Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τραγωδία στους Παξούς: 12 νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση και περισυλλογή 50 περίπου μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή ανέρχεται στις 12. Από το Λιμενικό Σώμα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma.


Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη βύθιση του σκάφους

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά την βύθιση σκάφους στους Παξούς που μετέφερε μετανάστες. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 21 αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα 12 σοροί.

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Η επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.