Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γυμνάσιο Σκύδρας: 1ο Βραβείο στους αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αυθόρμητου Λόγου


Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκαν στα Γιαννιτσά οι μαθητικοί αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αυθόρμητου Λόγου Γυμνασίων που διοργάνωσε   η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πέλλας σε συνεργασία με τις ΔΔΕ Ημαθίας και Πιερίας και τους Συντονιστές Ε.Ε. κλάδου ΠΕ 02 του 3ου Π.Ε.Κ.Ε.Σ.  Στους αγώνες συμμετείχαν μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια  του Νομού Πέλλας .
           Το Γυμνάσιο Σκύδρας συμμετείχε και φέτος στους αγώνες Αυθόρμητου Λόγου με τους μαθητές: Μαχρέμη Μαρία Ελένη, Ξενίδη Γιώργο,  Περπερίδου Μαρκέλλα, Σεμερτσίδη  Παύλο, Τουμανίδη  Χρήστο και Χριστοφορίδη Ηλία. Υπεύθυνες για την προετοιμασία των μαθητών ήταν οι φιλόλογοι Γκαϊτατζή Λιάνα, Θεοδωρίδου Αλεξία, Πέρκα Μαίρη. 
           Ο Αυθόρμητος Λόγος είναι σύντομος αυτοσχέδιος λόγος , στηριζόμενος  κυρίως στη συνειρμική έκφραση. Στο πλαίσιο του αγώνα τα παιδιά κλήθηκαν  να αναπτύξουν ένα θέμα - άγνωστο για τον διαγωνιζόμενο μέχρι τη στιγμή που προσέρχεται στην αίθουσα - και εντυπωσίασαν με την ζωντάνια και την πρωτοτυπία τους. 
          Οι μαθητές Μαχρέμη Μαρία Ελένη και Ξενίδης Γιώργος προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο ενώ η μαθήτρια Μαχρέμη Μαρία Ελένη κατέκτησε την πρώτη  θέση στην τελική κατάταξη.
   Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παραπάνω μαθητές που, παίρνοντας το θάρρος να ανέβουν στο βήμα και να εκθέσουν τις απόψεις τους ενώπιον κοινού, αξιοποιώντας τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, τίμησαν το σχολείο με τη συμμετοχή τους και απέδειξαν ότι: αναγνωρίζουν την αξία και τη δύναμη της γλώσσας και, σε μια εποχή που κυριαρχούν η εικόνα και ο συνθηματικός λόγος, γνωρίζουν να ομιλούν ελληνικά. 
Από το Γυμνάσιο Σκύδρας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.