Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενισχύσεις de minimis ύψους 19.255.00 ευρώ σε ροδάκινα, νεκταρίνια, αμύγδαλα και καπνό


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παραγωγοί ροδακίνων, νεκταρινιών, αμυγδάλων και ποικιλιών καπνού, ενέκρινε τη χορήγηση σε αυτούς ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis). 

Η απόφαση του κ. Βορίδη προβλέπει την καταβολή συνολικού ποσού ύψους 19.255.000 ευρώ που θα κατευθυνθεί αναλυτικά στους κάτωθι δικαιούχους:

Παραγωγοί επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών σε όλη τη χώρα θα ενισχυθούν με τα ποσά των 70 και 50 ευρώ ανά στρέμμα αντίστοιχα. 
Παραγωγοί αμυγδάλων όλης της χώρας θα ενισχυθούν με το ποσό των 80 ευρώ ανά στρέμμα και 
Παραγωγοί των ποικιλιών καπνού «Κατερίνη» και «Μπασμάς» που διατηρούν τις εκμεταλλεύσεις τους στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής θα ενισχυθούν με το ποσό των 50 ευρώ ανά στρέμμα.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019. 

Ο κ. Βορίδης σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι αφουγκράζεται την αγωνία των παραγωγών και ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την οικονομική στήριξή τους. «Με αίσθημα ευθύνης βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των αγροτών μας οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ατμομηχανής του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία μας» κατέληξε. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε το μικρό δαχτυλακι της τζακρης μπορούν δεν μπορούν να μοιάζουν οι τωρινοί βουλευτές.τουλαχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 120 € στα νεκταρίνια 100 € στα επιτραπέζια κ 50 € στα συμπηρινα
    Ξευτιληστηκαν όλοι μπροστά στην τζακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πειτε ημερομηνία πληρωμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο θράσος απο τον σταμενιτη ενώ ήτανε αρνητικοτατος να πάρουμε εμπάργκο τώρα βγαζεις ανακοινωσεις για τα ψυχούλα και όχι μόνον,παίρνουν τηλέφωνά για να με πούνε ότι θα πάρουμε ντεμινιμις.Δεν είμαστε βλάκες,δεν ξεχνάμε αυτό που είπες να πάτε να τα πάρετε από αυτόν που σας τα υποσχέθηκε και αυτά που σας έδωσε το15 είναι παράνομα και θα σας τα πάρουν. Έχω 10 στρέμματα νεκταρινια,πηρα 500 ευρώ και 2200 το 15 αν νομίζεις ότι είναι παράνομα και το κράτος το βουλιαζω,να τα επιστρέψω,αφού έμεινε το μάτι σου σ'αυτά.Θα πρέπει να επιστρέψεις και συ το δεκαχιλιαρο πού παίρνεις κάθε μήνα μαζί με ολα τα προνόμια που έχεις και να παίρνεις τον κατώτατο μισθό αυτόν που με τα δυσκολίας παίρνω με τις δένδροκαλι εργιες που κανω.Πιστευω οτι κάτι προσφέρω στο κράτος εσυ πεςμου ποια είναι η προσφορά σου; τι έχεις κάνει; Μόνο φαγομαρες μεταξύ σας. Αλλιώς πως να εξηγήσω την συμπεριφορά σου απέναντι μας.Αν δεν εχω δίκιο έβγα και απέδειξε το.Δεν μπορείς τα σ@τα τα έφαγες .Τέτοια κατάντια δεν την περίμενα,αλλά και υποκρισία που φτάνει σε γελοιοποίηση.Ντροπη και μόνο ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διονυση στα εγραψα και πριν λιγες ημερες. Σε ψηφισαμε για να υπερασπιστεις τα δικαια του νομου μας και εσενα και το βασιλειαδη και τον καρασμανη.
    Επρεπε να γνωριζεις πως εξελεγεις σε μια παρα πολυ δυσκολη περιοδο και ο πολεμος ενδεχομενως να ειναι εμφυλιος. Ο εχθρος θα γινει πιθανον ο ψηφοφορος σου.
    Ασε λοιπον τα ανουσια αρθρα και παραδεξου δημοσιως τα κατοθι
    1)Γνωριζεις καλα πως ο καπνοπαραγωγος θυσαυριζει ακομα
    2)Το ροδακινο τα τελευταια χρονια αποτελει την μεγαλυτερη αγροτικη βιομηχανια και επληγει 100% απο το εμπαργκο.(ροδακινο-νεκταρινι)
    3)Γνωριζες καλα τοσο εσυ οσο και υπολοιποι βουλευτες πως κλεινοντας την πορτα στη ρωσσια,κοβεται και το νημα αγροτικης ζωης του τοπου.
    4)Ωφειλει η η κυβερνηση δικαιες και ισοποσες με των καπνοπαραγωγων πολυετεις αποζημιωσεις εαν και εφοσον δεν εγγυηθειτε 50λεπτα μινιμουμ τιμη παραγωγου(και μην μου αναφερεις προσφορα και ζητηση κτλ.μην κοροιδευομαστε).
    5)Σωστες αποζημιωσεις ελγα βαση τα στοιχεια των επιτοπιων ελεγχων των ανταποκριτων,και οχι βαση των καθουμενων στις καρεκλες των Αθηνων και συμφωνα με τον προυπολογισμο. Ανεφερε ενας πριν 2 ημερες την περιπτωση του με το 100% ζημιας και τους 4000 τονους στο στρεμμα(μην ρωτας πως εμαθε την εκτιμηση) και πληρωθηκε 1800 και 70% ζημια,την ωρα μαλιστα που φιλοσυριζαιοι εκτιμηθηκαν πολυ γενναιοδωρα.
    Θα ηθελα προσθεσω αρκετα μα δυστυχως δεν μπορω αυτην τη στιγμη.
    Εχε ομως υποψην σου Διονυση Σταμενιτη και λοιποι,πως αν και σας ψηφισα δεν ειμαι απο αυτους που βολεψει τα πισινα του εις βαρος του κοινωνικου συνολου. Αν πληρωνομουν μονο εγω γενναιοδωρα,την ιδια καταγγελεια θα εκανα.
    Η ολοι η κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακάρι να πάρουν οι αγρότες όσα περισσότερα μπορούν , είναι η ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας κακά τα ψέματα και ας αφήσουμε τις φαγωμάρες μεταξύ μας οι κοινωνικές τάξεις ,ποιός πήρε περισσότερα και γιατί τα πήρε κλπ . Υ.Γ Εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και όχι αγρότης για να μην παρεξηγηθώ . Δεν έχει λεφτά ο αγρότης δεν δουλεύουν τα μαγαζιά δεν δουλεύει τίποτα .ΤΕΛΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟΊ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΘΈΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΆΝΟΥΝ ΠΆΛΙ ΌΠΩΣ ΤΟ 93.ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΌΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΌΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διονυση Σταμενιτη,απαντησε υπευθυνα.
    Πραγματι ησουν εναντια στην σοβαρη και δικαιη αποζημιωση λογο εμπαργκο.
    Για την αποζημιωση του καπνου δεν τοποθετηθηκες ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι ρε Σταμενιτη να μας παίρνεις τηλέφωνο για τα ψυχούλα,που και για αυτά ήσουν αρνητικός.Έλεος δεν είμαστε όλοι μαλακες.Μην νομίζεις ότι δεν έχουμε και για τούς άλλους για την γούνα τους ραματα.Εσυ με το κόμπλεξ σου, έδειξες όλοι την κακία σου επάνω μας και πας να το παίξεις καλός. Τρώει η κατσίκα ταραμά,Έχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο 12.07 Με εκφραζεις πλήρως, μας στέρησαν την καλύτερη αγορά της Ρωσίας, χωρίς να φταίμε καθόλου ,αντί να μας στηρίζουν, κάνουν σαμποτάζ.
    Εχω πέσει απο τα σύννεφα απο την συμπεριφορά του Σταμενιτη, του οποίου το γραφείο πήραν και σε μένα για να μου πούνε για το ντεμινιμις, ήτανε τυχεροί το σήκωσε ο γιός μου.
    Τετοια υποκρισία δεν το περίμενα,μα αυτός ήταν αρνητικός να πάρουμε ντεμινιμις, το διαπίστωσα όταν συνάντησα τους συναδέλφους από τα καλύβια ,μόλις είχαν φύγει από το γραφείο του Σταμενιτη και ήταν οργισμένοι, τους είχε πει να πάτε να τα πάρετε απο τονΚ που σας τα έταξε .
    Και αυτά που σας έδωσε το Γενάρη του 15 ειναι παράνομα και θα τα πάρουν πίσω .
    Οταν ο εκπρόσωπος σου σε καταδικάζει περιμένεις χαίρ Και μετά σε περνούνε τηλεφωνο να σου πουν ότι θα παρίες . Τέτοια υποκρισία, τέτοια ψευτιά .
    Ντροπη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.