Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχονται προσλήψεις 800 Συνοριοφυλάκων


Οι Συνοριακοί Φύλακες ορισμένου χρόνου αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού. Προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, κατόπιν έγκρισης
της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου με ετήσια θητεία, η οποία δύναται να ανανεώνεται ετησίως και εντάσσονται στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι Συνοριακοί Φύλακες προσλαμβάνονται ξεχωριστά για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, από υποψηφίους που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από της γεννήσεώς τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στην περιφέρεια, στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη περιφερειακή Ενότητα ή νησί, όπου λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης ή Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και κατά προτίμηση ή αποκλειστικά στις περιοχές της εκάστοτε περιφερειακής Ενότητας ή νησιού.
Με απόφαση του Υπουργού προστασίας του πολίτη καθορίζεται κάθε φορά ο αριθμός των προσλαμβανομένων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί.
Τα λοιπά προσόντα των Συνοριακών Φυλάκων, το όργανο, τα κριτήρια και η διαδικασία πρόσληψής τους, οι προϋποθέσεις ανανέωσης της Θητείας τους, η διαδικασία απόλυσής τους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη».
Οι Συνοριακοί Φύλακες υφίστανται κατάλληλη βασική εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών».
Εφόσον η Θητεία των Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου δεν ανανεωθεί, αυτοί απολύονται οριστικά από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς άλλη διαδικασία.

Συνοριακός Φύλακας ορισμένου χρόνου, ο οποίος έχει ολοκληρώσει την προβλεπόμενη βασική εκπαίδευση, δεν μπορεί να παραιτηθεί πριν την ολοκλήρωση της ετήσιας θητείας. Συνοριακός Φύλακας ορισμένου χρόνου, του οποίου έχει ανανεωθεί η Θητεία, δεν μπορεί να παραιτηθεί πριν την ολοκλήρωση της ετήσιας Θητείας.
Η πρόσληψη των Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου γίνεται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων, βάσει της διαδικασίας και των προσόντων πρόσληψης που προβλέπονται για τους Συνοριακούς Φύλακες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2622/1998 (Α'138) και κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει. και των κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδοθεισών πράξεων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. τροχονομοι στα συνορα ή ρεσεψιονιστ, γιατι για φυλαξη.....ξεχαστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεταμένα λεφτά καλύτερα μπαλαρίνες να πάρουν περισσότερο χρήσιμες θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ.ΟΛΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΝΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.