Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εισβολή... Μωμόγερων στο κέντρο των Γιαννιτσών (βίντεο)


Aναβίωσε το απόγευμα του Σαββάτου στα Γιαννιτσά το αρχαιοελληνικό έθιμο των Μωμόγερων, το οποίο έφεραν μαζί τους οι Πόντιοι πρόσφυγες.
Η πομπή με τους Μωμόγερους ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές και με ποντιακή μουσική υπόκρουση διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της πόλης των Γιαννιτσών και κατέληξε στον πεζόδρομο έμπροσθεν της Παραμυθούπολης όπου στήθηκε χορός. 
Το δρώμενο του Δωδεκαημέρου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της 9ης Παραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας διοργάνωσαν η Ποντιακή Καλλιτεχνική Στέγη Πέλλας & η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Κατερίνης. 
momgian
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟ ΝΤΑΟΎΛΙ ΆΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα έθιμα αλλά ο κόσμος θέλει το πνεύμα των Χριστουγέννων.Δείτε σε αλλες επαρχιακές πολεις ποσο όμορφα είναι...εδώ είμαστε κολλημενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι αλλά θα σας το χαλάσω.Η εικόνα του πεζόδρομου είναι απλά άθλια.Ας καταλάβουν εκεί στο Δήμο πως ή θα κάνουν κάτι όμορφο ή να μην κάνουν τίποτα.Ένας πιο μελετημένος και προσεγμένος στολισμός από ειδικούς αν χρειαστεί είναι πολύ πιο όμορφος από αυτό το χάλι της "Παραμυθούπολης".Αυτή η αθλιότητα που δεν έχει χρώμα ούτε χαρακτήρα νομίζω πως είναι αντιπροσωπευτική της λογικής του "ότι να ναι" που επικρατεί στο Δήμο μας.Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο!Οι πάγκοι απο την εμποροπανήγυρη στήθηκαν με φωτάκια στον πεζόδρομο!!!!Ας δουν οι υπεύθυνοι τα Τρίκαλα,την Κατερίνη,την Δράμα και πολλές αλλες πολεις....

      Διαγραφή
  4. ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΤΕΝΕΚΈ ΑΣΧΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις βγει σε αλλο χωριο,να μην ρωτησω σε αλλη πολη ,η, χωρα ; Να δεις ποιος ειναι ασχετος, τενεκε ! Καταρχας οι δρομοι που οδηγουν στο κεντρο της πολης μας θυμιζουν Ουγκαντα, τενεκε !

      Διαγραφή
  5. Εδω γιορταζουμε τους μωμογερους ,απλα ενα δρωμενο ,το ιδιο καθε χρονο σε μια απλη ...παραγκουπολη ! Ο Δημος Τρικαλων μονο μεχρι τωρα στην αντιστοιχη δικη του παραμυθουπολη,ασυγκριτη με την δικη μας την ελεεινης εκδοσης ,σε ομορφια , γουστο , ειχε επισκεψιμοτητα 90.000 επισκεπτων ! Η Παραμυθουπολη Τρικαλων απλα ανταγωνιζεται την Παραμυθουπολη Δραμας ! Εδω φαινεται η ικανοτητα των Δημοτικων αρχοντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ θα τρώτε σταμκο και θα κάνετε μόκο, αλλάξτε πολι αν δε γουσταρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.