Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοροναϊός: Άμεση επιστροφή των 10 ελληνικών σχολείων από την Ιταλία - Ένα από τα Γιαννιτσά


Τις ενέργειες για άμεση επιστροφή των δέκα σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον θάνατο τεσσάρων ασθενών, η υπουργός Νίκη Κεραμέως αποφάσισε άμεσα την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, αλλά και την επιστροφή των μαθητών που βρίσκονται εκεί.
Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δέκα ελληνικά σχολεία, μεταξύ των οποίων και ένα από τα Γιαννιτσά (1ο ΓΕΛ)  βρίσκονται στην Ιταλία, όπου υπάρχει μεγάλη ανησυχία λόγω των θανάτων και των κρουσμάτων του κοροναϊού.
Το υπουργείο Παιδείας με εντολή της Νίκης Κεραμέως προχώρησε στην αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού στη γειτονική χώρα.
Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την ώρα, ήδη 10 σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, 2 στο Μιλάνο και 8 στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.
«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
«Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης», σημειώνεται.
Πάντως δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που επιστρέφουν από την Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές. 
Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Όλα στην πλάτη του τσομπανη.
    Σε λίγο θα θυσαυριζουν από φάρμακα και εμβόλια.
    Κλασική περίπτωση, βλέπε πτηνών, χοίρων, αγελάδων, Η1Ν1 κ.λ.π Φάρμακοβιομηχανίες γαρ !!!
    Ηρεμήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκιο δες πόσο πήγαν οι μάσκες αν... βρεις

      Διαγραφή
    2. 180€.
      Τα πάντα στο βωμό του χρήματος
      Υγεία, εξουσία, σχέσεις φιλικές ερωτικές επαγγελματικές. Ο θάνατος σου ή ζωή μου.

      Διαγραφή
    3. Στο διαδίκτυο βρίσκεις άνετα με 15€ τα 50 τμχ. Λίγο ακριβότερες από ότι πριν από μερικούς μήνες

      Διαγραφή
    4. εγώ που έψαξα υπάρχουν αλλά κατόπιν παραγγελιάς έτοιμα πουθενά σε χαμηλή τιμή ενώ με 1 και 2 ευρώ το τεμάχιο έχει

      Διαγραφή
  2. Ξερει κανένας γιατί φορεί την μάσκα η μάσκα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα σε αυτόν που την φοράει όλο για το χρήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.