι μελέτες του έργου είναι παλιές (7 ετών) και πρέπει να ξαναγίνουν; Αυτόν που είπε ότι άλλο να αναγγέλλουμε τα έργα και άλλο να τα υλοποιούμε; Να μην ξεχάσω το Μητσοτάκη που είπε ότι το έργο δεν έχει καθόλου μελέτες. Πολύ δεν το μπλέξατε το κουβάρι εσείς οι δεξιοί μεταξύ σας; Η δεξιά πολυκατοικία έγινε δεξιό συνοθύλευμα. Αντί να μας δουλεύετε ψιλό γαζί, δεν πάτε να κρυφτείτε λέω εγώ, προτού κάνετε κι άλλο κακό στον τόπο; Το λέω εντελώς απλά: Εκτός από άχρηστοι, είστε και επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΚΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΓΟΎΝΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΊΣ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΎ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ ΕΔΕΣΣΑ ΘΑ ΓΊΝΕΙ.ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΎΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νεαρέ απο σένα περιμέναμε νεο ήθος και ύφος.
    Τι σε έπιασε αμόκ;
    Τελικά επαναλαμβάνεται το δίπολο σηφακη -τζακρη.
    Κρίμα με απογοήτευσες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λάκη μας δουλεύεις κανονικότατα μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.