Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εισφορές €210 το μήνα αναμένεται να πληρώσει το 80% των αυτοαπασχολούμενων


Στην πρώτη κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών θα υπαχθούν 4 στους 5 μη μισθωτούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτό αποκαλύπτει η Μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η οποία συνοδεύει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

‘Όπως αναφέρεται στην μελέτη αυτή "στις αναλογιστικές προβολές, με βάση στατιστικά της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών  του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θεωρήθηκε ότι περίπου το 80% των ασφαλισμένων αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ θα επιλέξει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία εισφορών".

Αυτό σημαίνει, σε ο,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι το 80% αυτών, αναμένεται να επιλέξει να καταβάλλει εισφορές ύψους 210 ευρώ/μήνα, καθώς είναι αυτό το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην πρώτη κατηγορία .

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται πως θα καταβάλλει 155 ευρώ/μήνα υπέρ της κύριας σύνταξης και 55 ευρώ/μήνα υπέρ της υγείας. Ωστόσο, σύμφωνα με το σύστημα το οποίο προβλέπει το ν/σ Βρούτση, ο κάθε αυτοαπασχολούμενους θα έχει συνολικά κλιμακούμενες επιλογές ασφαλιστικών κατηγοριών.

Η έκτη και τελευταία κατηγορία προβλέπει εισφορές κύριας σύνταξης και υγείας ύψους 566 ευρώ (500 ευρώ για την κύρια σύνταξη και 66 ευρώ για την υγεία). Όσο υψηλότερη κατηγορία εισφορών επιλέξει κάποιος ασφαλισμένος τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα λάβει μελλοντικά.  

Πηγή: capital.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Γελοιοι πολιτικοι που βγαζουν ηληθιους νομους....δηλαδη εγω με την γυναικα μου πρεπει να πληρωνω 5000 ευρω το χρονο....που να τα βρω ρε βλαμενοι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , αλλά η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

      Διαγραφή
    2. 11:16 έχεις καταντήσει αηδία ρε συ δεν έχεις κοινωνική ζωη;Εδώ μέσα ψάχνεις να βρεις το νόημα;Τι έγινε ακόμα δεν το έχεις χωνέψει ότι γ@@#ει άλλος τον ελληνικό λαό;

      Διαγραφή
    3. Προς:12:26 .Επιμένω για να σου δείξω ότι εσύ επιλέγεις τον γ.μ.α σου και μετά κλαίγεσαι σαν μυξοπαρθένα.

      Διαγραφή
    4. 2.55 αρχικά από πού κι ως που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι ο πρώτος σχολιαστής; Δεύτερον προσωπικά δεν θα κάτσω να κλάψω για τίποτα είμαι συνειδητοποιημένος στις επιλογές μου,εν αντιθέσει με εσένα που δεν μπορείς να χωνέψεις ακόμα ότι δεν είσαι στην εξουσία. Τρίτον και τελευταίο γράφεις συνέχεια το ίδιο σχόλιο σχεδόν σε όλα τα σάιτ της Αλμωπίας,είσαι γραφικός και βαρετός βρες ένα χόμπι να ασχοληθείς εκτός κι αν είσαι από τα άτομα των 0,60€ εκεί πάω πάσο,αλλά αν δεν είσαι θα πρέπει να λυπάσαι που έχεις καταντήσει έτσι.

      Διαγραφή
    5. Το σχόλιο μου αν ήσουν προσεκτικός (φαίνεται) αφορούσε τον δεύτερο σχολιαστή. Οσο για τα υπόλοιπα ανήκουν στη τέταρτη διάσταση .Οσο για το σλόγκαν το επαναλαμβάνω ειρωνικά γιατί είμαι ακόμη θυμωμένος με αυτούς που πριν ένα χρόνο με περίσσεια ευκολία μας αποκαλούσαν προδότες.

      Διαγραφή
  2. Δε ντρέπεστε λίγο ρε καθάρματα;Διαλυσατε τα πάντα και συνεχίζετε να πίνετε το αιμα των φτωχων
    Που θα βρει ο κόσμος τόσα χρήματα;
    Θα μείνουν όλοι ανασφαλιστοι δεν πρόκειται να πληρώσει κανένας τίποτε.
    Αυτός ο βρουτσης μεγάλη π....α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παίρνουν απ τα φτωχαδακια και τα δίνουν στα πακέτα. Έλληνα μαλακα τι κυβέρνηση ψήφισες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.