Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μόνο αλήθειες για την κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου στην Πέλλα - Τέλος στα ψέματα, στις δικαιολογίες και στα μισόλογα!


Με την ευκαιρία της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας,  που θα διεξαχθεί σήμερα, με θέμα την λήψη απόφασης για την κατασκευή σύγχρονης οδικής σύνδεσης Έδεσσας-Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά την πρόσφατη σύσκεψη των φορέων που έγινε στην Π.Ε. Πέλλας, είναι η δεύτερη φορά που για το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ αυτό ζήτημα γίνεται μια ενιαία και συντονισμένη κίνηση (θέλω να πιστεύω ότι τέτοιο θα είναι και το αποτέλεσμά της).

Επιτέλους, πρέπει ΟΛΟΙ οι φορείς να αποδείξουν εμπράκτως ότι  το έργο για έναν σύγχρονο και ασφαλή Εθνικό οδικό άξονα Έδεσσας-Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει τις παρακάμψεις  Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, το Μαυροβούνι – νότια παράκαμψη Έδεσσας και την ανάβαση Άγρα, αποτελεί προτεραιότητα για την Π.Ε.  Πέλλας!

Η κατασκευή του έργου είναι μονόδρομος για την ασφαλή και γρήγορη διακίνηση ανθρώπων & προϊόντων που θα συμβάλλει και στην έξοδο του νομού μας από την συγκοινωνιακή απομόνωση  που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, όπως η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, η γρήγορη και ασφαλής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από και προς την Πέλλα και το εντονότερο ενδιαφέρον για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην περιοχή.

Για να υπάρξει όμως ενιαίος συντονισμός και για να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσης και πρωτοβουλιών σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει κάποια στιγμή να πούμε αλήθειες:

-  Οι μελέτες για τα τμήματα παράκαμψης Γιαννιτσών και παράκαμψης Χαλκηδόνας συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων διπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα ασφαλείας είναι ή δεν είναι τελικά «ώριμες»;
- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το τμήμα Μαυροβούνι – Νότια  Έδεσσα, επίσης διπλής κατεύθυνσης και με διαχωριστική νησίδα; Παρουσιάζει μερική μελετητική ωριμότητα;
- Για το οδικό τμήμα «Ανάβαση Άγρα» οι μελέτες γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

Ποια είναι η αλήθεια για όλα τα παραπάνω;

Και τελικά με ποιον τρόπο και τι είναι έτοιμοι να κάνουν οι πολιτικοί φορείς (βουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικά συμβούλια, Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια Πέλλας) ώστε να διασφαλιστεί η -περιβόητη πια- χρηματοδότηση των παρεμβάσεων και να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες μετατροπής της οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο; 

Αν πραγματικά πιστεύει το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό της Πέλλας ότι πρόκειται για έργο εθνικής σημασίας, πρέπει επιτέλους να ειπωθούν αλήθειες και να γίνει ένας ενιαίος σχεδιασμός για τον τρόπο δράσης.

Επιβάλλεται να πάμε όλοι ενωμένοι για την κατασκευή σύγχρονης οδικής σύνδεσης Έδεσσας-Θεσσαλονίκης.

Η Πέλλα είναι ο μόνος νομός της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη με σύγχρονο οδικό άξονα και για αυτό  πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους μας!

Τέρμα πια στα ψέματα, στα μισόλογα, στις αστείες δικαιολογίες, στα «ψιλά» γράμματα.

Ιδού η Ρόδος…
ιδού και η Πέλλα!

Για την Η.Ε. karatzova.com
Δημ. Μπουλ.

dromgia
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Οι βουλευτές του νομού που είναι; Ειδικά ο νεότερος βουλευτής, το μόνο που κάνει είναι να βγαίνει φώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση είναι δανεική και ευκαιριακή όποτε και οι βουλευτές το ίδιο τι παλιοί τι νέοι άστα βραστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά; Όταν ο Κωστάκης ο Καραμανλής απαντούσε σε στημένη επερώτηση του Λάκη την προηγούμενη βδομάδα κατάλαβε πως βουλευτής και υπουργός μαζί κατηγόρησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις για αδράνεια και εγκληματικά λάθη; Κατάλαβε κανείς οτι το έργο ,είτε τετρά-ιχνος δρόμος είτε απλός δεκάμετρος δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να γίνει; Κι εκείνος ο μπάρμπας ο δεινόσαυρος της πολιτικής που είναι γιατί σιωπά που μας τα χε κάνει "καρπούζια" με τις καταγγελίες του τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάντως μόνο τον νεότερο βουλευτή είδα να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για τον δρόμο στον υπουργό και να μαθαίνουμε κάποιες αλήθειες.
    Οι άλλοι 20 χρόνια τι κάνανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος φίλε μου και πριν χρόνια ο Καρασμανη έκανε επίκαιρες επερωτήσεις αλλά τίποτα έτσι λοιπόν συνεχίζεται το ίδιο έργο το θέμα είναι αν εμείς παραμείνουμε θεατές στο ίδιο έργο.

      Διαγραφή
    2. ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ !!!ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ!!!

      Διαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ 7ΧΙΛΙΑΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξυπνάτε ρε όλοι τουσ ίδιο είναι μνημόνια παξιμάδια όλα τα έχουν πουλήσει και εμείς τους γλυφουμε ξυπνάτε ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.