Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Πέλλας: Ανεπιθύμητοι οι ρατσιστές και οι φασίστες, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Πέλλα


Η εντεινόμενη ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων και των μεταναστών της κυβέρνησης της ΝΔ στρώνει για ακόμη μια φορά το δρόμο στους φασίστες που παριστάνουν τους “αγανακτισμένους κατοίκους” κατά των προσφύγων που φτάνουν στην περιοχή μας. Πρόκειται για κτηνώδεις στημένες ρατσιστικές εκφράσεις μίσους κατά προσφυγομάνων με βρέφη, ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που τρέχουν για να σωθούν.
Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν τη Χρυσή Αυγή. Τα γνωστά ακροδεξιά στελέχη, υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξερνούν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και στιγματίζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, από την κόλαση των πολέμων και τη λεηλασία των χωρών τους από την εξελιγμένη Δύση, ως «εισβολείς λαθρομετανάστες». 
Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει μπροστά της πρόσφυγες που έρχονται ξανά όπως το 2016, όπου τότε χέρι-χέρι με τους φασίστες και τους κάθε λογής ακροδεξιούς, συντόνιζε τις επιθέσεις κατά των προσφύγων με μπροστάρηδες τους εκλεγμένους Δημάρχους με τη στήριξή της. Ο νεοδημοκράτης Δήμαρχος Πέλλας το 2016, μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας από ακροδεξιούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε απόφαση να «περιφρουρήσει το στρατόπεδο για να μην έρθουν πρόσφυγες!», δηλώνοντας μάλιστα ότι θα κάνει ο ίδιος το πρώτο νούμερο!! Το αποτέλεσμα της περιφρούρησης βέβαια, ήταν να πυρποληθεί το στρατόπεδο από φασίστες, ευτυχώς χωρίς θύματα, αλλά κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εμπρησμού. 
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, τα σενάρια να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στο νομό Πέλλας, επανέφεραν στο προσκήνιο τις μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και ρατσιστικές κραυγές των γνωστών ακροδεξιών και φασιστών της περιοχής. Όλοι αυτοί οι γνωστοί ακροδεξιοί τραμπούκοι έχοντας και την απαραίτητη ντόπια και πανελλαδικής εμβέλειας δημοσιογραφική κάλυψη, που τους παρουσιάζουν ως «πολίτες της Πέλλας» προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανάλογο τρομοκρατικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, ενώ χθες μικρή ομάδα ακροδεξιών επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με μετανάστες - πρόσφυγες να φτάσουν σε ξενοδοχείο στα Γιαννιτσά, όπου επρόκειτο να φιλοξενηθούν. 
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Πέλλας όμως, δεν έχει καμιά σχέση με τους ελάχιστους γνωστούς ακροδεξιούς τραμπούκους. Το έδειξε περίτρανα με τις χιλιάδες μερίδες φαγητού που έστελνε (απλόχερα και ανώνυμα), καθημερινά στην Ειδομένη πριν τρία χρόνια και τους τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωναν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε δεκάδες σημεία σε όλο το νομό Πέλλας. 
Καλούμε το λαό της Πέλλας, να μην τσιμπήσουν στη ρατσιστική και ξενοφοβική υστερία και να μην φοβηθούν τους ακροδεξιούς τραμπούκους. 
Καλούμε τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες, με όποια ονομασία κι αν εμφανίζονται. Να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσο και των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Απαιτούμε: Το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών στέγασης μέσα στις πόλεις για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και για τους ασυνόδευτους ανήλικους. Σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Παροχή ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Άιντε βρε από εδώ που με μια αφίσα γίνατε και κίνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειστε το 0,001% του ελληνικου λαου(δεν ειστε ελληνες, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια).....γιαυτο βγαλτε το σκασμο ανθελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω τώρα που έκλεισε και το ταβερνάκι βλέπω νέα ΜΚΟ στα Γιαννιτσά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτον εμείς οι δήθεν φασίστες δεν βρίζουμε ενώ εσείς οι "ανθρωπιστές" οι "δίκαιοι" οι "αντιρατσιστές" δεν συμπεριφερεστε όμορφα, δεύτερον είναι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) λαθρομετανάστες, εφόσον μπαίνουν σε ξένο κράτος χωρίς έγγραφα σύμφωνα με την νομοθεσία και την κοινή στοιχειώδη λογική, τρίτον σύμφωνα πάλι με τους νόμους αλλά και διεθνείς συνθήκες ο πρόσφυγας είναι και αντιμετωπίζεται ως πρόσφυγας μέχρι να πάει στην πρώτη ασφαλή (για τον εαυτό του) χώρα, αν φύγει όμως και από αυτήν και πάει σε άλλη χώρα τότε παύει να θεωρείται πρόσφυγας, τέταρτον άνθρωποι προερχόμενοι από Ιράν Πακιστάν Μπανγκλαντές γιατί να βαφτίζονται πρόσφυγες εφόσον στις χώρες αυτές δεν υπάρχει πόλεμος; και πέμπτον εσείς οι λεγόμενοι "αντιφασίστες" είστε το ίδιο με την χρυσή αυγή, και οι δυο είστε στα άκρα λυπάμαι, να είστε καλά και να σοβαρευτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορείτε να τους φιλοξενήσετε στα σπίτια σας... Έτσι απλά... Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιέμαι πόσο φασισμό και μίσος κρύβετε μέσα σας; Αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιείτε είναι η άλλη όψη της χρυσής αυγής. Εσείς τωρα είστε αριστεροί και δημοκράτες; Αντε βρε ουστ από δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μιλάτε για τον εαυτό σας δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε εκ μέρους του λαού της πελλας φασισμός είναι αυτό που κάνετε εσείς προσπαθώντας να επιβάλετε της δήθεν δημοκρατικές απόψεις σας δεν έχετε παρά να δηλώσετε πόσους λαθρομετανάστες θα πάρετε σπίτια σας ο καθένας για να δείξετε πόσο φιλανθρωποι είστε με το ίδιο δημοκρατικό δικαίωμα που τους θέλετε ακριβώς με το ίδιο δημοκρατικό δικαίωμα δεν τους θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ksafnika oli elhnares fanatiki,ti kako pragma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έβγαλες τα μάτια ρε αριστερό απολίθωμα.Μαθε να γράφεις και ύστερα να εκφέρεις γνώμη.

      Διαγραφή
  9. Απλές ερωτήσεις προς όλους τους πολίτες, χριστιανούς, δημοκράτες, δεξιούς και αριστερούς ή όπου αλλού ανήκουν. Έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα στη ζωή; Υπάρχουν άνθρωποι και υπάνθρωποι; Είναι όλοι οι άνθρωποι παιδιά του ίδιου Θεού; Είναι επιλογή των δυστυχισμένων, η δυστυχία τους; Υπήρξαν στην ιστορία τους Έλληνες που κατέφυγαν ως πρόσφυγες ή μετανάστες σε άλλες χώρες; Υπάρχουν 10 και πλέον εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες σε όλο τον κόσμο; Θα θέλατε να τους συμπεριφέρονται, με τον ίδιο τρόπο οι κάτοικοι των άλλων χωρών; Είμαστε ο περιούσιος λαός του Θεού; Μόνο οι δεξιοί είναι πατριώτες;Οι αριστεροί είναι απατριδες και ανθελληνες;Οι δεξιοί είναι φασίστες και οι αριστεροί δημοκράτες;Ο Χριστός ήταν αριστερός επειδή κήρυττε τη βοήθεια στο συνάνθρωπο,τον εχθρό, στα παιδιά και στους κατατρεγμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από τους φιλοσοφικού και θεολογικού χαρακτήρα προβληματισμούς, υπάρχει και η πραγματικότητα. Και αυτή διέπεται από νόμους. Περιμένω λοιπόν εφαρμογή των νόμων για τους πραγματικούς πρόσφυγες και για τους «μετανάστες».

      Διαγραφή
  10. Κατ'αρχήν φίλε-φίλη μου το ζήτημα είναι υπεράνω κομματικών πεποιθήσεων και είναι μείζων εθνικό συνεπώς δεν έχει να κάνει με αριστερά δεξιά, κανείς σοβαρός και εχέφρων πολίτης δεν είπε να πνιγούν ή ότι δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή, οι Έλληνες βεβαίως και υπήρξαν μετανάστες αλλά όχι λαθρομετανάστες και υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν για όσους ενδιαφέρονται, γνωρίζω προσωπικά Έλληνες και Ελληνίδες που πήγαν ως οικονομικοί κυρίως μετανάστες σε Γερμανία Αγγλία και αλλού και βίωσαν ρατσισμό μεγάλο αλλά η διαφορά είναι ότι οι Έλληνες δεν προκαλούσαν και σέβονταν τα πιστεύω και τα ήθη των κρατών-λαών που τους φιλοξενούσαν, υπάρχουν και δεξιοί και αριστεροί πατριώτες ισχύει αυτό αλλά πάνω από ταμπέλες είμαστε Έλληνες διότι τα υπόλοιπα διχάζουν τον λαό, όσο για τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό που ανέφερες τα αριστερός και δεξιός ειναι ψευτοδιλήμματα και δεν τον αγγίζουν, ο Χριστός ενώνει και είναι υπεράνω κομμάτων, ιδεολογιών, νόμων, κρατών. Να είσαι καλά και να σκέφτεσαι καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κύριε ή κυρία χαίρομαι που προβληματιστηκες με τα ερωτήματα που έθεσα.Αν ο Χριστός ενώνει και είναι υπεράνω κομμάτων, ιδεολογιών, νόμων και κρατών ας ανοίξουμε τότε τις καρδιές μας κι ας βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που ζητούν τη βοήθεια μας. Ας δούμε στα πρόσωπα τους, αδελφούς κι όχι ξένους. Για τα υπόλοιπα θα σου απαντήσω αργότερα.. σκέφτεται καθαρά οποίος σκέφτεται με καθαρή καρδιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου κάνουν κακό θα σκέφτεσαι το ίδιο καθαρά?

      Διαγραφή
    2. Χαίρεται και πάλι, να σου θυμίσω πως ο Ελληνικός λαός όταν κλήθηκε να βοηθήσει να περιθάλψει αβοήθητους και αμάχους ανθρώπους το έκανε και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, βάλαμε μέσα στα σπίτια μας παιδιά από την Σερβία, τους Αλβανούς στις αρχές της δεκαετίας του 90' τους δεχτήκαμε και δίνοντας τους εργασία και δίνοντας τους σπίτια και τα αλβανόπουλα τα αγκαλιάσαμε στα σχολεία και εν τέλει ενσωματώθηκαν μέσα στην Ελληνική κοινωνία, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις πού οι Έλληνες κάναμε το καθήκον μας, Χριστιανικό και ανθρώπινο πρόσωπο δείξαμε πλείστες φορές. Εδώ τώρα όμως αυτό που συμβαίνει είναι κάτι άλλο, τελείως διαφορετικό και στο κάτω κάτω της γραφής στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η Ελλάδα μας δεν δύνανται να βοηθήσει ούτε τα δικά της παιδιά, τα ξένα θα σκεφτεί; και λογικά και μαθηματικά να το δεί κανείς είναι αδύνατον, για λόγους που δεν θα αναλύσω στην παρούσα φάση για να μην κουράσω, εδώ ταιριάζει η σοφή παροιμία του λαού μας που λέει "δεν χωράνε δυό καρπούζια σε μια μασχάλη". Και συνοψίζοντας να πω ότι δεν γίνεται να σκέφτεται ένας άνθρωπος καθαρά και δίκαια όταν δεν υπολογίζει την επιθυμία και την γνώμη της πλειοψηφίας του τόπου - της χώρας του, να είσαι καλά, με σεβασμό, ένας συμπολίτης σου.

      Διαγραφή
  12. Ας γίνει παράδειγμα μας η 92χρονη κυρία Μελπομένη που την περίοδο της γερμανικής κατοχής έκρυψε και έσωσε εβραιοπουλα από σίγουρο θάνατο με κίνδυνο της ζωής της. Κάτι που έπραξαν και πολλοί άλλοι Έλληνες. Φυσικά υπήρξαν και Έλληνες που κατεδιδαν στους Γερμανούς τους Εβραίους για να αρπάξουν τις περιουσίες τους. Το ερώτημα επομένως είναι απλό. Ποιος είναι ο πλησίον που είπε ο Χριστός να αγαπάμε. Οι Εβραίοι που σώθηκαν δεν ξέχασαν ποτέ την κ. Μελπομένη και την επισκέφτηκαν για να της εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Αυτή είναι η πραγματική Ελληνίδα κι όχι οι Χίτες και οι Πουλικοι συνεργάτες των ναζιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχουν αυτά που λες άνθρωπε μου μα αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα τότε υπήρχε πόλεμος τώρα τι από που έρχονται ποιοι είναι τελειωμό δεν έχουν τι θα τους κάνουμε γιατί καμιά χώρα δεν τους δέχεται αλλά μόνο εμείς

      Διαγραφή
  13. ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΝΟΜΙΚΉ ΚΆΛΥΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΉ ΣΑς... και πηγαίντε να καταγγείλετε τους πολίτικους τις ΜΚΟ, τους λαθροδημάρχους και τον όποιον λαθρούπεύθυνο στο ΑΤ της περιοχής σας
    https://www.almyros.gr/2019/10/29/polites-sygkentronoun-ypografes-enantion-prodoton-tis-choras/?fbclid=IwAR1kXbNMI4dJghr8P3e1Jp9Bzy5E_-qjNz46JVyH4uEUKR_XZsz7N1w0n9U

    Πάψτε να σιωπάτε για το λαθρο-προσφυγικο
    ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕΤΟ ΣΤΟ ΑΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ
    με τουτο το χαρτι
    Με την δική σας συγκατάθεση θα εκπορνεύουν και θα σφάζουν μεθαύριο τα παιδιά σας αν συνεχίσετε να σιωπάτε
    για ότι ερωτήσεις πεί τε μου
    Για να αποτρέψετε εγκατάσταση λαθροεισβολέων -λαθροπροσφύγων στην περιοχή σας, τουτο το 8σέλιδο

    https://www.facebook.com/groups/986790621349334/permalink/2929060683788975/

    καταθέτετε στην αστυνομία. παίρνετε ακριβές αντίγραφο, το κάνετε φωτοτυπία και το καταθέτετε στον Δήμαρχο.

    για ό,τι ερωτήσεις απευθυνθείτε στους διαχειριστές της ομάδας.

    < Ιερή Δήλωση Άρθρο 120 >

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.