Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών - Ένταξη Παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών στο Άρθρο 7Α του Κώδικα Απαλλοτριώσεων


Θετική εξέλιξη σημειώθηκε αναφορικά με το έργο Εθνικός Οδικός Άξονας ΕΟ2, της σύνδεσης δηλαδή Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας-Φλώρινας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο το χαρακτηρισμό ως «έργα γενικότερης σημασίας της χώρας» και την ένταξη στη διαδικασία του Άρθρου 7Α του κώδικα απαλλοτριώσεων, των συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους έργων. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα παράκαμψη Χαλκηδόνας και παράκαμψη Γιαννιτσών του άξονα ΕΟ2.

Με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, η διαδικασία των απαλλοτριώσεων θα επιταχυνθεί σημαντικά. Στο επόμενο διάστημα δρομολογούνται οι συμβάσεις για την οριστικοποίηση των μελετών για το τμήμα του έργου Μαυροβούνι-Έδεσσα, για το οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 500.000 € από το 2014.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα πίεσης της κοινωνίας της Πέλλας, μέσω των αιρετών εκπροσώπων της, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων στην Κυβέρνηση για το ζήτημα. Την αμέσως επόμενη των εκλογών περίοδο ο Βουλευτή συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών Κώστα Καραμανλή, στον οποίο τόνισε την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου για την Πέλλα. Το περασμένο Σεπτέμβριο συναντήθηκε και με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη από τον οποίο ενημερώθηκε για την πραγματική κατάσταση του έργου και τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και τη μέθοδο χρηματοδότησης του έργου, είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια, είτε από τους πόρους της Περιφέρειας, πάντα σε συνεννόηση. Τον Νοέμβριο έφερε ξανά το θέμα στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό, ο οποίος και μίλησε στη Βουλή για μεγάλη παραπληροφόρηση αναφορικά με τα έργα του ΕΟ2.

Ο Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος συναντήθηκε ξανά με το Γενικό Γραμματέα, αναφερόμενος στη σημερινή εξέλιξη, δήλωσε πως «με τις συνεχείς παρεμβάσεις καταφέραμε μέσα σε λίγο χρόνο να εντοπιστούν οι αδυναμίες της μέχρι τώρα πορείας του έργου και να αποκτήσει μια νέα δυναμική. Χαιρετίζω το ενδιαφέρον του Υπουργού που από την πρώτη στιγμή κατανόησε τη σημασία του έργου και το «αγκάλιασε». Επόμενο βήμα αποτελεί η οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, στο σύνολό του, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Πρόσθεσε τέλος πως «ελπίζω όλες οι δυνάμεις της Πέλλας να μπορέσουμε να συντονίσουμε καλύτερα τις παρεμβάσεις μας, ώστε, ενωμένοι, να πετύχουμε η ολοκλήρωση του έργου να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. 8 μήνες συναντήσεις κάνεις Λάκη. Περιμένουμε πράξεις από σένα γι'αυτό σε στηρίξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βαρεθήκατε να βγαίνετε ανούσιες φωτογραφίες;;φτανει πια! Ανακοινώστε κάποιο έργο διαφορετικά ακολουθήστε το παράδειγμα του μπάρμπα Γιώργου: η σιωπή ειναι χρυσός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Βασιλειάδη είσαι νέος έχεις πίστωση χρόνου αλλά βλέπουμε πως ενεργείς. Συνέχισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιές αδυναμίες εντόπισες Λάκη ; και πως έδωσες δυναμική; Με τις ιδιες μελέτες προχωρουν οι διαδικασίες. Αυτή η επίκαιρη Ερώτηση που επικαλείσαι, Λάκη ηταν το μεγάλο σου λαθος...Δεν θα στο πω όπως κυκλοφορεί στην Πέλλα, γιατί δεν το συμμερίζομαι τον χαρακτηρισμό.Νέος είσαι θα κάνεις και λάθη.Παντως η ενημέρωση σου δεν προσέθεσε τίποτα. Αυτα ήδη είναι γνωστά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Βασιλειάδη ποιες ήταν οι παρεμβάσεις σου με τις οποίες κατάφερες να εντοπίσεις τις αδυναμίες του έργου και να αποκτήσει νέα δυναμική; Μιλα συγκεκριμένα , έκανα εκείνο,έκανα το άλλο. Συγκεκριμένα, όχι λόγια .Πες μας τι έκανες.Την ερώτηση στη βουλη;.Μην την επικαλείσαι γιατί, αυτά που είπες, δεν ήταν ότι καλύτερο για τον νομό. Και εν πάσει περιπτώσει ο δρόμος εάν θα γίνει θα γίνει με τις υπάρχουσες μελέτες. Ποια είναι η νέα δυναμική ,πες μας ; Εαν πάει σε καινούργιες, χαιρετα μας τον Πλάτανο. Ζησε Μάη ...Περιμένω διάλογο απαντησεις τεκμηριωμένες.Καροτζοβα δεν βρίζω, δεν προσβάλλω, στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης, ρωτάω.Παρακαλω να περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ συντάσσομαι μαζί σου, 2.58 και του λέω μπραβο,και λάθη και γκάφες να κάνει έχει πιστώσει χρόνου, είναι νέος και θα διορθωθεί.Αρκει πού βλέπουμε να ενεργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΛΑΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟΝ Γ. Γ ΚΑΡΑΓΙΆΝΝΗ ,ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΊΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΆ ΤΑ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΈΝΑ ,ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΙΚ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΏΤΗΣΗ ΣΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΊΝΟΥΝ . ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο Γ.Γ. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΑΦΟΎ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΌΔΙΟΣ . ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΕΚΘΈΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΕΥΘΎΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΝΑ ΚΡΊΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΊΚΟΚΟ!! ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΚΆΝΤΟ, ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ,ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΆΣ ΚΑΙ ΤΗΕ ΥΠΟΚΡΙΣΊΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΆΓΚΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν 10.53 ακυρώσουν τις παλιές μελέτες,όπως λες, Μεγιεμελε ,αρμεγε λαγούς και κουρεβε χελώνες. Δρομος με 11 μέτρα, σαν τον δρόμο ,μελίσσι -μαυροβουνι και μετά από 10 χρόνια. Τότε αλλοίμονο στους βουλευταδες και τρισαλι σ'αυτόν που είπε να γίνει από την αρχή.Πρεπει ο Τζαμτζης να μπει δυναμικά στο παιχνίδι και να τραβήξει αυτιά,αλλιώς ο δρόμος θα πάει στις καλένδες. Ετσι όπως πάει θα μείνουμε με αυτόν την σκοτωστρα. Κρίμα και πάλι κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ποιος τον κρατάει τόν τζαμτζη και δεν μπαίνει δυναμικά ?16 χρόνια βολευτης ήταν και αυτός μια ζωή κρατικοδιαιτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ (8,23) όπως και με τον (2.58), να συνεχίσει έτσι δυνατά, δεν πειράζει που κάνει και καμιά γκάφα .
    Στου κασιδι το κεφάλι θα μάθει.Ειναι νέος και ωραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα σοβαρά μιλάς για έργο εσύ ρε Τζατζη. Το μόνο που θυμάμαι είναι, μια προεκλογική τρεις και ο κούκος και τούς υποψήφιους ναλενε το ποίημα τους από την εξέδρα!! Και άλλες δύο μία με τον Γεωργιάδη και μία με τον Σκρεκα πού σχολιάστηκε άσχημα με τον αποκλεισμό των άλλων βουλευτών και θεσμικών παραγόντων ,καπελωμενες απο τον Σταμενιτη ,του οποίου έχεις καταντήσει ανδρείκελο.Στις δημοτικές εκλογές σπρωχνατε με τον αφέντη σου πρός τον Μπινο και τώρα γλειφετε τον Μπατση.Για ποιά προσπάθεια του προέδρου αγκαλιάζουν...εκτός από κάνα δυο αξιόλογους και αξιοπρεπείς και απορώ που κάθονται...Όλοι οι άλλοι πάτε κατευθείαν στου σταμενιτη το μαντρί και κλείστε το κ@λ@μαζο και μην εξευτελίζετε την παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.