Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: Στόχος η αλλαγή κουλτούρας - Γιατί ο Έλληνας που καπνίζει με "τσαμπουκά" στο μπαρ, στο εξωτερικό είναι "κότα";


«Είναι μία συλλογική προσπάθεια που έχει κάνει κυρίως το υπουργείο Υγείας. Ήταν μία πολύ καλή δουλειά και πολύ επισταμένη που έλαβε υπόψη της όλες τις παραμέτρους», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο η στοματολόγος - μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο, Ελεάνα Στουφή.

Η κ. Στουφή υπογράμμισε ότι «ο Νόμος οφείλει να εφαρμόζεται και να προστατεύει τους πάντες. Ο εργαζόμενος σε ένα κατάστημα που επιτρέπεται το κάπνισμα, προστατεύεται; Όλοι γνωρίζουμε τις βλαπτικές επιδράσεις του καπνού στην υγεία μας. Το αν θέλει ένας να πεθάνει καπνίζοντας, είναι δικαίωμά του. Το ζητούμενο είναι η αλλαγή της κουλτούρας και της νοοτροπίας».

«Όπως βάλαμε στη ζωή μας την άσκηση, τη σωστή διατροφή, τη γυμναστική, οφείλουμε να βάλουμε -και εκεί είναι το κράτος που πρέπει να προστατεύσει και να βοηθήσει τον πολίτη- να περάσει στην κουλτούρα του ότι αυτό που συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, ότι το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να γίνεται γιατί είναι βλαπτικό για όλους μας. Η κουλτούρα είναι το ζητούμενο αυτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Το κύριο έργο μας είναι να βοηθήσουμε τη νεολαία να μην ξεκινήσει να καπνίζει ή να σταματήσει όσο γίνεται νωρίτερα», πρόσθεσε η κ. Στουφή και διερωτήθηκε: «Γιατί ο ίδιος ο Έλληνας που πάει με τον «τσαμπουκά» του στο μπαρ και καπνίζει, όταν πάει στο μπαρ της Αγγλίας ή της Ιταλίας ή της Τουρκίας είναι «κότα» και δεν τολμάει να καπνίσει;»

«Εκεί αλλάζει η νοοτροπία του Έλληνα; Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτό το κακό κυρίως για τα παιδιά μας», τόνισε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Γιατί στο εξωτερικό είναι νόμος, το σέβονται άπαντες, και δεν τα παίρνει κανείς για τουμπεκί.
    Η Ελλάδα είναι μπάχαλο από τους μπαχαλακηδες προτιστως πολιτικούς και τους γράφουν συσωμοι οι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτούλες έξω και στο τσιγάρο και στην οδήγηση και στην καθαριότητα εδώ στο Ελλαδιστάν βγάζουν τον χαρακτήρα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η νέα αντίσταση στη δεξια είναι το κάπνισμα. Χα χα τέρμα οι μολότοφ.. σύντροφοι όλοι με ένα τσιγάρο στις καφετέριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατί εφαρμόζουν τους νόμους και πέφτει βούρδουλας .τόσο απλά .εδώ ? άστο καλύτερα .όποιος έχει πάει αγγλία ,γερμανία γενικά βόρεια ευρώπη και δει τους αστυνομικούς τα κάνει πάνω του μόνο και μόνο στην θέα τους .εδώ εμείς και κάτι να μας πεί η αστυνομία αμέσως λέμε "ξέρεις ποιος είμαι εγώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.