Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ πραγματοποίησε ο βουλευτής Πέλλας Δ. Σταμενίτης


Επέκταση και βελτίωση του προγράμματος ενεργητικής προστασίας για τους παραγωγούς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Διονύσης Σταμενίτης κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο για επέκταση και βελτίωση του Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας προκειμένου η χαλαζική προστασία να καλύψει μεγαλύτερες εκτάσεις και περισσότεροι παραγωγοί του Νομού Πέλλας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος και να αποκομίσουν τα οφέλη που προσφέρει.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής πρότεινε: 1) Η απόδειξη της ιδιότητας του παραγωγού να προκύπτει από τα στοιχεία ΟΣΔΕ της τρέχουσας χρονιάς και όχι της προηγούμενης. 2) Την άμεση έκδοση αποτελεσμάτων της νέας πρόσκλησης, εντός μηνός, ώστε οι κατασκευές να ολοκληρώνονται πριν την περίοδο που παρουσιάζονται οι έντονες και συχνές χαλαζοπτώσεις. 3) Παρέμβαση του οργανισμού ώστε το τραπεζικό σύστημα να δανειοδοτήσει το 80% με εγγύηση την έγκριση του ΕΣΠΑ. 4) Αύξηση του ποσού του προϋπολογισμού ώστε περισσότερες εκτάσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα της χαλαζικής προστασίας. 5) Αφαίρεση από τις εισφορές του ΕΛΓΑ του ποσού που αντιστοιχεί στο ασφάλιστρο για το αίτιο της χαλαζόπτωσης. 6) Σύνδεση του προγράμματος χαλαζικής προστασίας με ενδεχόμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο ΕΛΓΑ πρέπει να προχωρήσει στην τροποποίηση των όρων του προγράμματος ο Βουλευτής τόνισε ότι στο σύστημα της χαλαζικής προστασίας βασίζεται και η στήριξη της καλλιέργειας, καθώς οι φυτεύσεις πλέον είναι πυκνές και χρειάζονται στήριξη. Επιπρόσθετα, με την υιοθέτηση των παραπάνω προτάσεων, οι αποζημιώσεις που δίνονται από τον ΕΛΓΑ συνεχώς θα μειώνονται αφού τα συστήματα ανταποκρίνονται στο 100% και υπολογίζεται ότι το μεγαλύτερο ποσό αποζημιώσεων δίνεται για τις ζημιές από χαλαζόπτωση. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι το σύστημα χαλαζικής προστασίας βοηθάει θεαματικά στην ποιότητα των προϊόντων και αυτό συμβαίνει γιατί προστατεύουν από εγκαύματα λόγω ηλίου (πχ. στα μήλα) και επίσης δημιουργούν ευνοϊκό σκιερό περιβάλλον για την ανάπτυξη ακτινιδίων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν επίσης και ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά τους παραγωγούς. Ειδικότερα συζητήθηκε η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών εκτιμήσεων και έκδοσης πορισμάτων καθώς και θέματα συμψηφισμού και προκαταβολών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα, τώρα έχουμε τα ροδακινα και τα νεκταρινια να δοθεί ενίσχυση και συ μιλάς για ΕΛΓΑ,έχουμε καιρό για αυτά.Εδω και τώρα ντεμινιμις ,αλλιώς κάηκε η γούνα σου.Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που κυκλοφορεί από καλύβια οτι τους είπες πριν καιρό να π πάτε να τα πάρετε απο τον Καρασμανη πού το έταξε και να τα πληρώσει από την τσέπη του και ότι αυτά πού σας έδωσε το 15 θα σας τα πάρουν γιατί είναι παράνομα.ΞΕΚΑΘΑΡΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ, Μην κάνεις παλι το ίδιο λάθος.ΝΤΕΜΙΝΙΜΙΣ ΝΤΕΜΙΝΙΜΙΣ..... ΚΑΤΑΛΑΒΕΕΕΕΕΣ, ΆΣΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα ντεμινιμις όπως τα λες έκανε προεκλογικό αγώνα ο πολακις και εσύ τώρα περίμενε να τα πάρεις.... Ξέρεις τι θα πάρεις

      Διαγραφή
  2. Κομπάρσος σαν τον Λάκη. Ξύπνατε και κάντε τίποτε και άφηστε τις φωτογράφιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΡΟΔΆΚΙΝΑ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποιο λόγο να σας δώσει δεν έχω καταλάβει δεν σας συμφέρει δεν βγαίνει πέρα αλλάξτε καλλιεργεία κάντε άλλη δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι τα καλύβια μόνο, πήγαν και από την Βέροια, και όπως κυκλοφορεί τους είπε δεν πρόκειται να πάρετε τίποτα και τους ευχήθηκε καλό χειμώνα. Σταμενητη δεν σε σώζει τίποτα,αν δεν πάρουμε τίποτα όπως είπες. Περιμένουμε να βγεις στα ίσια να μας στηρίξεις, έστω και μετά από αυτά που είπες.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΟΝΎΣΗ ΑΣΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ . ΠΕΙΝΑΜΕ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ. Η ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΈΔΕΙΞΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΊΩΣΗ ΛΟΓΩ ΕΜΠΆΡΓΚΟ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ .ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΊΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ. ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.