Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν Πέλλας για το αντιπλημμυρικό Εδεσσαίου Ποταμού: Όταν η απραξία της Διοίκησης Τζιτζικώστα – Τζαμτζή συναντά την οικολογική αναλγησία της!


Με έκπληξη διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο το δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή Ιορδάνη «Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά στον ποταμό Εδεσσαίο». Ούτε λίγο ούτε πολύ συκοφαντεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις: 
α) Των  Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης (ΕΓΚΛΗΜΑ κατά την εφημ «Εδεσσαϊκή» της 8-2-2020), 
β) Των ειδικών (όπως ο εδεσσαίος γεωλόγος – γεωφυσικός Παντελής Παπάζης που εκτιμά ότι «η τσιμεντοποίηση του ποταμού Εδεσσαίου αποτελεί έγκλημα εις βάρος της φύσης της Έδεσσας».
γ)  Τους προβληματισμούς της «Κοινωνίας σε Κίνηση» του Γιάννη Τσεπκεντζή, που ανησυχεί γιατί με την απόφαση της Περιφέρειας να προχωρήσει το «αντιπλημμυρικό έργο» θα επιφέρει οριστική αλλοίωση στη φυσική κοίτη του Εδεσσαίου ποταμού μετατρέποντάς τον σε τσιμενταύλακα».
δ) Την αγωνία της «Ενωτικής Δράσης» του Αντώνη Ρυσάφη, η οποία μάλιστα ζήτησε και πέτυχε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για να συζητήσει το θέμα και να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του έργου το οποίο όπως αποδείχθηκε «δεν διαθέτει ούτε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων».
ε) Την  άποψη γνωστών αρθρογράφων και πολλών εδεσσαίων πολιτών που ανησυχούν και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην «τσιμεντοποίηση».

Με όλες αυτές τις δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες αντιδράσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ξεμπερδεύει με την φράση «με την έναρξη των εργασιών στις αρχές Φεβρουαρίου  2020 αντιμετωπίσαμε την μικροκομματική μιζέρια γνωστών κύκλων, κυρίως προερχόμενων από το ΣΥΡΙΖΑ. Εθισμένοι στην κυβερνητική απραξία του κόμματός τους συκοφαντούν ένα έργο πνοής επικαλούμενοι ακόμη και υπερβολές οικολογικού τύπου». 
Η αλήθεια είναι ότι η απραξία της Διοίκησης Τζιτζικώστα είναι παροιμιώδης ειδικά σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τα τελευταία χρόνια.
Θυμήθηκε την Έδεσσα όχι για να την προστατέψει από τις πλημμύρες ή να αναβαθμίσει το φυσικό της κάλλος, αλλά για να προχωρήσει σε ένα έργο τσιμεντοποίησης του ποταμού που στολίζει την πόλη και θα έπρεπε να το βελτιώσει και όχι να το καταστρέψει.
Η Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ «ακούει» προσεκτικά  τους ειδικούς και τους πολίτες που αντιδρούν και προσθέτει και τις δικές του δυνάμεις ακριβώς γιατί διαθέτει οικολογικές ευαισθησίες, που αστόχαστα λοιδορεί ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. 

Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ρε άσχετοι γιατί χώνεστε; λύστε πρώτα τα δικά σας και μετά τα του δήμου θα κάτσουμε οι εδεσσαιοι και θα βρούμε φόρμουλα μακριά από κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιο λάθος κάνεις. Ο Τζαμτζής ενέπλεξε τα κόμματα και συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ καλά λοιπόν έκανε η ΝΕ και του απάντησε...

      Διαγραφή
  2. Μια ωραία λύση είναι να μπαζωσουμε όλα τα ποτάμια να γεμίσουν όλα τσιμέντο πάρτε παράδειγμα από την Αριδαία τι ωραία που είναι Ε πια πολύ μυαλό θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας άσχετος Περιφερειάρχης και ένας ανίκανος αντιπεριφερειάρχης..θαυμάστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί βγάζετε τόση Κάκια ρε. Αν κάνετε μια βόλτα σε όλα τα ποταμάκια της Έδεσσας όλα είναι με μπετόν ο πάτος τους. ψευτεσ κορόιδα δεν ειμαστε.και εσύ ρε τσεπκεντζη δεν ντρέπεστε λίγο να λες ψέματα φτάνει πια το έχεις παρακάνει είσαι και Εδεσσαϊκός γιατί τα έργα αυτά η δική σου τότε παρατάξει τα έκανε αυτή που πούλησες δεν ντρέπεστε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.