Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγιορείτικη συνταγή!! - Νηστίσιμη γλυκιά ρυζόπιτα (βίντεο)


Απλά μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγή που θα την λατρέψετε!!! Από το Άγιο Όρος:

Υλικά
500 γρ ρύζι Καρολίνα
1000 γρ νερό
180 γρ καρύδια
180 γρ σταφίδες
200 γρ ελαιόλαδο
200 γρ ζάχαρη
500 γρ φύλλο κρούστας
70 γρ νερό
κανέλα
40x27

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το νερό . το ρύζι μπορεί να κρατάει λίγο αλλά θα ψηθεί και στο φούρνο
Συνεχίζουμε και σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια όχι πάρα πολύ ίσα ίσα να σπάσουνε .Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθετουμε και τις σταφίδες ανακατεύοντάς τα μαζί.
Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας που έχουμε ξεπαγώσει πρώτα 2 ώρες πριν.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο αυτο το κάνουμε σε κάθε φύλλο.Σε κάθε φύλλο εκτός από ελαιόλαδο ρίχνουμε και ζάχαρη.
Στα πρώτα 4 φύλλα στρώνουμε την μισή ποσότητα από το ρύζι,την μισή ποσότητα από τα καρύδια και τις σταφίδες τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το λάδωμα και την ζάχαρη των φύλλων και στα επόμενα 4 φύλλα στρώνουμε την άλλη μισή ποσότητα από το ρύζι,τα καρύδια και τις σταφίδες.
Βάζουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Μετά βρέχουμε με νερό και βάζουμε την πίτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 200 c και ακόμα 15 λεπτά στον πάτο του φουρνου.

Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη,πεντανόστιμη μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγη για  να την απολαύσουμε εμείς και οι δικοί μας ανθρωποι σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο!!!!
Καλή σας επιτυχία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.