Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση από την ΔΕΥΑ Αλμωπίας

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας  ανακοινώνει ότι, το τελευταίο  χρονικό διάστημα με την έκδοση των εκκαθαριστικών λογαριασμών, οι καταναλωτές προσέρχονται στην υπηρεσία εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους για την νέα τιμολόγηση των παροχών τους. 
Ενημερωτικά αναφέρουμε πως, έγινε μελέτη κοστολόγησης-τιμολόγησης και βιωσιμότητας   με την ανάθεση αυτής από την προηγούμενη  διοίκηση . Με την παραλαβή της μελέτης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας  συνεδρίασε στις 29.11.2018 αποφασίζοντας  κατά πλειοψηφία το θέμα με τίτλο <<Τροποποίηση κανονισμού δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας σύμφωνα με την ειδική μελέτη κοστολόγησης ύδρευσης, με βάση τη νέα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδατος>> με αριθμό απόφασης 45/2018.
Εν συνεχεία, στις 27.03.2019 το θέμα της τροποποίησης του τιμολογίου με αύξηση αυτού, εγκρίθηκε και  από το Δημοτικό συμβούλιο  υπέρ του οποίου αποφάνθηκαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι,  με αριθμό απόφασης 65/2019.
Στο σημείο αυτό, να σας επισημάνουμε ότι, η τροποποίηση του τιμολογίου γίνεται εμφανής στην εκκαθάριση των λογαριασμών  λόγω της κλιμακωτής χρέωσης που εφαρμόζεται. Στους έναντι λογαριασμούς υφίσταται χαμηλότερης κλίμακας χρέωση λόγω του ότι διαμοιράζεται σε αυτούς, το 1/3 της περσινής κατανάλωσης. 

Αναλυτικά:

Α. Δίκτυα ύδρευσης με υδρομετρητές
- Έκδοση λογαριασμών ανά τετράμηνο (τα δύο πρώτα τετράμηνα έκδοση λογαριασμού έναντι με χρέωση του ενός τρίτου (1/3) της κατανάλωσης του προηγούμενου έτους και το τρίτο τετράμηνο έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού μετά από μέτρηση της πραγματικής κατανάλωσης και αφαίρεση της χρεωμένης κατανάλωσης έναντι. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός του τρίτου τετραμήνου είναι μηδενικός ή πιστωτικός δεν εκδίδεται και συμψηφίζεται με τον επόμενο λογαριασμό).   
- Πάγιο τέλος 2,00 €/μήνα πλέον ΦΠΑ 24 %.
- Τέλος αντικατάστασης υδρομετρητή 1,00 €/έκδοση λογαριασμού (αφορά την αντικατάσταση του υδρομετρητή λόγω παλαιότητας χωρίς επιβάρυνση του καταναλωτή μετά από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης. Κατά τα άλλα ισχύουν όσα αναφέρονται στο άρθρο 6 του παρόντος Κανονισμού).
- Ειδικό Τέλος : 80 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 13 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 24 % επί της αξίας του ειδικού τέλους.
Κλίμακα χρέωσης ανά κυβικό :
Α.1. Οικιακές παροχές

 Α.2. Επαγγελματικές παροχές

Β. Δίκτυα ύδρευσης χωρίς υδρομετρητές.
Έκδοση λογαριασμών ανά τετράμηνο (και για τα τρία τετράμηνα έκδοση λογαριασμού με χρέωση του ενός τρίτου (1/3) της τεκμαρτής κατανάλωσης ανά άτομο και ανά παροχή) 
Τέλος τοποθέτησης υδρομετρητή 1,00 €/έκδοση λογαριασμού (αφορά την αρχική τοποθέτηση του υδρομετρητή χωρίς την επιβάρυνση του καταναλωτή μετά από απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης).
Ειδικό Τέλος : 80 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 13 % επί της αξίας του νερού που καταναλώθηκε.
ΦΠΑ : 24 % επί της αξίας του ειδικού τέλους.

Β.1. Οικιακές παροχές.
Η χρέωση γίνεται με βάση τα άτομα που υδρεύονται από κάθε οικιακή παροχή. Η τεκμαρτή κατανάλωση ανά άτομο και ανά έτος ανέρχεται σε 60 κυβικά ενώ η χρέωση ανά κυβικό ανέρχεται σε 0,25 €.
Β.2. Μη οικιακές παροχές.
Μη οικιακές θεωρούνται οι παροχές που δεν υδρεύουν οικίες. Η τεκμαρτή κατανάλωση ανά έτος και ανά παροχή ανέρχεται σε 240 κυβικά ενώ η χρέωση ανά κυβικό ανέρχεται σε 0,25 €.

Με σημείο αναφοράς λοιπόν, την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας κατανοεί την ενόχληση των καταναλωτών.
 Κύριο μέλημα της διοίκησης είναι, να αποκατασταθούν οι αδικίες που θα διαμορφωθούν, συγχρόνως όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της υπηρεσίας ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της και κατά συνέπεια η αξιοπιστία της απέναντι στους συνδημότες μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Κυριε Παρουτογλου για τις δυσμενεις οικονομικες συνθηκες της υπηρεσιας σας δεν νομιζω ναευθυνονται οι συνεπεις στις υποχρεωσεις τος καταναλωτες , οποτε φροντιστε να βρειτε αλλο τροπο επιβιωσης απο την παραλογη τιμολογηση , για να ανακτεισετε και την αξιοπιστια σας. Στην μεση της χρονιας εφαρμοζετε τιμολογιακη πολιτικη οτι ναναι . Και αναφερομαι για μη οικιακη παροχη , χωρις υδρομετρητη 80 ευρω χρεωση μεχρι και το 2018 και τωρα πριν την τελικη εκκαθαριση του 2019 χρεωση 88 ευρω .Γιατι ? Για ποιο λογο να πληρωσω επιπλεον χρηματα οταν δεν εχω ξοδεψει τοση αξια σε νερο . Εφαρμοστε την νεα τιμολογιακη πολιτικη με το νεο ετος και οποιος αισθανεται αδικημενος , οπως εγω , βαζει υδρομετρητη και ησυχαζουν ολοι . Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.