Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψεις Θ. Τζάκρη στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών (φωτο)



Προχωρούν  οι διαδικασίες της προμήθειας μηχανημάτων και πρόσληψης γιατρών  στα δύο Νοσοκομεία που είχαν παγώσει για 5 μήνες λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών και του προσχήματος επανασχεδιασμού

Σημαντική υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και καθυστερήσεις στην πρόσληψη επικουρικών γιατρών

Πλήρως λειτουργικοί οι δύο αξονικοί τομογράφοι

Την καθιερωμένη επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Πέλλας πραγματοποίησε σήμερα (20-12-2019 η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη.
Πιο συγκεκριμένα η κ. Τζάκρη συνοδευόμενη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χρήστο Σμία επισκέφτηκε όλες τις κλινικές καθώς και τα ΤΕΠ και την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  του  Νοσοκομείο Έδεσσας  και αντάλλαξε ευχές με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς συγγενείς τους για Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία. 

Ο κ. Σμίας ενημέρωσε την κυρία Τζάκρη πως μετά το πάγωμα των σχετικών διαδικασιών λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου συνεχίζεται  ύστερα από 5 μήνες η διαδικασία για την προμήθεια των μηχανημάτων που είχε ξεκινήσει επί των ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των ανταποδοτικών της SIEMENS  και πιο συγκεκριμένα ενός λαπαρασκοπικού πύργου για την χειρουργική κλινική, μιας συσκευής C-RN για την ορθοπεδική κλινική, ενός ψηφιακού μαστογράφος και  μιας συσκευής μέτρησης της οστικής μάζας , ενώ μέσω του προγράμματος INTERREG δρομολογείται ένας υπέρηχος 5 κεφαλών καθώς οι μονάδες παραγωγής οξυγόνου για τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών. 

Ο . Σμίας ενημέρωσε επίσης την κυρία Τζάκρη ότι έγινε επαναπροκήρυξη 7 θέσεων  γιατρών και πιο συγκεκριμένα ενός ακτινολόγου, ενός γυναικολόγου, ενός βιοπαθολόγου ή αιματολόγου, ενός αναισθησιολόγου και ενός οφθαλμίατρου βάσει του σχεδιασμού της πρόσληψης γιατρών που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2019, η πρόσληψη των οποίων είχε παγώσει για 5 μήνες λόγω της προκήρυξης εκλογών τον Ιούλιο του 2019,  ενώ επαναπροκηρύσσονται ακόμη 2 θέσεις γιατρών ειδικότητας παθολόγου- γενικής ιατρικής από προηγούμενους διαγωνισμούς που είχαν κηρυχθεί άγονοι ελλείψει ενδιαφέροντος των γιατρών. Επίσης προχωρά η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού γιατρού ειδικότητας ακτινολόγου γεγονός που θα καταστήσει επιτέλους εφικτή από 1-1-2020 την απρόσκοπτη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Έδεσσας. 

Η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε, στη συνέχεια, το Νοσοκομείο Γιαννιτσών όπου συνοδευόμενη από τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Αλέξανδρο Βουδρισλή, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γιώργο Κουτσό και την Υποδιευθύντρια  της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κυριακή Μουτάφη πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα όπου αντάλλαξε ευχές με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς. 
Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι 5 μήνες μετά τις εκλογές «ξεπάγωσε»  η διαδικασία για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και πιο συγκεκριμένα  ενός λαπαρασκοπικού πύργου για την χειρουργική κλινική και ενός κλίβανου αποστείρωσης από τα ανταποδοτικά της SIEMENS, και η διαδικασία για την προμήθεια ενός νέου ψηφιακού μαστογράφου και μιας συσκευής C-RN  για την ορθοπεδική κλινική από τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας.  
Ο κ. Βουδρισλής ενημέρωσε ακόμη την κ. Τζάκρη με  την επαναπροκήρυξη των θέσεων για την πρόσληψη γιατρών, η πρόσληψη των οποίων είχε «παγώσει»  για 5 μήνες λόγω των πρόωρων εκλογών και του προσχήματος του επανασχεδιασμού,  υπήρξε μεταβολή του αρχικού σχεδιασμού του Μαΐου από το Υπουργείο Υγείας, καθώς αντικαταστάθηκε η μια θέση γιατρού ειδικότητας ορθοπεδικού, μια ειδικότητα απολύτως απαραίτητη για την λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών,  από  γιατρό ειδικότητας βιοπαθολόγου. 

Επιπλέον ο Αναπληρωτής Διοικητής ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι μετά  τις εκλογές υπήρξε σοβαρή υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ακόμη και στα ογκολογικά φάρμακα των καρκινοπαθών, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να κλείσει δύσκολα και η προμήθεια  ιατρικού εξοπλισμού (χειρουργικού κρεβατιού, πυράντοχων πορτών κλπ)  να μεταφερθεί στον προϋπολογισμό του 2020. 
Τέλος ο κ. Βουδρισλής επεσήμανε στην κυρία Τζάκρη ότι μετά τις εκλογές η διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών  που είχε σημαντικά απλοποιηθεί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ,  εφόσον απαιτούνταν μόνο η έγκριση του Διοικητή της αρμόδιας Διοικητικής Υγειονομικής Υπηρεσίας,  κατέστη σήμερα  περισσότερο γραφειοκρατική, εφόσον πλέον για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών είναι αναγκαία η έκδοση ΠΥΣ (Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου) όπου απαιτούνται οι υπογραφές τριών Υπουργών (Εσωτερικών, Υγείας, Οικονομικών) με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να καθυστερεί σημαντικά. 

Τέλος ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών είναι πλήρως λειτουργικός. 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Όταν η τοποθέτηση είναι κομματική θυσιάζεις κάποιους μισθούς και παραιτείται γιατί κακά τα ψέματα η κυβέρνηση ότι είναι να δώσει θα το δώσει στην επόμενη διοίκηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για λίγες μέρες ακόμη θα ναι μαγαζάκι σας τα νοσοκομεία.Δεν έχετε καταλάβει πως ο κόσμος σας τιμώρησε για την πλήρη απαξίωση της δημόσιας υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε ταγάρια συριζαίοι!Ο λαός μίλησε σας έφτυσε και σας εστειλε στην αντιπολιτευση και σεις χαριεντίζεστε ακόμη λες και ειστε στο τιμονι.εσυ ρε βουδρισλη και σμια ως τι βγαινετε φωτογραφιες; λιγη τσιπα εχετε πανω σας ή τίποτα; κανονικο τσιρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο κυριε Σμια για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων,σημαντικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προσπάθησε να ικοιοποιηθει ο νεαρουλης βουλευτηςΒασιλειαδης
    που υποτίθεται εκφραζει τα νέό ήθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.