Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με τον στρατάρχη Χαφτάρ συναντήθηκε ο Δένδιας


Με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Βεγγάζη της Λιβύης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, παρών στη συνάντηση ήταν και ο ειδικός απεσταλμένος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη Λιβύη, πρέσβυς Χριστόδουλος Λάζαρης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς και επακόλουθης σχετικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών με τον τελευταίο.

Η συζήτηση εστιάσθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και στις προοπτικές επίλυσης της κρίσης, με τον κ. Δένδια να θέτει το θέμα -όπως ανέφερε το ΥΠΕΞ- των δύο ανυπόστατων συμφωνιών που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναλύοντας τις ελληνικές θέσεις και αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το περιεχόμενο των εν λόγω κειμένων είναι απολύτως αντίθετο στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη πολιτικής λύσης στη λιβυκή κρίση στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ειδικού Εκπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Λιβύη και της προγραμματιζόμενης συνάντησης στο Βερολίνο.

Η Ελλάδα προσβλέπει σε μια συμπεριληπτική διαδικασία που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συνόλου του λιβυκού λαού.

Ακολούθως, ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Κάϊρο, όπου συναντάται με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λάρνακα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. καλα οι δικοι μασς δεν αναγνωριζουν την φιλοτουρκικη κυβερνηση της λιβύης ή λαθος κανω;
    τελικα ξερουν τι τους γινεται ή τρεχουν πισω απο τις εξελίξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχουν δυστυχώς τις δικές γνώσεις και μυαλό!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.