Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διεθνή ΜΜΕ για Σακελλαροπούλου: «Μια γυναίκα σύντομα ΠτΔ στην Ελλάδα»


Το γύρο του κόσμου κάνει μέσα από ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων και διεθνών ΜΜΕ η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει μια γυναίκα, και συγκεκριμένα την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ηandelsblatt

Υπό τον τίτλο «Νομικός η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα» η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει ότι η «...η εκλογή της Σακελλαροπούλου θεωρείται σχεδόν βέβαιη. Διότι το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μετά από πέντε ψηφοφορίες που γίνονται σε διάστημα το πολύ 20 ημερών με απλή ή ακόμη και σχετική πλειοψηφία. Οι συντηρητικοί διαθέτουν 158 έδρες στη Βουλή των 300 και έτσι μπορούν να εκλέξουν την υποψήφιά τους. Η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Η 5ετής θητεία του νυν προέδρου, συντηρητικού πολιτικού και συνταγματολόγου Προκόπη Παυλόπουλου εκπνέει στις 13 Μαρτίου.

Neue Zürcher Zeitung

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ελβετική Neue Zürcher Zeitung, που σημειώνει επίσης ότι η εκλογή της Σακελλαροπούλου μπορεί να θεωρείται δεδομένη.

Le Quotidien

Η γαλλική Le Quotidien αναφέρει ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας», που μια γυναίκα είναι υποψήφια για το ύπατο αξίωμα που κατείχαν μέχρι σήμερα μόνον άνδρες.
Σημειώνει δε ότι η 63χρονη πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν προέρχεται από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος, όπως επεσήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Liberation

Αλλά και η Liberation θεωρεί τυπική διαδικασία την εκλογή της Σακελλαροπούλου, αφού «το συντηρητικό κυβερνών κόμμα διαθέτει 158 έδρες επί συνόλου 300 στη Βουλή»

Xinhua

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός προτείνει μια δικαστίνα για την προεδρία της Δημοκρατίας», μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Η Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (..._ Εφόσον επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή η υποψηφιότητά της θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας», αναφέρει τηλεγράφημα του Xinhua στην ισπανική του έκδοση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.