Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ιερή Μνήμη»: Μια ξεχωριστή παράσταση με κείμενα από βιβλίο του Νίκου Ασλανίδη σε αφήγηση από τη Βούλα Αργυράκη


Με έναν υπέροχο, ξεχωριστό και συγκινητικό τρόπο η αφηγήτρια Βούλα Αργυράκη απέδωσε πριν από λίγες ημέρες στο θεατράκι του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών (Μαδύτου 10), το έργο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ» και κείμενα από το νέο βιβλίο του συντοπίτη μας δημοσιογράφου – ερευνητή Νίκου Ασλανίδη «Ιερή Μνήμη», που θα κυκλοφορήσει σύντομα. 

«Ιερή Μνήμη» είναι όλα αυτά που πρέπει να θυμόμαστε κι έχουμε χρέος να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές για να μην ξαναδεί κανείς εικόνες όπως αυτές στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πολλά μέρη της χώρας μας.

Η παράσταση ήταν βασισμένη σε δύο αληθινά γεγονότα της εποχής 1940/1945, που έλαβαν χώρα στους Πύργους Κοζάνης και στο Κομμένο Άρτας.

Προσεχώς θα παρουσιαστεί και στις δύο παραπάνω πόλεις όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που περιέχονται στις μαρτυρίες από το βιβλίο του Ν. Ασλανίδη και αφηγείται η Βούλα Αργυράκη στην παράσταση.

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Ασλανίδη «Ιερή Μνήμη» θα γίνει σε ειδική εκδήλωση και θα «περιοδεύσει» σε μαρτυρικές περιοχές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στα Γιαννιτσά.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.