Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη στη Βουλή: Το Νέο Ασφαλιστικό παίρνει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους (βίντεο)


Παρέμβαση πραγματοποίησε η Βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται, τις τελευταίες ημέρες, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Η παρέμβαση της βουλευτή:

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Διάβασα με προσοχή το σ/ν για το οποίο πανηγυρίζουν στη ΝΔ και στα φιλοκυβερνητικά Μέσα. Με το οποίο αποδεικνύεται η απάτη της ΝΔ, η οποία βέβαια ήταν προφανής και από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2020. Η ΝΔ ενέγραψε 200 εκατομμύρια λιγότερα για συνταξιοδοτική δαπάνη. Και μετά πανηγυρίζει ότι θα αυξήσει τις συντάξεις σε 1.000.000 συνταξιούχους. 
Αυτές οι «μαγικές» αριθμητικές πράξεις προέρχονται από την δεκαετία του 1990. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι θυμίζω τις αυξήσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  του 0 + 0 = 14%. 
Χρησιμοποιώντας τις ίδιες «μαγικές» μαθηματικές πράξεις του αειμνήστου και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με 200 εκ λιγότερα συνταξιοδοτική δαπάνη θα καταφέρει να δώσει αυξήσεις σε 1.000.000 συνταξιούχους και ταυτόχρονα να μη μειώσει καμία σύνταξη! 
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κόβουν τα 750 εκατομμύρια ευρώ της 13ης σύνταξης από  όλους και δίνουν σε λίγους ελάχιστες ή μηδενικές αυξήσεις οι οποίες ουδόλως θα βελτιώσουν το εισόδημά τους. 
Και την ίδια στιγμή αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο 85% των ελεύθερων επαγγελματιών των αυτοαπασχολουμένων και των επιτηδευματιών, των παλιών δηλαδή ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και παράλληλα μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές σε μια πολύ μικρή κατηγορία ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν μικτά εισοδήματα της τάξης των 100-150.000 ευρώ ετησίως. 
Τι κάνει δηλαδή το νέο ασφαλιστικό; Αφαιρεί βάρος από τις πλάτες λίγων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και το μεταφέρει στις πλάτες των πολλών.
Είναι μια κλασσική νεοφιλελεύθερη πολιτική ανακατανομής του πλούτου! Παίρνεις από τους πολλούς και τα δίνεις στους λίγους. 
Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που έγινε και με τον ΕΝΦΙΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ απέκρυψε τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ στις μικρές ιδιοκτησίες που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποίησε «την  λευκή τρύπα» των 200 εκατομμυρίων ευρώ που βρήκε στο προϋπολογισμό μετά τις εκλογές (ενώ προεκλογικά έκανε λόγο για άδεια ταμεία) για να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ στις ιδιοκτησίες πάνω από 1.000.000 ευρώ.
Όμως τα πράγματα στην οικονομία δεν πάνε καλά. Έχουν  μειωθεί τα φορολογικά έσοδα και έχουν αυξηθεί οι δημόσιες δαπάνες. 
Τον Ιανουάριο του 2020 το πρωτογενές πλεόνασμα έπεσε έξω 800 εκ ευρώ. Είναι 500 εκατομμύρια έναντι στόχου 1,3 δις ευρώ. 
Το ΠΔΕ είναι 43 εκ έναντι στόχου 644 εκατομμυρίων ευρώ.  
Οι δαπάνες είναι 461 εκ έναντι στόχου 449 εκατομμυρίων ευρώ. 
Και τα φορολογικά έσοδα είναι 3,995 εκ ευρώ έναντι στόχου 465 εκατομμυρίων ευρώ.
Και θα πάνε ακόμη χειρότερα διότι η πολιτική αυτή να αφαιρείς από τους πολλούς για να δίνεις στους λίγους είναι καταστροφική και θα οδηγήσει σε ύφεση, ενώ θα δημιουργήσει ακόμη πολύ σύντομα πρόβλημα και στην βιωσιμότητα του ΕΦΚΑ. 
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεβόλεψε τους εύρωστους πολίτες προς όφελος της κοινωνικής συνοχής και της διασφάλισης ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης για τους πολλούς, έρχεται να ξαναδώσει με τόκο στους πλούσιους την κοινωνική τους συμμετοχή. Γιατί αυτή ήταν πάντα η νεοφιλελεύθερη Δεξιά. Κάθε ευρώ που έδινε στο λαό, το έπαιρνε πίσω με τόκο. Γιατί δεν είναι κυβέρνηση του λαού. Είναι τροχονόμος των μεγάλων συμφερόντων. 

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, 
Το νέο Ασφαλιστικό δίνει συνέχεια στο κενό ουσίας επικοινωνιακό σόου που έχει στήσει η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν από τις 7 Ιουλίου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. οταν με τι καλό πάρεις την σύνταξη σου που ειναι στην κατηγορία των λίγων από τα 2-3000 κράτα τα 700-800 τα άλλα πάντα πίσω και μετά να βγαίνεις και να πουλάς θεωρίες για συντάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι ,ο στοχος του Κουλη δεν ηταν να μειωσει απλα το βαρος των μεγαλοεπιχειρηματιων-χορηγων της κυβερνησης του, αλλα να ξελασπωσει τον ναρκοεμπορα -νονο του κομματος του, τους μπλεγμενους"αθωους" στην "σκευωρια " της Novartis,κατοπιν να ικανοποιησει το ακροδεξιο ακροατηριο που συνεβαλλε με τα δυναμικα συλλαλητηρια στην πτωση του Τσιπρα. Τωρα προκειμενου να συνεχισουν απροσκοπτα την "δημιουργικη " διακυβερνηση του κομματος τους ,χαριζουν γη και υδωρ στον Ερντογαν! Το Τουρκικο γεωτρυπανο τον Μαρτη θα ξεκινησει ερευνες 20 μιλια ανατολικα της Κρητης, συμφωνα με το Τουρκικο μνημονιο κοινης ΑΟΖ ! Αντε Μακεδονομαχοι να πατυε να τους διωξετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίταξε ποιά μιλάει!! Αυτή που με την ψήφο της, έκοψε το εκας του παππού μου, που έκοψε το επίδομα πετρελαίου της οικογένειας λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, αυτή που πετσοκόψει την επικουρική σύνταξη ,αυτή που πενταπλάσια σε την εισφορά αλληλεγγύης αυτη πού κατήργησε το αγροτικό πετρέλαιο του πατέρα μου..που..που...Αντε απο εκεί. Πήγαινε στους σανοφαγους σου πού σε ξετρελάνουν με τα λάικ τους και τα ξιπασμενα σχόλιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι ηλιθιοι κολακες που γλύφουν για να βολευτούν είναι που χάλασαν και πολιτική και πολιτικούς. Καλά τα είπες 3:43 αλλά οι τωρινοι δε παιζοντε άστο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.