Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μουσείο Πέλλας: Μια πολύ "διαφορετική" διάλεξη για τον Μέγα Αλέξανδρο


Μια πολύ "διαφορετική" διάλεξη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο της Πέλλας, με θέμα: «Ερωτήματα και απορίες για τον Αλέξανδρο Γ´ Μέγα».

Η ενδιαφέρουσα προσέγγιση του ομιλητή φώτισε πτυχές της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέδειξε τις πολεμικές του ικανότητες και την ευφυΐα της στρατηγικής του, καθώς και την επίδρασή του στον παγκόσμιο πολιτισμό.

«Ο ομιλητής, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ι. Πίκουλας,  δεν ακολούθησε την "πεπατημένη", αλλά παρουσίασε με σαφήνεια και γλαφυρότητα τα "αίτια" της επιτυχίας της εκστρατείας και συνέδεσε την αρχαιότητα με τη σύγχρονη πραγματικότητα (γεωφυσικά, εθνολογικά στοιχεία, πόλεις, μνημεία κλπ.) στις περιοχές της Ασίας που συνδέονται με τον Αλέξανδρο, με εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό και βιώματα από τις πρόσφατες επισκέψεις του στους παραπάνω τόπους», σημειώνει η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μαρία Λιλιμπάκη - Ακαμάτη.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.