Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύσκεψη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για τον 8χρονο «Αϊνστάιν»


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό σχολείο Αρσενίου, παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Νικόλαου Τσαλικίδη και του Ανδρέα Γεραντίδη, πατέρα του 8χρονου μαθητή, που έχει καταπλήξει τους πάντες με τις επιδόσεις του στα μαθηματικά.
«Στόχος όλων μας, στη σύσκεψη, ήταν το παιδί να μεγαλώσει ισόρροπα και να προστατεύσουμε την παιδικότητα του», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσαλικίδης.
«Συζητήσαμε με τον πατέρα του παιδιού και συμφωνήσαμε να δουν τον μαθητή ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Πέλλας. Η ομάδα επιστημόνων θα δει τις ανάγκες του παιδιού και πώς βιώνει αυτή την κατάσταση το παιδί προκειμένου να δώσουμε οδηγίες στους γονείς» ανέφερε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. 
Διευκρίνισε, δε, ότι «παράλληλα, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου, Χριστόδουλος Φανιόπουλος, που ήταν στη σύσκεψη με την προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Πέλλας, Γεωργία Μπουρδομπούρα και τη διευθύντρια του σχολείου, δεσμεύτηκε στον πατέρα, ότι θα εξασφαλίσει ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να καλύπτει τις επιπλέον ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του Τάσου, ώστε να μπορεί, μέχρι να φύγει στην Γερμανία, να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια».
«Ο πατέρας μας είπε ότι στις αρχές του έτους θα φύγει η οικογένεια, συνεπώς μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου θα είναι ο Τάσος στο σχολείο μας και εμείς θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το παιδί να φύγει με εφόδια και τις ευχές μας για το καλύτερο» τόνισε.
Σχετικά με το αν υπάρχουν στη χώρα μας δημόσιες δομές εκπαίδευσης για χαρισματικά παιδιά, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «στην πατρίδα μας υπάρχει το τμήμα ένταξης, το οποίο λειτουργεί παράλληλα και ενσωματωμένο μέσα στα σχολείο. Όταν δεν υπάρχει σε κάποιο σχολείο το παιδί μεταφέρεται σε άλλα σχολεία, όπως για τα παιδιά που εντοπίζουν μαθησιακά προβλήματα, έτσι υπάρχουν και τμήματα για παιδιά με ιδιαίτερες κλίσης και εξατομικευμένο πρόγραμμα. Υπάρχει ανάλογο τμήμα, στο δημοτικό σχολείο Σκύδρας και σε αλλά σχολεία».
Διευκρίνισε, δε, πως για οποιαδήποτε ενέργεια της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, «οι γονείς είναι αυτοί που επιλέγουν πώς θα κινηθούν και φυσικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα σέβεται απόλυτα τις επιλογές τους και πάντα χρειάζεται η υπεύθυνη δήλωση και συναίνεση του γονέα για οτιδήποτε γίνεται». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. τωρα που φευγει σε δεκα μερες ανακαλυψαν ολοι την σεληνι πλακα εχουν ...τοσα χρονια τι εκαναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιο καλό σου ξεφυγε εκεί που λέει και της ευχές μας έδωσαν της ευχές τούς έλεός

      Διαγραφή
  2. Εδώ η χώρα μα δεν μπορεί να κρατήσει τα....κανονικά παιδιά της θα κρατήσει αυτά που έχουν χαρισμα νου;;; Ως προγραμμα ένταξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και πάρκιν παιδιων ( ΚΔΑΠ) ως εκεί φτάνουν. Για κάτι αλλο υπάρχουν τα αεροδρόμια... Δεν είχε και δεν προκειται να έχει υποδομές στην παιδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τον Τζαμτζη, ο Τσαλικιδης... έλεος!!! καταλάβετε φεύγουν τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό. Γιατί η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στους έξυπνους πολίτες της. Ότι γίνεται αφορά τους πολίτες της που έχουν πρόβλημα. Αλλά σε λίγο θα φεύγουν τα ελληνόπουλα από το Νηπιαγωγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή που το παιδάκι θα ξενιτευτεί γιατί είναι πανέξυπνο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξυπνησε κι ο Τσαλικιδης κι είπε να παρει κι αυτός λίγη δόξα. Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η πρωτοβάθμια ενδιαφέρεται να κάνουν τα σχολεία παρέλαση και να μαθαίνουν εθνικά εμβατήρια.Πράγμα που αλλού είναι σχεδόν ποινικά κολάσιμο να το εφαρμόζεις σε νήπια...Εμείς εδώ επιμένουμε κι όλας...Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωρίσουμε αν θέλουμε σχολεία της κοινωνίας,σχολεία της αστυνομίας ,σχολεία της επιστήμης ή κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.