Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικηγόρος έπεσε θύμα απάτης – Του «έφαγαν» 187.000 ευρώ για τα... παράγωγα!


Την πλήρη άγνοια του για το θέμα των επενδύσεων πλήρωσε ένας Καρδιτσιώτης δικηγόρος και μάλιστα πολύ ακριβά.Εμπιστεύτηκε ποσό 187.000 ευρώ σε έναν Λαρισαίο που ισχυριζόταν πως ήταν «εξπέρ» του είδους αλλά τελικά ο θεμιστοπόλος το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει τα χρήματά του και να τρέχει στα δικαστήρια.Αυτή τη φορά όχι όμως ως συνήγορος αλλά ως παθών.
Με την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως αναφέρει το onlarissa, ασχολήθηκε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας (10/12/2019) και τιμώρησε τον χρηματιστή με 4 χρόνια φυλάκισης, ποινή που μετατρέπεται προς 5 ευρώ ημερησίως.
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο νομικός ισχυρίστηκε πως από την αρχή ο κατηγορούμενος παρουσιαζόταν ως ειδικός στο Χρηματιστήριο Παραγώγων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μάλιστα πως είχε εκπαιδευτεί ειδικά για ένα εξάμηνο. Του μιλούσε για ποσοστό κέρδους ύψους 25% και μάλιστα υποσχόταν επιστροφή χρημάτων επένδυσης εντός ολίγων ημερών. Οι ημέρες όμως έγιναν μήνες και οι μήνες
«Έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες και κέρδιζε χρόνο» κατέθεσε ο παθών που εξήγησε πως για να γίνει πιστευτός ο κατηγορούμενος έδινε εγγυήσεις ότι διέθετε μεγάλη οικονομική επιφάνεια δείχνοντας μάλιστα «φουσκωμένα» βιβλιάρια τραπέζης.
«Όσο περνούσε ο καιρός δεν είχα πάρει ούτε καν κωδικό και όταν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα κατάλαβα πως την πάτησα λόγω άγνοιας» κατέθεσε ο δικηγόρος.
Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση παρά το γεγονός πως η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου έλεγε πως η διαφορά ήταν αστική.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. όταν χάνουν λεφτά δικηγόροι και γιατροί μην στεναχωριέστε χαραμικα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα δικηγόρος να τον πάρεις να σε κάψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα του φάνε άλλα τόσα οι δικηγόροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.