Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση για τον αποχαρακτηρισμό των σχολικών μονάδων Άρνισσας, Φούστανης και Προμάχων, ως δυσπρόσιτων, κατέθεσε ο Δ. Σταμενίτης


Απαραίτητη η ενίσχυση και η υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και έμπρακτη στήριξη των απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της χώρας. 

Το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού, ως δυσπρόσιτων, των σχολικών μονάδων της Άρνισσας, της Φούστανης και των Προμάχων του Νομού Πέλλας  και της επακόλουθης μείωσης των μορίων τους έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης. 
Σύμφωνα με τον Βουλευτή, το πρόβλημα αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και δημιουργεί μια σειρά από αρνητικές συνέπειες για τις σχολικές μονάδες που εδρεύουν στις εν λόγω περιοχές. 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Διονύσης Σταμενίτης αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η εξέλιξη του αποχαρακτηρισμού των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων είναι άδικη, τονίζοντας ότι εδρεύουν σε οικισμούς, οι οποίοι είναι απομακρυσμένοι και δε διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, όπως η εύκολη εύρεση οικήματος από τους εκπαιδευτικούς για διαμονή, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην συγκοινωνιακή τους πρόσβαση. 

Παράλληλα, στο κείμενο του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η εφαρμογή της νέας κατηγοριοποίησης θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες αναφορικά με το ελάχιστο απαιτούμενο πλήθος μαθητών για τη συγκρότηση και έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής. Το γεγονός αυτό, όπως υπογραμμίζει, θα έχει ως έμμεση συνέπεια τα παραμεθόρια μικρά σχολεία να κινδυνεύουν ως προς την ύπαρξή τους, εξέλιξη που συνεπάγεται  και την ταλαιπωρία μαθητών και καθηγητών, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής.

Δεδομένων όλων των παραπάνω και επειδή ο βασικός στόχος πρέπει να είναι η αποτροπή της ερήμωσης των χωριών μας αλλά και η ενίσχυση και η υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, ο Διονύσης Σταμενίτης ζητά να ενημερωθεί από την αρμόδια Υπουργό αν βρίσκεται στο σχεδιασμό του Υπουργείου η άρση της άδικης απόφασης και η επαναφορά της κατάταξης των παραπάνω σχολείων στο προηγούμενο επίπεδο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 20 ΛΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ;
    ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;
    ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
    ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα πιο ψηλά υπάρχει χωρίο με
    Παρά πολλά παιδιά και σχολείο της
    Περικλειας ίσως δεν το βγάζουν προς τα έξω γιατι θα πρέπει να εξυχρονιστει . Γιατί τα πολλά παιδιά θα πρέπει να έχουν και την
    ανάλογη καθημερινότητα θέλουμε
    ή δεν θέλουμε χωριά δυνατά με νέους ανθρώπους στα σύνορα . Εμείς
    Που ζούμε εδώ με τα παιδιά μας νιώθουμε παραμελημένοι ως προς τα
    Βασικά .ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.