Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο ΑΣ Ενότητα Ν Πέλλας χαιρετίζει τους αγρότες που βγήκαν στο μπλόκο Γυψοχωρίου


Ο Α.Σ ΕΝΟΤΗΤΑ Ν. Πέλλας χαιρετίζει αγωνιστικά τους συνάδελφους αγρότες και κτηνοτρόφους που βγήκαν στο μπλόκο του Γυψοχωρίου για μια ακόμη φορά διεκδικώντας επίλυση στα οξυμμένα προβλήματα που δημιουργεί η ΚΑΠ της Ε.Ε και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Είμαστε απέναντι από διάφορους «πρόθυμους» αγρότες και πρώην συνεταιριστές (εγκλωβισμένους από παλαιότερα χρέη και ανακτήσεις) που για το ατομικό συμφέρον τους και υποσχέσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο πολέμησαν την κινητοποίηση. Αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα ψέματα, ότι λύθηκαν τα προβλήματα και οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς παράλληλα  ξεχάστηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο.
Δώσαμε και δίνουμε την μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε τα οποία είναι δίκαια και ώριμα να υλοποιηθούν. Είναι ζωτικής σημασίας η ικανοποίηση τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι προδιαγεγραμμένος ο δρόμος της φτώχειας και του ξεκληρίσματος για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους. 
            Την ίδια στιγμή που ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης πραγματοποιούσε επισκέψεις express κάτω από άκρα μυστικότητα οι αγρότες της περιοχής μας κατέβηκαν στην Agrotica για να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν λύση για τα χρόνια προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Να σημειώσουμε ότι σαν αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος αλλά και ως μεμονωμένοι αγρότες παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και εκφράζουμε τον προβληματισμό μας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός διαλέγει να έρθει σε επαφή με τους αγρότες. Ενώ λοιπόν ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βορίδη ώστε να του θέσουμε τα αιτήματα μας, για μια ακόμη φορά απέφυγε να μας συναντήσει γιατί ξέρει ότι απέναντι του δεν έχει πρόθυμους να τους χτυπήσει την πλάτη ή να τους υποσχεθεί ατομικές λύσεις στα προβλήματα. Ο υπουργός «κρύφτηκε» και ουδέποτε απάντησε στο αίτημα μας. 
            Ο αγώνας μας συνεχίζεται με άλλες μορφές αλλά με τον ίδιο στόχο. Να ανακόψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί έναν-έναν στο ξεκλήρισμα και να έχουμε κατακτήσεις στα δίκαια αιτήματα μας ώστε να πάρουμε «ανάσα» και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.
Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αναλογιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα:
Θα ήμασταν καλύτερα ή χειρότερα αν δεν κάναμε όλους αυτούς τους αγώνες την τελευταία 25ετία;
Θα κερδίζαμε χωρίς αγώνες μόνο την τελευταία 4ετία αφορολόγητο, ακατάσχετο, απαλλαγή από την καταβολή φόρου επιτηδεύματος, μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις αρχικές προθέσεις;
Αυτοί που λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα καρπώνονται τα αποτελέσματα των μπλόκων όπως πχ το αφορολόγητο ναι ή όχι; Και αν ναι γιατί αφού είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας που κατά την δική τους γνώμη δεν είναι αναγκαίοι;
          Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ότι έχουμε δυο δρόμους. Ο ένας είναι η μαζική αγωνιστική απάντηση αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και τα μπλόκα και ο άλλος δρόμος του καναπέ και της απραξίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα για τους περισσότερους από μας. Η επιλογή και η ευθύνη ανήκει στον καθένα μας. 
           Παλεύουμε ενάντια στην συγκέντρωση παραγωγής και γης που πραγματοποιείται με την δημιουργία σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και μας προορίζουν για το ρόλο του σύγχρονου κολίγου. 
Δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε, θα νικήσουμε. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μια απορία ψηφίζουμε κάποιους για να κοιτάζουν τα συμφέροντα των Ελλήνων πώς γίνεται να στρέφονται κατά μας και λίγο πριν τής εκλογές μας θυμούνται και το χειρότερο τους ανεχόμαστε το μόνο που κάνουν είναι να μας δημιουργούν προβλήματα ξέρουν να κάνουν εμπάργκο να βάζουν τρελούς φόρους σε αγροεφοδια και καύσιμα είναι δυνατόν στα 100 ευρώ πετρέλαιο τα 52 ευρώ να είναι φόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ το πρωι ως το μεσημέρι όλοι κλαδευουν τα ροδάκινα τούς, και το απόγευμα μαζεύονται για το θεα Αθήναι ,πίνουν και τα τσίπουρα τους και κλείνουν και κανένα δρόμο συμβολικά ταλαιπωροντας όλους τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρομερός αγώνας... Μόλις τελείωσε το τσίπουρο έφυγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει καταντήσει αστείο το θέμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι αγρότες διαβάστε την νέα ΚΑΠ να δείτε τι λέει διαβάστε τα ψιλά γράμματα όπως λέμε διαβάστε τον νέο νόμο περί συνεταιρισμών να δείτε που πάμε. Η νέα ΚΑΠ αναφέρεται σε ανταγωνιστικότητα αυτό σημαίνει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πως όμως; Με φορολογία μας αντιμετωπίζει σαν επιχειρηματίες τα εφόδια φάρμακα ζωοτροφές σπόροι λιπάσματα ρεύμα νερά ΕΦΚαΑ ΕΛΓΑ όλα είναι στα ύψη. Αντίθετα του βιομηχάνους τους δίνει κίνητρα φοροαπαλλαγές μεγάλες επιδοτήσεις φτιάχνουν νόμους για φθηνούς εργάτες με 20 € στα εργοστάσια με ημιαπασχόληση και πολλά αλλά. Με λίγα λόγια πρέπει να πάρει ο βιομήχανος φθηνό προϊόν είτε είναι γάλα είτε ροδάκινο είτε βαμβάκι είτε σιτάρι και πολλά αλλά για να είναι ανταγωνιστικός άρα εμείς θα δουλεύουμε για αυτούς θα παράγουμε εμείς με όλλους τους κινδύνους τις καιρικές συνθήκες την συχνή αλλαγή νόμων κ φορολογίας κ ασφαλιστικών θα παίζουμε κορόνα γράμμα την επιβίωση μας για να αυξήσουν αυτοί τα κέρδη τους. Κ όσο για τα μπλόκα που κάποιοι λένε για τσίπουρο έχω να πω ότι δεν είναι όλλοι ίδιοι παιδιά υπάρχουν κ διαφορετικοί άνθρωποι αυτό συμβαίνει σε όλλους τους τομείς. Υπάρχουν κ άνθρωποι που κρέμονται από μια κλωστή για την χρεοκοπία δεν γίνεται να αποφάσισαν να πάνε όλλοι εκεί για τσίπουρο μπορούσαν να πάνε κ στο καφενείο. Το λέω με σεβασμό χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον σέβομαι την άποψη σας έτσι κ γώ εκφέρω την δίκη μου. Στην Ελλάδα θα μείνουν μόνο μεγαλοαγροτες που γαντζώνονται στα γρανάζια των κυβερνούντων. Η Νέα ΚΑΠ δημιουργήθηκε από πολιτικούς ισχυρών χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης σύμφωνα με τα συμφέροντα πολυεθνικών κ βιομηχανιών. Η Ελλάδα θα έχει κακό δρόμο με αυτήν την πολιτική. Στόχος είναι να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο οι ισχυρές χώρες. Φανταστείτε να έβγαζε η Ελλάδα αμάξια αεροπλάνα κ η κάθε μικρή χώρα να έβγαζε κ από κάτι τι θα έκαναν μετά η Γερμανία Γαλλία Ιταλία κ άλλες πολλές;;;;; Λέτε να μη ξέρουν οι Έλληνες πολιτικοί ότι με αυτήν την πολιτική σκοτώνουν τον αγρότη κ τον κτηνοτρόφο;; Το ξέρουν με μαθηματική ακρίβεια αυτά υπολογίζονται με αριθμούς κ ξέρουν πολύ καλά. Κ όσο για τα μπλόκα πρέπει να γίνονται αλλά δεν μπορεί να τους ψηφίζουμε να ξέρουμε την πολιτική τους με λίγα λόγια για ποιους δουλεύουν κ μετά να είμαστε δυσαρεστημένοι και να βγαίνουμε για μπλόκα κ επίσης ποιοι καθοδηγούν τα μπλόκα ποιοι συνομιλούσε με βουλευτές και εκπροσώπους. Να παίρνουμε πάντα τα δεδομένα της κατάστασης κ τα ζητούμενα και να λειτουργούμε ομαδικά. Κανένας δεν στηρίζει τους αγρότες κ τους κτηνοτρόφους όσο για ενώσεις κ συνεταιρισμούς τους ελέγχουν όλλους οι βιομηχανίες κανένας δεν είναι δίπλα μας. Συγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον είναι η άποψη μου κ σέβομαι κάθε άλλη άποψη. Και κάτι τελευταίο αγαπώ την Ελλάδα την ελληνική γη μαζί με τους Έλληνες που ευλόγησε ο θεός μισώ όμως το ελληνικό κράτος. Είναι διαφορετικά. Άλλο Ελλάδα γη κ Έλληνες λαός κ άλλο ελληνικό κράτος. Ελληνικό κράτος είναι οι διαχειριστές της Ελλάδος των Ελλήνων αυτοί διαχειρίζονται την ζωή μας την ζωή των παιδιών μας κ το μέλλον της χώρας κ των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.