Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Πλήρης επιβεβαίωση για τα προεκλογικά πυροτεχνήματα ΣΥΡΙΖΑ προς τους ροδακινοπαραγωγούς


Χάθηκε η ευκαιρία για στρεμματικές ενισχύσεις με κοινοτικά κονδύλια
Θετικός ο υπουργός για εισοδηματική ενίσχυση μέσω "de minimis"

Πλήρης - και με τον επισημότερο τρόπο - είναι η δικαίωση του Γιώργου Καρασμάνη που από τον Ιούλιο πριν τις εκλογές χαρακτήριζε τις εξαγγελίες και υποσχέσεις του τότε Υπουργού προς τους ροδακινοπαραγωγούς ως προεκλογικά πυροτεχνήματα!
Σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, αποκάλυψε ότι «δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο ούτε για ¨αναδιάρθρωση της ροδακινοπαραγωγής¨, ούτε για ¨δωρεάν διανομή επιτραπέζιου ροδάκινου ροδάκινου¨ ούτε για ¨χυμοποίηση¨!
Ως προς το επίμονο αίτημα Καρασμάνη για ουσιαστική εισοδηματική στήριξη με στρεμματικές ενισχύσεις των ροδακινοπαραγωγών που έχουν υποστεί - και υφίστανται - τεράστιες ζημιές από το εμπάργκο, και για την επιτακτική ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματός τους, ο Υπουργός απάντησε ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια απραξίας, και πλέον δεν μπορεί να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στρεμματική ενίσχυση με κοινοτικά χρήματα.
Ωστόσο κατά την ομιλία του, δήλωσε ότι είναι ¨απολύτως ανοιχτός¨ στην αναζήτηση λύσεων, και αναφέρθηκε στα ¨de minimis¨ λέγοντας ότι δεν αντιμετωπίζουν το γενικότερο πρόβλημα της ροδακινοπαραγωγής αλλά, σε δύσκολες καταστάσεις είναι ένα αναγκαίο μέτρο ενίσχυσης των παραγωγών.
Ακόμη, μετά το πέρας της συζήτησης, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Γιώργο Καρασμάνη, ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι είναι απολύτως θετικός στη χορήγηση εισοδηματικών ενισχύσεων μέσω ¨de minimis¨.
Αυτονόητο είναι ότι ο Γιώργος Καρασμάνης θα επανέλθει άμεσα και με συγκεκριμένες προτάσεις για ουσιαστική στήριξη των ροδακινοπαραγωγών και απεγκλωβισμό τους από τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ypourge stamatiste na asxoliste me toys proigoumenous esys ti Tha kanetai Gia emas toys agrwtes tis pellas Tha paroume leftas mexri tis giortes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καρασμανη ελεγες μεγαλο το κοστος παραγωγης, αγροτικο πετρελαιο, μεγαλες οι ασφαλιστικες εισφορες, μεγαλη η φορολογια, ασπιρινη το de minimis που δοθηκε δυο χρονιες.
    Τι κανεις ωρα; ειπατε διπλασιες οι εισφορες, τα πηρατε πισω μετα το κραξιμο ακομα και απο τις πετρες, η εισφορα ομως καμια μειωση που λεγατε, το αφορολογητο κινδυνευει αν δεν υπαρχει ενα ποσοατο καταναλωσης με πλαστικο χρημα ( στην πραξη μειωνεται), στην φορολογια τιποτα, ψαχνεις μονο de minimis που το ελεγες ψιχουλα.
    Μιλατε και για ιδιωτικο ΕΛΓΑ ππυ θα αυξησει τριπλασια τις εισφορες στην Πελλα για να μην μπαιβει μεσα ( ο ιδιωτης δεν θα δεχεται να δουλευει με χασουρα).
    Που εισαι τωρα που γυρνουσες στα συλλαλητηρια και τοπαιζες μπατριωτης τρομαρα σου..
    Με τους προσφυγες ουτε μιλια..
    Με τον δρομο ουτε μιλια.. μουγκαθηκες
    Με φυσικο αεριο, εξοδο προς Βορρα, φραγμα Αλμωπαιου γαργαρα..
    Αρκετα δουλεψατε τον κοσμο, θα τα λουστειτε τωρα ολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι Βολευτές της Ν Δ , ΒΛΑΚ FRIDEY σήμερα για τους Ορμιότες.Σήμερα πήραν τη λυπητερή των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για τις ενστάσεις των ζημιών του 2018.Οι βλάκες σας πίστεψαν!Μηδενικά πήραν απο τον ΣΦΥΡΙΖΑ, μηδενικά και απο την ΝΔ.Τα αποτελέσματα έδειξαν το ενδιαφέρον σας.Για σας λοιπόν απο σήμερα blak και μόνο blak!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε συναδελφε ορμιοτη αγρότη, δεν περιμένω τίποτα και απο τούς τωρινούς, ωστόσο τους δίνω μια πίστωση χρόνου,τρεις μήνες εχουν, μέχρι χθες η διοίκηση του Ελγα ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, τις ενστάσεις του 18 τις εξέτασε αυτή.Βγαλε τις μαύρες τσιμπλες απο τα μάτια για να βλέπεις καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.