Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικαστική διαμάχη του Δήμου Έδεσσας με το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Εστία» που ζητά από τον Δήμο 4,7 εκ. ευρώ!



Ένα μείζον ζήτημα το οποίο αφορά σε δικαστική διαμάχη του Δήμου Έδεσσας με το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Εστία», που με αγωγή του διεκδικεί 4.750.614 ευρώ, τέθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Ξυλουργίδη στον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα και πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν τι έχει συμβεί», σημειώνει ο κ. Ξυλουργίδης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίζει με το ιστορικό του ζητήματος:

«Ο Δήμος Έδεσσας το έτος 2012 έδωσε εντολή σε δικηγόρο της Έδεσσας και εκδόθηκε η με αριθμό 207/2012 διαταγή απόδοσης μισθίου και καταβολής μισθωμάτων του Μονομελούς Πλημ. Έδεσσας κατά της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία Εστία κλπ και της εγγυήτριας της επίμαχης σύμβασης με την οποία υποχρεώθηκαν να αποδώσουν στον Δήμο Έδεσσας τη χρήση του μισθίου ακινήτου, ήτοι δημοτικό ακίνητο, ξενοδοχειακή μονάδα Εστία έκτασης 9.110 τ.μ. και είχε εκμισθώσει ο Δήμος με σκοπό την ολοκλήρωση κατασκευής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και επίσης να καταβάλλουν στον Δήμο τα μισθώματα από 12-10-2008 μέχρι 30-06-2012 ποσού 142.656,55 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων μέχρι εξοφλήσεως. Στην συνέχεια οι αντίδικοι άσκησαν ανακοπή κατά της παραπάνω διαταγής πληρωμής ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου και εκδόθηκε οριστική απόφαση η οποία δίκασε με τον Δήμο ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΝΤΑ διότι δεν προσκομίστηκε στο δικαστήριο εκτός από απόφαση Οικονομικής Επιτροπής που διόριζε την συγκεκριμένη δικηγόρο και ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ από τον Δήμαρχο και δέχθηκε την ανακοπή ως κατ’ ουσίαν βάσιμη στο σύνολό της και ακύρωσε την με αριθμό 207/2012 διαταγή πληρωμής και απόδοση μισθίου. Την απόφαση αυτή προσέβαλε ο Δήμος με έφεση ΠΟΤΕ;;; Στις 18/10/2015. Σήμερα η «Εστία» διεκδικεί από τον Δήμο Έδεσσας με αγωγή της 4.750.614 ευρώ. Ρώτησα τον κ Δήμαρχο πως γίνεται να μην υπόγραψε εξουσιοδότηση σε μια τόσο σημαντική δικαστική διαμάχη!!Γιατί;; Οφείλονται εξηγήσεις και φυσικά θα περιμένω όσο χρειαστεί για απαντήσεις!».

Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό είχε προαναγγελθεί από την παράταξη «Κοινωνία Σε Κίνηση» και προσωπικά από τον επικεφαλής της Γιάννη Τσεπκεντζή σε πρόσφατη συνέντευξή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι προφανές ότι θα απασχολήσει τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.