Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχολεία: Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στην Βουλή , παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα στην σχετική διάταξη αναφέρεται:

«Η 30η Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

Πηγή: ant1news.gr

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Επιτέλους!!!! Τι νόημα έχει? Ποιος ξέρει και τι ξέρει για αυτούς? Τι εκπαιδευτικό έργο προβάλλεται με αυτούς τον εικοστό πρώτον αιώνα? Καιρός είναι και για άλλες ανόητες και άχρηστες αργίες που απλά δεν γίνεται μάθημα και γεμίζουν οι καφετέριες. Ή έτσι δεν είναι? Αναθεώρηση της παιδείας χρειάζεται αλλά σε βάθος και σύντομα γιατί οι πιτσιρικάδες σε όλο τον κόσμο είναι σε άλλον αιώνα και εμείς στον αντίπροπροπρηγούμενο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα θα πάνε τους μαθητές στην εκκλησία ,όπου θα μπαινοβγαίνουν δημιουργώντας μιά οριακή ατμόσφαιρα και στην συνεχεια θα ακολουθήσει κάποια προβολή μισής ώρας για την ζωή των τριών ιεραρχών .Αυτά θα είναι τα καινοτόμα που θα συμβούν εκείνη την ημέρα.

   Διαγραφή
 2. ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΕΝΙΚA.
  ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλήτες συριζαίοι ανθέλληνες...
  Αμάν, ξεχάστηκα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ντροπή και αίσχος δεν είστε χριστιανοί ορθόδοξοι μάλλον ούτε Έλληνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.