Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απειλή έξτρα φόρου για 200.000 φορολογούμενους


Στην κόψη παραγραφής ή έξτρα φόρου κινούνται 200.000 φορολογούμενοι. Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά το 2013, αλλά όπως έδειξε σχετική διασταύρωση της ΑΑΔΕ, δεν δηλώθηκαν στην εφορία με αποτέλεσμα τώρα οι εφοριακοί υπάλληλοι να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο η ΠΟΕ-ΔΟΥ η οποία κατήγγειλε «μεθοδεύσεις της ΑΑΔΕ προκειμένου να μετακυλήσει στους εργαζόμενους τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων μη δηλωθέντων αναδρομικών που έλαβαν περίπου 200.000 φορολογούμενοι το έτος 2013».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες «είναι ανήθικο να στέλνεται την 18.12.2019 στις εφορίες όλης της χώρας έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης με την ένδειξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» και θέμα την έκδοση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου με βάση στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η διοίκηση εδώ και πάρα πολύ καιρό, ώστε να παραγραφούν στα χέρια των συναδέλφων».

Οι εφοριακοί καταγγέλλουν πως οι υποθέσεις που η κάθε υπηρεσία έχει παραλάβει υπερβαίνουν σε αρκετές περιπτώσεις τις 4.000 και πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, «διότι διαφορετικά παραγράφονται, με σημαντική ζημία για το ελληνικό δημόσιο, με απόλυτη και μοναδική ευθύνη της διοίκησης».

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ, καθώς σύμφωνα με πηγές των εφοριακών, στη Δ.Ο.Υ Περιστερίου μόλις 2 υπάλληλοι καλούνται να διεκπεραιώσουν 2.500 υποθέσεις επανεκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων ενώ στη Δ.Ο.Υ Γλυφάδας 4 υπάλληλοι καλούνται να κάνουν χειρόγραφα νέα εκκαθάριση σε 4.500 φακέλους.

Η ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ διαμηνύει ότι «δεν θα γίνουμε Ιφιγένειες» συμπληρώνοντας πως «αυτοί που κατηγορούν τους εργαζόμενους ότι δεν θέλουν την αξιολόγηση ας κάνουν πρώτοι την αυτοκριτική τους».

Πηγή: euro2day.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.