Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας: Συζήτηση και θετική ψήφος για την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης (βίντεο)



Συζήτηση για το ψήφισμα της Κοινότητας Κρύας Βρύσης,  σχετικά με  την επανασύσταση του Δήμου Κρύας Βρύσης, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα 27 δημοτικών συμβούλων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, παρουσία πλήθους κατοίκων από την περιοχή.

Οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Στάθης Καστερίδης, Θόδωρος  Θεοδωρίδης και Ηλίας Θεοδωρίδης τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, δηλαδή είπαν «ναι» στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των κατοίκων της Κρύας Βρύσης για επανασύσταση του Δήμου και επαναφορά των υπηρεσιών στην πόλη, με τον τελευταίο όμως να εκφράζει κάποιες επί μέρους διαφωνίες. Καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής και πίεση στο κέντρο των αποφάσεων για την λύση τους, πρότεινε η Ολυμπία Παπαδοπούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, επιλέγοντας το «λευκό» για το θέμα αυτό.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για την επανασύσταση του πρώην Δήμου Κρύας Βρύσης υποστήριξε με τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ανδρέας Βλάχος.

Ο Δήμαρχος Πέλλας

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, κάνοντας μια αναδρομή στον θεσμό του «Καλλικράτη» που ψηφίστηκε πριν από 10 χρόνια για την συγχώνευση των δήμων της χώρας, αλλά και στον -πιο πρόσφατο νόμο- «Κλεισθένη», αναφέρθηκε στην ισότιμη ανάπτυξη και κατανομή των πόρων που έκανε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες η δημοτική αρχή από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, το 2011. Παράλληλα, επισήμανε τον αγώνα που έδωσε για το «τοξικό» κομμάτι της συγχώνευσης των Δήμων και την τακτοποίηση των χρεών που ανέλαβε ο Δήμος Πέλλας (αγωγές, φορολογικές ρυθμίσεις κ.λ.π.). Επίσης μίλησε για τις δυσκολίες σε οικονομικό -και όχι μόνο- επίπεδο, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένας νέος Δήμος των 10.000 κατοίκων. «Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ να φύγει ένα κομμάτι του Δήμου που υπηρέτησα για 9 χρόνια», τόνισε εν κατακλείδι ο κ. Στάμκος, προσθέτοντας: «Με κόστος λειτουργούμε τα δημαρχεία των πρώην Δημοτικών Ενοτήτων. Δεν έχει σημασία αν θα υπάρχει ένας, δύο η πέντε δήμαρχοι. Δεν έχει σημασία αν οι αντιδήμαρχοι θα είναι 5 ή 15 ή 25. Δεν μπορούν να περπατήσουν, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τέτοια σχήματα, όμως δεν θα αγνοήσουμε την τοπική κοινωνία και δεν θα καταψηφίσουμε την άποψη και την θέση σας», κατέληξε ο Δήμαρχος Πέλλας.

Το ψήφισμα με την -κατά πλειοψηφία- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας (πήρε 26 θετικές ψήφους) θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Έχουν χιούμορ οι κρυαβρυσιωτες. Στο καλό να φύγουν από το δήμο μας να ησυχάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο φιλε έχουν χιουμορ!
      Αλλά οι μεγαλύτεροι χιουμορίστες του Δημου είναι στο Δαμιανό!
      Εδω και χρόνια σπάνε πλάκα,πολύ γέλιο

      Διαγραφή
  2. Η συγχώνευση αυτή ήταν προβληματική από τη πρώτη στιγμή.Ο δήμος Κρύας Βρύσης είχε τεράστια θέματα διαχείρισης τα οποία φόρτωσε στον νέο δήμο και τον επιβάρυνε πολύ.Απο την άλλη ο νέος δήμος άφησε την Κρύα Βρύση όπως και όλες τις περιφέρειες του χωρίς ουσιαστικά κανένα έργο.Ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του (αν υπάρξει έγκριση από το ΥΠΕΣ) και θα είμαστε όλοι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στο Βλάχο, που τα κατάφερε. Για να δούμε μέχρι που είναι ικανός να φτάσει και τι θα καταφέρει τελικά. Θα ξανακάνει δήμαρχο το Θεοδωρίδη στην Κρύα Βρύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν εμείς οι Κρυαβρυσιώτες τον στείλαμε σπίτι του μια για πάντα

      Διαγραφή
  4. Ας πληρώσουν μια φορά τις υποχρεώσεις τους, όπως εμείς, στον δήμο (πχ το νερό) και ας πάν στο.....καλό. Φτάνει η ανοχή μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις κατι που δεν ξερουμε οι υπόλοιποι?
      Ή απλά πετάς λάσπη στον ανεμιστηρα?
      Μήπως αυτοί οι "κακοί" εκει στην Κρυα Βρυση δεν πληρωνουν ουτε φορους εισοδηματος,ουτε ΕΝΦΙΑ,ούτε ΕΦΚΑ και επιβαρυνουν ολους εμας με επιπλεόν εξοδα?
      Περιμενουμε με αγωνια να μας διαφωτισεις!!Κάτι θα ξερεις...δεν μπορει

      Διαγραφή
  5. μοιάζει γραφικότητα να συζητάμε τι θέλει και τι δεν θέλει κάθε χωριό.Αντί να πάμε μπροστά κάποιοι σκέφτονται προς τα πίσω.Προφανώς όλα αυτά είναι απόψεις και προθέσεις του Θόδωρου Θεοδωρίδη που μόνος σκέφτεται μόνος προτείνει μόνος οραματίζεται και άντε και με το γιο συζητά...έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορόιδα 3η φορά σταμκο βγάλατε, σιγά μη σας αφήσουν να φύγετε, πελάτες του γρηγορη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός ειδικά τώρα που όπου και να κοιτάξεις είναι όλα γαλάζια? Θα κάνουν ότι μπορούν για να μην χάσουν τα προβατάκια με το σανό η αλλιώς τα πελατακια....

      Διαγραφή
  7. Πάρτε το χαμπάρι, όσο είναι η κρύα βρύση στο δήμο πελλας, ο Στάμκος θα βγαίνει πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΣΕΡΑΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ? ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ κ.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.