Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ - Πρόταση που ξεσηκώνει αντιδράσεις


Το ΙΟΒΕ προτείνει την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα τρακτέρ τόσο στον υφιστάμενο στόλο, όσο και στα νέα τροχοφόρα αγροτικά οχήματα. Αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο.
Την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα… τρακτέρ προτείνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σε πρόσφατη έκθεση για την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, το ΙΟΒΕ προκρίνει την επιβολή τελών κυκλοφορίας τόσο στον υφιστάμενο στόλο, όσο και στα νέα τρακτέρ.
Μάλιστα, το καταβαλλόμενο ποσό θα καθορίζεται από την ιπποδύναμη των τροχοφόρων αγροτικών μηχανημάτων: Όσο μεγαλύτερη η ιπποδύναμη, τόσο υψηλότερο το ποσό των τελών κυκλοφορίας.
Το ΙΟΒΕ, παράλληλα, προωθεί την ιδέα εκπόνησης ενός προγράμματος επιδότησης των αγροτών με στόχο την παροχή οικονομικών κινήτρων για την ανανέωση του στόλου των τρακτέρ.

Εκτιμά δε, ότι τα δημοσιονομικά έσοδα από τα παραπάνω μέτρα (τέλη κυκλοφορίας και ΦΠΑ από τις πωλήσεις νέων τρακτέρ) θα ανέρχονται σε 59,26 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος θα κυμαίνεται σε 44,17 εκατ. ευρώ.
Ως εκ τούτου, θα προκύπτει πλεόνασμα ύψους 15,08 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως και αύξηση του στόλου των τρακτέρ έως και 3.000 εντός του 2020.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, τα τροχοφόρα αγροτικά μηχανήματα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.
Ωστόσο, έντονες είναι οι αντιδράσεις στους κόλπους του αγροτικού κόσμου, με το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση:
«Δεν γνωρίζει το ΙΟΒΕ ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικά; Δηλαδή θα ασφαλτοστρώσουν τους δρόμους και τα μονοπάτια στα χωράφια και θέλουν να βάλουν τέλη ανταποδοτικά; Γνωρίζουν ότι πολλοί δρόμοι είναι ιδιωτικοί; Γνωρίζουν ότι με τα τέλη κυκλοφορίας στα τρακτέρ (!!!) χτυπούν τους φτωχούς γεωργούς που δε μπορούν να αλλάξουν τα οχήματά τους; Μήπως αυτός είναι ο τελικός στόχος του ΙΟΒΕ, δεδομένου ότι από εκεί ξεκίνησε ο περιβόητος Στουρνάρας;»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ .ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΑ ΣΤΟΥς ΑΓΡΟΤΕΣ !!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΗΛΕΥΕΙΣ Ε..? ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ..!

      Διαγραφή
    2. ας βαλουνε και στα τριπανια τον μαστορων η στης μπετονιερες των μπετατζιδων.

      Διαγραφή
    3. Μια ζωή στην κλάψα και στο ζήτα είστε!!!Οι Παοκτζήδες και εσείς.....οι πιο αδικημένοι στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. Προφανως εισαι δημοσιος υπαλληλος(χαραμοφαης),ελα να δεις πως κονομαμε στα χωραφια....βλακα έ βλακα.

      Διαγραφή
    5. Τραβάτε στον Καρασμάνη να κλάψετε ... μια και δεν μοιράσανε μέρισμα φέτος στους ΄τεμπέληδες¨, θα τα δώσουν σε σας.... ζήτουλες!!!! Κουτοπόνηρε ε κουτοπόνηρε μια ζωή..

      Διαγραφή
  2. Και στις φρέζες να βάλετε , πώς θα πληρωθούν οι "σκληρά" εργαζόμενοι στο δημόσιο σε τόσες υπηρεσίες. Εμείς καί χαλικόδρομο καί τέλη με το τρακτερ , συνέτερο στην τσέπη μας το κράτος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε όλοι χοληστερίνη 400 έχετε!!!Που είστε και σκληρά εργαζόμενοι!!! Οι Αλβανοί μπορει;;;;

      Διαγραφή
    2. Γεια σου Αλβανε δουλευταρα.....

      Διαγραφή
    3. Εγω φίλε ολες τις παραγωγες τις μάζεψα με τον πατέρα μου άνοιξη καλοκαίρι, δεν παρακάλεσα κανένα Αλβανό, ουτε τον αφησα να με κοροιδέψει με 22 κλουβες στο 8ωρο. Και μάθε να σέβεσαι όποιον δουλεύει στο χώμα για να παράγει τροφή για τον κόσμο. Αντε όλα τα κακομαθημένα έχετε και άποψη.

      Διαγραφή
    4. Βεβαίως και σέβομαι όποιον δουλεύει , Μπράβο σου και να συνεχίσεις !!!Απλώς αναφέρομαι σε αυτούς που πιο πολύ είναι με τους Βουλευτές και τα κόμματα παρά με τους Γεωπόνους.

      Διαγραφή
  3. Τέλος η ανοχή στους κρατικοδίαιτους αγρότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριάκο μην ακους κανενα. Κοψε τα επιδοματα και τα μερίσματα από τοθς χαραμοφάηδες και φορολογησε τους αγρότες για να σωθει η μεσαία τάξη. Φτ΄΄ανουν πια οι ασυλίες και όποιος θέλει να πάει να δουλέψει.Βγάλε και τους αστυνομικούς μόνιμα στο δρόμο να μην αντιδράει κανένας και βάλε τάξη σε αυτή τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε βρε παπατζήδες όλοι ΑΣ βάλει τελεί παραδωμα πινακίδων μετά Κ ΑΣΕ Ν τρέχουν ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.