Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρνητικό για κοροναϊό το δεύτερο ύποπτο κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ


Αρνητικό για κοροναϊό αποδείχτηκε κατόπιν ανάλυσης στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος το δείγμα από τον ασθενή, που εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Κέντρου, Αννα Παπά.

Ήταν το δεύτερο ύποπτο περιστατικό το οποίο προσήλθε στο ΑΧΕΠΑ και αποδείχτηκε αρνητικό ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο λοιμωξιολόγος, διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, διότι δεν είναι όλα τα περιστατικά ύποπτα.

“ Μόνο τα ύποπτα κρούσματα πρέπει να έρχονται στα νοσοκομεία. Είναι πολλά περιστατικά, τα οποία είναι ψευδο-ύποπτα και δημιουργούν έναν πανικό στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους ασθενείς. Μόνο τα ύποπτα κρούσματα να έρχονται στα Κέντρα Αναφοράς” σημείωσε ο κ. Κολλάρας. Όπως εξήγησε ο κ. Κολλάρας, ύποπτα είναι μόνο τα περιστατικά όπου υπάρχουν συγκεκριμένα επιδημιολογικά κριτήρια, δηλαδή αν ο ασθενής έχει ταξιδέψει στην Κίνα και μετά από 14 ημέρες παρουσιάσει πυρετό και συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι ένα από τα τρία κέντρα αναφοράς για τον κοροναϊό στη Βόρεια Ελλάδα, στο διάστημα των τελευταίων 10 ημερών προσήλθαν δύο κρούσματα ύποπτα για κοροναϊό. Το πρώτο είχε αποδειχτεί αρνητικό κατόπιν ανάλυσης του δείγματος στο Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ το δεύτερο αποδείχτηκε αρνητικό μετά από ανάλυση που έγινε στο Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την περιοχή.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.