Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Με νομοθετικές πρωτοβουλίες τακτοποιείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς οικοπέδων που αμφισβητούνται από την Κτηματική Υπηρεσία


[ Πρόκειται για τα οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως των περιοχών «Καραμάν», «Ντερέ» και «Αγίου Μάρκου» στην Έδεσσα και «Καψάλη» και «Φιλιππάκου» στα Γιαννιτσά. Για τα αγροτεμάχια το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλες τις περιοχές του Νομού Πέλλας ].

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο αναφορικά με το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων και αγροτεμαχίων που αμφισβητούνται από την κτηματική υπηρεσία, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε σήμερα (18.02.2020) εκ νέου τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του ζητήματος. 
Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σταμενίτη ότι περί τα τέλη Απριλίου θα κατατεθεί σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο, όπως είχε δεσμευτεί τον περασμένο Οκτώβριο στον Βουλευτή, θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα τακτοποιεί με τρόπο ρεαλιστικό και οριστικό το τεράστιο αυτό πρόβλημα που αναζητά λύση πολλά χρόνια και ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται: α. για τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο την περίοδο 1945, κυρίως σε προσφυγικούς πληθυσμούς, ώστε να χτιστούν και να κατοικηθούν και β. για αγροτεμάχια, για τα οποία δεν έχει γίνει ποτέ αναδιανομή (κλήρος) και βρίσκονται στην κυριότητα των κατοίκων για γεωργική εκμετάλλευση εδώ και δεκαετίες. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πρίν από λίγες μέρες το ίδιο είπαν οι συνάδελφοι σου ότι επίκειται το νομοσχέδιο αυτό, εσύ τι επιπλέον προσθέτεις; Απλά να πεις και ότι και συ ασχολείσαι! Δηλαδή επαναλαμβάνεται το φαινόμενο Τζάκρη , Σηφακη.
    Τι είχα Γιαννη τι είχα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη φορά το κάνει;την προηγούμενη εβδομάδα με την Αθηνά το ίδιο δεν έκανε; Προδόθηκε από τα γραφόμενα του, που έλεγε ότι πήγε να ενημερωθεί από τα στελέχη του υπουργείου, ενώ ο σύζυγος της Γεωργίας ο Μίμης τον έδινε συγχαρητήρια που το πάλεψε πολλά χρόνια.
    Θα μας πει ο Κώστας πώς το πάλεψε και ποιά χρόνια,αφού δεν ήταν βουλευτης.!
    Ας μην μας υποτιμούν δεν ανήκουμε στους σανοφαγους .
    Παραφράζοντας το υπάρχουν , "δικαστές στο Βερολίνο" Θα έλεγα υπάρχουν αγρότες στο Κιλελέρ!! Πού εχουν και μνήμη και κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.